Wat verdient een Schoonmaker?

wat verdient een schoonmaker per uur aan salaris

Veel mensen zijn benieuwd wat een schoonmaker verdient. Dit is ook niet zo raar, omdat veel mensen en bedrijven het schoonmaken van het huis of kantoor liever uitbesteden. Anderen zijn juist erg blij dat ze met dit beroep (veel) geld kunnen verdienen.

Het is natuurlijk belangrijk om op het werk en ook om in huis alles mooi schoon te hebben. Wanneer je hier zelf niet handig in bent of wanneer je er geen tijd voor hebt is het een idee om een schoonmaakster in te huren. Wat kost een schoonmaakster? Of wat verdient een schoonmaakster per uur? We bespreken het graag met je!

Wat doet een schoonmaker?

Een schoonmaker kan op verschillende locaties werken. Het kan gaan om een kantoor, bedrijfsruimte en ook om een huis of appartement. Het werk kan ook op locatie uitgevoerd worden bij evenementen. De eerste twee opties komen echter het meeste voor.

In een bedrijf of kantoor zal een schoonmaakster de vloeren schoonmaken door ze te stofzuigen en mogelijk te dweilen. Ook zal de schoonmaakster de vuilnisbakken schoonmaken en toiletten schoonmaken. Daarnaast maken ze de bureaus schoon en ook de ramen.

Wanneer een schoonmaker in een huis aan het werk is dan doen ze daar alle voorkomende werkzaamheden. Het gaat hier ook om het stofzuigen en dweilen van de vloeren. Daarnaast maken ze de toiletten schoon en de badkamer. Het is voor veel mensen belangrijk om de woning mooi en schoon te houden en dat geeft een prettig gevoel.

Een schoonmaakster kan in het huis ook de afwas doen, de kasten in de keuken organiseren en schoonmaken en tal van andere taken doen. Het kan ook zijn dat de schoonmaker de was doet en de ramen lapt. Het werk in een huis is vaak wat gevarieerder dan bij een bedrijf.

Salaris en inkomen van een schoonmaker

Een schoonmaakster verdient bij een bedrijf vaak het minimumloon of tot een maximum bedrag van 1.800 euro per maand. Het is geen vetpot. Wanneer iemand voor een bedrijf werkt dan kunnen ze vaak meer uren maken. Het is prettig om de zekerheid te hebben om iedere maand werk te hebben. Daarnaast wordt er ook vakantiegeld opgebouwd wat één keer per jaar wordt uitgekeerd.

Wat verdient een schoonmaker zwart?

Veel mensen die hun huis laten schoonmaken kiezen er vaak voor om de schoonmaakster of werkster zwart uit te betalen. Het betekent simpelweg dat iedere keer het werk contant afgerekend wordt.

Een schoonmaakster komt vier tot acht uur in de week bij iemand thuis. Wanneer iemand zwart geld wil verdienen, dan krijgt diegene vaak 12,50 euro per uur. Het is dan 50 tot 100 euro per week.

Wanneer de persoon “wit” betaald zou moeten worden dan moeten er ook sociale lasten afgerekend worden. Het salaris is dan al snel 2,50 euro per uur meer. Men gaat dan aan de slag op zzp basis.

Het is dan duidelijk een stuk duurder. Het mag duidelijk zijn waarom de meeste mensen daarom kiezen voor het zwart betalen van hun schoonmaakster.

https://youtu.be/pQPkMrgB5V4

Waar moet je aan voldoen aan schoonmaker?

Het is belangrijk om een oog voor detail te hebben, de handjes uit de mouwen te willen steken en hard te werken. Je moet niet bang zijn om andermans rotzooi op te ruimen om daar zelf geld aan te verdienen.

Er zijn geen speciale opleidingen voor het schoonmaken. Het is iets wat men gaandeweg leert. Vooral online zijn er veel verschillende banen te vinden om als schoonmaker te starten.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als schoonmaakster heb je niet zo’n goed salaris en het is niet makkelijk om verder te komen. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen in de Facilitaire branche:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *