Wat verdient een Voetballer?

Heel veel mensen willen weten wat een voetballer verdient. Deze sport is een van de populairste ter wereld en kent een groot aantal aanhangers in Europa, Azië, Afrika en Zuid Amerika. Ook in Noord Amerika neemt de populariteit toe en maakt dit tot de meest populaire sport van de wereld.

Dat heeft mij doen nadenken over wat een goede voetballer gemiddeld verdient in zijn leven. Ik geef hieronder antwoord op de meest interessante competities. 

Gemiddeld salaris in de Eredivisie

Het gemiddelde salaris van een voetballer in de Eredivisie ligt op € 291.000, – per jaar. Dat is een dikke 24.000 euro per maand. Er zijn echter ook een aantal grootverdieners in de Eredivisie. Deze voetballen voornamelijk bij Ajax, PSV en Feyenoord. Daar worden salarissen boven de miljoen euro per jaar betaald. Bij kleinere clubs is de vergoeding vanzelfsprekend minder. Daar worden salarissen tot zo’n 100.000 euro per jaar betaald.

Wat verdient een voetballer in de Keuken Kampioen Divisie?

Het gat tussen de Eredivisie en de KKD is erg groot. Een profvoetballer in de Eerste Divisie verdient zo’n € 2.000 tot € 4.000 per maand. De winstpremies kunnen oplopen tot € 750, – per gewonnen wedstrijd. Een voetballer die ook nog eens veel doelpunten maakt, kan tot zo’n € 1.500 per maand bijverdienen. Dat maakt dat het salaris al snel richting de € 50.000 tot € 70.000 per jaar gaan.

Vergoedingen in het amateurvoetbal

Het is voor veel voetballers interessanter om bij de amateurs te gaan voetballen, dan in de Eerste Divisie. Je bent er namelijk geen fulltime prof en kunt er ook nog een maatschappelijke carrière naast hebben. Wanneer je in de hoogste amateurtak voetbalt, kun je in combinatie met je andere baan tot wel 100.000 euro per jaar verdienen. 

Salarissen in de Premier League, Bundesliga, Ligue 1, Serie A en La Liga

Spelers als Cristiano Ronaldo en Lionel Messi hebben een duizelingwekkend salaris, maar dat zijn ook de absolute topverdieners bij hun voetbalclub. Hieronder vind je een lijst met de gemiddelde salarissen in het buitenlandse voetbal.

  • Premier League (Engeland): € 3.400.000 per jaar
  • La Liga (Spanje): € 2.500.000 per jaar
  • Serie A (Italië): € 1.800.000 per jaar
  • Bundesliga (Duitsland): € 1.500.000 per jaar
  • Ligue 1 (Frankrijk): € 1.200.000 per jaar

Daarnaast zijn landen als Amerika, Rusland, China en Qatar erg in trek omdat clubs daar voor buitenlanders exorbitante salarissen uitkeren.

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Hier vindt je het salaris van andere bekende voetballers, trainers en spelersmakelaars:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *