Wat verdient een leraar op het MBO?

salaris leraar mbo

Veel mensen willen weten wat een leraar op het MBO aan salaris verdient. En dat is ook niet zo gek want een leraar moetveel dingen doen.

Zo bereidt je lesprogramma’s voor en examens. Je stelt regels voor in de klas. Het kan zijn dat je toetsen zelf moet na kijken in je vrije tijd. Je houdt je bezig met de ontwikkelingen van het vakgebied. Je gaat in gesprek met bedrijven om stageplaatsen te realiseren. En zo nog veel meer.

Tegenwoordig zijn er MBO leraren te kort. Daarom staan er best veel vacatures MBO leraar open. In principe is het werk van een MBO leraar op elke school het zelfde.

Wat is het salaris van een leraar op het MBO?

Het salaris van een leraar op het MBO verschilt tussen de € 1.458 en € 6.065 bruto per maand. Als je net begint met het werken als leraar op een MBO dan verdien je rond de €1458. Je hebt verschillende tredes, je begint bij trede 1 en kan het zo opbouwen tot trede 12 of 13 waarbij je dan €6000 euro kan verdienen.

Hoe kan je verhogen in trede. Als het werk goed gaat word je per jaar met 1 trede verhoogd. Je hebt ook verschillende schalen LB, LC en LD. Je krijgt een LB schaal als je een goede docent bent binnen de Middelbare school. Je krijgt een LC schaal als je een voorbeeld bent binnen de school en je bent een LD schaal als je een voorbeeld bent voor je collega’s die op andere scholen werken.

Hoe hoger de schaal en hoe meer jaar je in deze schaal les geeft hoe meer je gaat verdienen.

SchaalSalaristredeMaandsalarisbeloning op maandbasis
LBstart€2822€3260
LBmaximum€4301€5100
LCstart€2840€3280
LCmaximum€5012€5920
LDstart€2851€3290
LDmaximum€5699€6710

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Net als een leraar in het basisonderwijs heb je vakantie wanneer de kinderen ook vakantie hebben. Je zou wellicht in de vakantie wel toetsen moeten na kijken of lessen voorbereiden.

Je krijgt ook reiskostenvergoeding als je van ver moet komen. Het Algemeen Burgerlijk Pensooienfonds (ABP) zorgt voor je pensioen.

https://youtu.be/J8PPxWjpyKI

Leraar MBO opleiding

Je kan tegenwoordig op veel plekken beginnen als Leraar MBO omdat er veel scholen zijn die tekort aan leraren komen. Op elke school is het het zelfde want op elke school is de basis wel het zelfde op het MBO.

Je kan niet zomaar leraar worden. Je hebt eerstegraads en tweedegraads bevoegdheid. Als je eerstegraads hebt mag je les geven aan vmbo, onderbouw havo, onderbouw vwo en praktijdsonderwijs. Als je tweedegraads bevoegdheid hebt dan mag je les geven aan de bovenbouw havo en bovenbouw vwo. Uw opleiding bepaalt welke bevoegdheid je hebt.

Je hebt een tweedegraads bevoegdheid als je HBO lerarenopleiding niveau 4 hebt behaald. De Leraar MBO opleiding duurt 4 jaar.

Vacatures MBO leraar

Je kan veel vacatures vinden online Kijk goed rond en goed was ze van je vragen. Veel al zal wel het zelfde zijn. Je kan vaak naar een school gaan en vragen of naar grote sites gaan zo als www.indeed.nl daar staan veel vacatures MBO leraar op.

Je moet wel goed kijken waar voor de vacatuur is, voor welke schaal en welke graad. Let daar goed op.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als leraar van het MBO heb je een riant salaris, maar je hebt wel een lange opleiding en veel ervaring nodig om zover te komen. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen in het Onderwijs:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *