Hoeveel verdient een PHD promovendus?

Wat is het PHD salaris van een promovendus

Veel mensen vinden het interessant om te weten hoeveel een PHD promovendus verdient maar, hoe zit dat nou eigenlijk en wat houden de taken in?

Een PHD promovendus is iemand dat zich bezig houd met wetenschappelijke onderzoeken waarop gepromoveerd wordt. Daarnaast behoren het geven van colleges en onderwijsverplichtingen ook tot het takenpakket.

Officieel is een PHD promovendus niet een functie te noemen maar, meer een academische graad. Het is trouwens de hoogste academische graad wat er te behalen is. Een PHD opleding kan gevolgd worden aan de universiteit en op het Hbo.

De vacatures zijn ook ruim graad ingewikkeld is zijn de . In principe ben je een student en tegelijkertijd verdien je geld met wetenschap.

Wat is het salaris van een PHD promovendus?

Een PHD salaris is ingedeeld in schaal 10 van de CAO universiteiten. Per maand bedraagt het salaris ruim tussen de 2300-3800 euro al, speelt ervaring hierbij ook een rol.

Op uurbasis is het PHD salaris ruim 14 euro en dat is zeker een aantrekkelijk uurloon. Met het minimale maandsalaris zou je op jaarbasis dus zeker 27.500 euro hebben verdiend. Ondanks dat een PHD promovendus niet als beroep wordt gezien, zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden allerminst slecht te noemen.

Zo kun je vakantiegeld en eindejaarsuitkering verwachten, krijgt korting op ziektekostenverzekeringen. Tevens bouw je ook pensioen op. In principe heb je vergelijkbare secundaire arbeidsvoorwaarden met mensen die wel een “officieel” beroep hebben.

PHD opleiding

Om een PHD-er te worden dient eerst een masteropleiding te worden afgerond aan de universiteit of hebt een bacheloropleiding gevolgd op het Hbo. Het verschil zit dan wel dat de duur hiervan op de universiteit een jaar korter zal zijn, (respectievelijk 3 om 4 jaar).

Indien dit geen obstakel meer kan vormen, kan er gesolliciteerd worden waarbij het bewijzen van voldoende wetenschappelijke kennis wel een vereiste is.

Een PHD opleding heeft dus veel eisen waaraan je moet voldoen waaronder, dat Engels vloeiend moet worden geschreven en gesproken.

Vacatures PHD promovendus

De PHD vacatures zijn zeker niet schaars. Ze zijn namelijk door heel Nederland te vinden, aangezien Nederland veel universiteiten heeft. Bij de PHD vacatures staat altijd concreet omschreven aan welke eisen je moet doen, niet alleen qua diploma’s maar ook qua competenties.

Steden als Leiden en Utrecht worden vaak de universitaire steden van Nederland genoemd dus, in die steden is de kans aanzienlijk hoog dat je een PHD vacature tegen zult komen.

Indien je toch vanuit een vacature wordt uitgenodigd voor gesprek is het van belang dat je niet standaardinformatie over jezelf opnoemt. Je zult wat extra’s moeten toevoegen om de kans op een dienstverband te vergroten

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het salaris en inkomen van andere mensen met een zelfde opleiding of in het onderwijs:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *