Wat verdient een Ambtenaar?

Veel mensen willen weten wat een ambtenaar verdient. En dat is ook niet zo gek, want 1 op de 7 Nederlanders is ambtenaar van beroep. Als ik wat langer nadenk over dit beroep, vind ik het vrij abstract klinken.

Totdat ik laatst na een vergadering van de lokale voetbalclub, sprak met iemand die vertelde dat hij ambtenaar was bij de gemeente. Hij vertelde dat hij projectadviseur was en verschillende aanvragen moet beoordelen, goedkeuren en controleren of de plannen worden nageleefd.

Het werd voor mij al iets duidelijker wat het beroep inhield en dat heeft mij doen besluiten om eens dieper in te zoomen op dit beroep. Hieronder geef ik antwoord op verschillende vragen die je wat meer inzicht geven over hoe dit beroep tot stand komt. Heb je zelf nog vragen, aarzel dan niet om ze onderaan in het comment gedeelte te stellen.

Wat is een ambtenaar?

Een ambtenaar is iemand die werkzaam is voor de overheid of een door de overheid beheerde dienst, zoals een burgemeester of wethouder. Hij of zij dient een eed af te leggen om naar de grondwet, staatshoofd en in alle eerlijkheid het beroep uit te oefenen.

Er is ook een verschil in de arbeidsovereenkomst met andere beroepen. Een ambtenaar wordt vanuit de overheid vastgesteld en daarom is er geen tweezijdige arbeidsovereenkomst die vastgelegd moet worden. 

Wat verdient een ambtenaar aan salaris?

Een beginnend ambtenaar heeft bij de overheid verschillende startsalarissen. Dat ligt aan de opleiding die van te voren genoten is en in welke branche men aan het werk gaat. De startsalarissen als ambtenaar zijn als volgt:

  • MBO afgestudeerd, € 1.700 – € 2.300 per maand
  • HBO afgestudeerd, € 2.100 – € 2.800 per maand
  • WO afgestudeerd, € 2.200 – € 3.600 per maand

Wanneer je meer ervaring hebt, kun je jezelf omhoog werken. Je gaat dan niet alleen in functie en verantwoordelijkheden vooruit, maar ook in het salaris. Een medewerker van de overheid kan uiteindelijk ongeveer € 2.800 – € 3.300 per maand verdienen.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als ambtenaar heb je een prima salaris, maar je hebt wel een lange opleiding en werkervaring nodig om zover te komen. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen in de Politiek:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *