cryptocurrency wallet

Cryptocurrency Wallets

Zoals je geld bewaart in een portemonnee, zo sla je cryptomunten op in een wallet. Een Bitcoin of Ethereum is geen fysieke munt of token maar bestaat slechts in digitale codes ergens in de blockchain. Toegang tot die codes krijg je via je eigen, specifieke digitale sleutelcodes, en die bewaar je in je wallet.

Er zijn verschillende typen wallets met specifieke voor- en nadelen. Niet elke cryptocurrency kan in elke wallet, sommige wallets zijn zelfs zeer beperkt. Het is daarom belangrijk goed te kijken waarvoor je je wallet gaat gebruiken en op deze pagina helpen we u bij de keuze tussen de verschillende wallets.

Welke cryptocurrency wallets zijn er:


Paper wallet

Een papieren wallet is een document waarop je je openbare en privé sleutels noteert. Dat kan in de vorm van een QR-code.

Online wallet

Je kunt je wallet “in the cloud” zetten of bewaren op een exchange, zonder extra software en altijd toegankelijk met inlogcode.

Smartphone wallet

Om bij de tijd te zijn en alvast voorbereid op “het betalen van de toekomst”, zijn er verschillende wallets voor je mobiele telefoon.

Desktop wallet

Je hebt ook wallets voor Windows en Linux die je op je desktop installeert. Dit is veiliger dan op je tablet of smartphone.

Hardware wallet

De veiligste manier om je coins op te slaan is met een hardware wallet. Een soort E-dentifier die je op een veilige plaats moet opslaan.

Wat zijn de digitale sleutels van een wallet?

De methode om je sleutels te bewaren en in te voeren noemen we de wallet, je digitale portemonnee. De wallet heeft een openbare en een privé sleutelcode, bestaande uit een lange reeks van letters en cijfers die ook in de vorm van een QR code beschikbaar is.

De publieke code is een digitaal adres waarheen mensen coins kunnen sturen (als QR code is dit adres makkelijk te scannen met je mobiele telefoon). Dat is je rekeningnummer.

Om dat te openen en de coins die erin gestort zijn daadwerkelijk te gebruiken (wisselen of cashen) heb je vervolgens een eigen geheime sleutel code nodig.

Die moet je goed bewaren en voor jezelf houden. Met die code zouden anderen aan jouw coins kunnen komen en die naar hun eigen account kunnen versturen.

Geld verdienen met Crypto? Volg de GRATIS Crypto Masterclass

Je wilt geld verdienen met Cryptomunten. De harde werkelijkheid is echter dat veel mensen geld verliezen met crypto. Dit komt omdat mensen zich onvoldoende inlezen en er te weinig verstand van hebben.

Om jouw die kennis en strategieën te geven, kun je nu tijdelijk GRATIS onze Crypto Masterclass volgen. Hierin leer je met welke strategieën je geld kunt verdienen met cryptomunten. Met winstgevende tips uit de praktijk.

  • Heb jij je eerste crypto gekocht voor 1 euro!
  • Weet je met welke strategie je geld gaat verdienen!
  • Begrijp je precies hoe Bitcoin en crypto werken!
  • Weet je welke sleeping giant wij hebben ontdekt
  • Snap je hoe je de beste cryptomunten vindt!

Slechts 50 plekken beschikbaar