Wat verdient een supermarktmanager?

wat verdient een supermarktmanager aan salaris

Veel mensen willen weten wat een supermarktmanager verdient. Het is namelijk de leidinggevende van de supermarkt waar je regelmatig je boodschappen gaat halen. Toen ik op een feestje stond sprak ik met iemand die supermarktmanager is bij de Jumbo en hij vertelde ronduit over zijn functie. 

Het allerbelangrijkste vond hij dat de klant met een glimlach naar buiten ging. Wanneer de klant tevreden is, is hij als manager ook tevreden. 

Zo gepassioneerd als hij sprak, zo weinig wist ik eigenlijk van dit beroep. Dat heeft mij doen inspireren om eens uit te zoeken wat deze functie inhoudt en wat je allemaal van een supermarktmanager kunt verwachten. Ik geef antwoord op vragen die bij me naar boven kwamen en probeer deze vragen hieronder zo goed mogelijk te beantwoorden. 

Functieomschrijving van een supermarktmanager

Als supermarktmanager ben je verantwoordelijk voor processen binnen je eigen filiaal of vestiging. Van het hoofdkantoor krijg je vaak bepaalde targets mee en deze moet je per maand zien te behalen. Je bent verantwoordelijk voor het personeelsbestand, de indeling van de winkel, het voorraadbeheer en de omzet die de winkel geboekt heeft.

Als supermarktmanager maak je lange dagen heb je vaak maar één dag in de week dat je vrij bent. Dat is in principe je weekend. Het komt wel eens voor dat een supermarktmanager zeven dagen in de week moet werken. Zeker in drukke tijden als de feestmaanden, dient de supermarktmanager op locatie aanwezig te zijn.

Wat verdient een supermarktmanager aan salaris?

Een supermarktmanager verdient tussen de 3800 en 6000 euro per maand. Dit is afhankelijk van de grootte van de winkel, zijn of haar ervaring en voor welke supermarktketen je werkzaam bent.

Naast een goed salaris heb je recht op pensioen,  ATV dagen en kun je bij goede prestaties rekenen op een flinke bonus. 

Hoe wordt je supermarktmanager?

Een supermarktmanager te worden kun je de opleiding small business en Retail management te volgen. Daarnaast moet je werkzaam zijn bij een supermarkt en minimaal de functie als assistent filiaalmanager bekleden. 

Wanneer je als assistent filiaalmanager goede resultaten boekt, kun je de werkzaamheden van de filiaalmanager overnemen. Je kunt dan teamleiders aansturen die ,op hun of haar beurt, weer de rest van de medewerkers aansturen.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Een supermarktmanager heeft een goed salaris, maar draagt ook veel verantwoordelijkheid naar de winkel toe. Je bent 6 dagen per week aan het werk en als het even tegenzit, ook nog op zondag. Het is niet makkelijk om vrij te vragen, omdat je een verantwoording hebt over een heel team dat voor je werkt. Dat is dus een groot nadeel. Je zou bijna denken dat het makkelijker moet zijn om 3.500 – 6.000 euro per maand te verdienen. En dat is het ook!

Wil jij ook veel geld verdienen, maar dan op een veel makkelijkere manier?

Bekijk dan even de cursus van Jacko! Hij legt je stap-voor-stap uit hoe je eenvoudig een eigen website op kunt zetten die een maandelijks inkomen voor jou kan generen.

Hier vindt je het inkomen en het vermogen van andere bekende presentatoren:

 • Hoeveel verdien je bij de Lidl?
  Je bent opzoek naar een bijbaantje. Na wat onderzoek te doen lijkt werken in een supermarkt je echt een leuke bijbaan. Waarom ook niet? Je komt in contact met veel leeftijdsgenoten en het kan soms erg gezellig zijn. Werken in een supermarkt kan ook vaak na school, wat het een interessant bijbaantje maakt voor scholieren. […]
 • Hoeveel verdien je bij de Albert Heijn?
  Overweeg je om bij Albert Heijn te gaan werken en ben je benieuwd naar het Albert Heijn salaris? Het werken bij een supermarkt zoals de Albert Heijn is voor veel jongeren een voordehandliggend bijbaantje. Er is veel werk te vinden en er werken vaak veel meer jongeren. Daarnaast wordt er vaak genoemd dat werken bij […]
 • Wat verdient een supermarktmanager?
  Veel mensen willen weten wat een supermarktmanager verdient. Het is namelijk de leidinggevende van de supermarkt waar je regelmatig je boodschappen gaat halen. Toen ik op een feestje stond sprak ik met iemand die supermarktmanager is bij de Jumbo en hij vertelde ronduit over zijn functie.  Het allerbelangrijkste vond hij dat de klant met een […]
 • Wat verdient een filiaalmanager?
  Veel mensen willen weten wat een filiaalmanager verdient. En dat is ook niet zo gek, want in MKB Nederland zijn er veel bedrijven die meerdere vestigingen hebben. Wanneer de vestiging niet onder een franchiseformule valt, dient er een filiaalmanager aangesteld te worden.  Laatst sprak ik met iemand die filiaalmanager was bij de Albert Heijn. Hij […]
 • Wat verdient een vakkenvuller?
  Heb jij je altijd al afgevraagd wat een vakkenvuller verdient? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres. Mijn neefje van 16 vertelde laatst op een familieuitje dat hij vakkenvuller was bij de lokale supermarkt. Hij maakt in de vakanties veel uren en heeft van zijn supermarktmanager al een aantal complimenten gekregen. Ook […]
 • Wat verdient een cassière?
  Veel jongeren vragen zich af wat een caissière verdiend. En dat is ook niet zo verwonderlijk. Want iedere dag gaan mensen wel even langs de supermarkt en komen ze langs de kassa’s. Daar zitten dan de caissières die de boodschappen voor je afrekenen.  Mijn vriendin was vroeger traceren vertelde dat dat echt een leuke tijd […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *