Wat verdient een Minister?

Velen vragen zich af wat een minister verdient in het kabinet. En dat is ook niet zo verwonderlijk, want deze personen zijn vaak op TV te zien.

Politici, topambtenaren en ook leden van het Koninklijk Huis staan regelmatig in de belangstelling van de media. Ze worden afgeschilderd als zakkenvullers. Ze verdedigen zich vaak dat het inkomen in het bedrijfsleven veel beter is. Het is maar net hoe je er tegenaan kijkt. Hoeveel verdient een minister nu eigenlijk?

Wat doet een minister

Een minister is actief binnen de eerste of de tweede kamer. Ze behartigen de belangen van de burgers in de eerste en tweede kamer. Ze zijn gekozen door de burgers en moeten hun belangen behartigen.

Salaris en inkomen van een minister

Het salaris van een minister is afhankelijk van zijn functie. Zo verdient een minister president 166 duizend euro per jaar. Een staatssecretaris verdient 155 duizend euro per jaar. Het zijn de bedragen inclusief vakantiegeld en ook inclusief eindejaarsuitkering. De ambtsdragers krijgen een vaste en ook een variabele onkostenvergoeding welke verband houdt met hun functie. De vaste onkostenvergoeding van de minister president en ook van de minister van Buitenlandse zaken zijn vaak hoger dan van ministers of staatssecretarissen

Het inkomen van een minister in de tweede kamer?

Een normale minister in de Tweede kamer heeft een jaarsalaris van 120 duizend euro per jaar. Het is inclusief het vakantiegeld en de eindejaarsuitkering. De voorzitter, de ondervoorzitters en de fractievoorzitters hebben hier bovenop een toelage. Er zijn voor de Tweede kamerleden ook nog verschillende andere onkostenvergoedingen.

Een Eerste Kamerlid verdient?

Een lid van de Eerste Kamer verdient 29.000 euro bruto per jaar inclusief vakantiegeld en ook inclusief eindejaarsuitkering. De voorzitter heeft een hogere honorering. 

Een Europarlementariër verdient?

Het salaris van een Europarlementariër is 8.757,90 euro iedere maand. De EU belasting en de normale belasting gaan hier nog vanaf. Ze hebben recht op meerdere onkostenvergoedingen. Onder andere voor het reizen en ook voor het huren van een kantoorruimte.

Competenties en vaardigheden van een minister

Het is belangrijk om goed te kunnen overleggen als minister. Wanneer een minister goed kan overleggen dan is het mogelijk voor de minister om zijn eigen standpunten over te dragen op de andere ministers, staatssecretarissen en ook op de minister president.

Opleidingen voor minister

Er zijn geen specifieke opleidingen om minister te worden. Het is vooral belangrijk om als minister communicatief goed vaardig te zijn. De minister moet zijn eigen standpunten goed over kunnen brengen en mensen weten te bewegen. Vooral rondom de verkiezingsperiode is dit van groot belang. Natuurlijk is het goed om een hogere opleiding te genieten op HBO of Universitair niveau. Het is echter niet nodig.

Vacatures minister

Een minister wordt gekozen door de burgers. Ze komen op de verkiezingslijst te staan vanuit een politieke partij. Wanneer er voldoende mensen op hun stemmen krijgen ze een baan als minister. Het is dus vooral belangrijk om jezelf optimaal in de picture te zetten. Er zijn wel volop vacatures binnen de ministeries.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als minister heb je een erg goed salaris, maar er zijn niet zoveel ministers in Nederland. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen in de Politiek:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *