Wat verdient een Fietsenmaker?

wat verdient een fietsenmaker aan salaris?

Veel mensen vragen zich af wat een fietsenmaker verdient. En dat is ook niet zo raar, want op een of andere manier valt de rekening voor het repareren van je fiets, altijd net wat hoger uit. Dat is een van de redenen waarom veel ouders de fietsen van hun kind zelf repareren. Het is een betrekkelijk eenvoudige techniek die op een fiets zit en de accessoires zijn niet zo heel duur.

Naast het repareren van fietsen, kun je bij een fietsenmaker ook altijd terecht voor nieuwe fietsen. Er is in ieder dorp in Nederland wel een fietsenwinkel te vinden. Dat is ook niet gek, want er zijn meer fietsen in Nederland dan dat we inwoners hebben. In België is dat aantal een stuk lager en het Belgisch wegennet is daar ook veel minder op berekend.

Ik dacht altijd dat mensen die dit beroep uitoefenen goed verdienden. Totdat ik een oud fietsenmaker sprak en die me vertelde wat het werk opleverde. Hier schrok ik lichtelijk van en dat heeft mij doen inspireren om dit helemaal tot de bodem uit te zoeken.

Wat verdient een fietsenmaker aan salaris?

Een fulltime fietsenmaker verdient ongeveer 1.900 euro in de maand. Wanneer je een BBL opleiding volgt of net van school komt, ligt het salaris eerder rond het minimum. Zij moeten het vak nog onder de knie krijgen en ervaring op doen. Een ervaren fietsenmaker kan maximaal rond de 2.300 euro per maand verdienen.

Met de opkomst van elektrische fietsen en andere moderne technieken, dienen fietsenmakers zichzelf om te scholen. Het voordeel hiervan is dat de winkeliers hogere tarieven kunnen rekenen en dit deels ten goede komt aan het salaris van de werknemers. Een zogenoemde “fietsen technicus” kan tot zo’n 2.800 euro bruto per maand verdienen.

Welke opleiding moet je volgen om fietsenmaker te worden?

Op het MBO niveau 2 kun je de opleiding tot fietstechnicus volgen. Met deze opleiding ben jij in staat om een fietsenmaker te worden. Uiteindelijk kun je ervaring op gaan doen bij een fietsenverkoper en al wat salaris per maand verdienen.

Je begint dan met de eenvoudige klussen (onderdelen vervangen, onderhoud etc.). Naarmate je meer ervaring hebt kun je meer verantwoordelijkheid aan. Uiteindelijk kun je de gehele fiets tot in de puntjes verzorgen en onderhouden. Een trap hoger zou zijn om de fiets van een wielrenner te onderhouden. Deze zijn van zeer speciaal materiaal gemaakt en van vele technische foefjes voorzien.

Wil jij makkelijker geld verdienen dan een fietsenmaker?

Als fietsenmaker heb je een redelijk salaris, maar je kunt meer geld verdienen als je dat wilt.

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen van mensen met een ambachtelijk beroep:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *