Litebiet review, is litebit betrouwbaar?

LiteBit Review: Is LiteBit betrouwbaar? [upd. 2022]

LiteBit is de bekendste en grootste cryptocurrency broker van Nederland. Het heeft een uitgebreid assortiment aan cryptomunten die je daar kunt kopen, bewaren en weer kunt verkopen. Het bedrijf is gevestigd op de Weena in Rotterdam (tegenover het centraal station) en heeft als doel de grootste crypto broker van Europa te worden. In onze LiteBit review geven we antwoord de vraag: “Is LiteBit betrouwbaar” en delen we onze ervaringen die we hebben met één van de bekendste brokers in Europa.

Op de website van LiteBit worden ongeveer 55 verschillende cryptomunten aangeboden waarvan je direct de huidige koersen kunt zien. Je ziet per cryptocoin voor welke koers je deze kunt kopen of kunt verkopen. Het kopen van munten kun je eenvoudig doen via bekende betaalmethodes als iDEAL, CreditCard en Bancontact. Wanneer je munten wilt verkopen, ontvang je LiteBit credits. Iedere credit vertegenwoordigd de waarde van € 1,-. Deze credits kun je weer uit laten betalen naar Euro’s op je bankrekening.

De LiteBit Wallet is wat deze cryptobroker zo uniek maakt. Je kunt (bijna) alle munten in het assortiment ook daadwerkelijk bij LiteBit bewaren. Zo heb je al je cryptomunten op één plek en hoef je geen ingewikkelde wallets te downloaden op je computer, tablet of telefoon. Regelmatig worden er nieuwe cryptomunten toegevoegd of verwijdert en hiervan wordt je altijd op de hoogte gehouden. Je kunt je abonneren op de nieuwsbrief of gebruik maken van andere kanalen om op de hoogte gehouden te worden.

Onze LiteBit ervaringen

Hieronder vertellen we in het kort wat onze ervaringen met LiteBit zijn. We vertellen op een eerlijke manier wat onze positieve en de mindere ervaringen zijn.

LiteBit voordelen:

 • Eenvoudig crypto kopen, bewaren en verkopen
 • Eigen LiteBit app (werkt erg fijn!)
 • Groot aanbod en voor bijna iedere munt een wallet
 • Uitstekende Nederlandse helpdesk

Nadelen LiteBit

 • Servicekosten zijn aan de hoge kant
 • Voor sommige betaalmethodes betaal je extra
 • Handel van munten ineens stopgezet wegens onderhoud

Het crypto aanbod van LiteBit

Het cryptocurrency aanbod van LiteBit is ruim vergeleken met andere brokers in Nederland en België. Wanneer je voor het eerst bij LiteBit op de website terecht komt, wordt je gevraagd om eerst een account aan te maken.

Het is handig om dit eerst te doen als je besluit om hier je cryptomunten aan te kopen. Zonder account kun je namelijk niet handelen op dit platform.

account aanmaken litebit
cryptocurrency aanbod litebit

Het aanbod van LiteBit vindt je door bovenin op “Markt” te drukken. Je krijgt nu een lijst met alle cryptomunten te zien die bij LiteBit te verhandelen zijn.

Bijna alle munten kun je gratis opslaan in je eigen LiteBit Wallet. Zo heb je de coins altijd voorhanden en kun je als je wilt deze direct weer omzetten naar credits.

Bij iedere cryptomunt vindt je meer informatie over de coin en kun je vanuit daar naar verschillende websites gaan om meer informatie te winnen over de betreffende cryptocurrency.

Hieronder de 6 bekendste cryptocurrencies van LiteBit:

⚠️ Let op: Lees jezelf altijd goed in voordat je gaat investeren in een bepaalde cryptocurrency. Deze kunnen zeer volatiel zijn. Investeer nooit meer dan je bereid bent om te verliezen!

Cryptocurrency kopen bij LiteBit

Wanneer je een account hebt aangemaakt, kun je aan de slag en je eerste cryptocurrencies kopen via LiteBit. Je gaat nu naar de pagina van de munt die je wilt kopen en je loopt dit stappenplan door:

 1. Kies je aankoopbedrag. Je kunt deze bedragen zowel in euro als in de gewenste crypto aanpassen.
 2. Kies naar welke wallet je de cryptocoins wilt sturen. Wij gebruiken altijd de LiteBit Wallet. Als je de coins naar een externe wallet verstuurd, check dan goed of het adres klopt. Anders ben je wellicht je munten kwijt!
 3. Kies je betaalmethode. Je kunt de munten kopen via iDEAL, Credit Card, Bancontact etc. Maar ook via LiteBit credits.
 4. Dubbelcheck of je alles goed hebt ingevuld (zeker als je de coins naar een externe wallet verstuurd!) en klik op volgende. Je gaat nu naar de betaalpagina en je kunt je bestelling afronden.
litebit kopen crypto

Meestal duurt het een paar minuten voordat je bestelling zichtbaar is in je wallet. Wanneer je gekozen hebt voor de LiteBit Wallet, is de transactie binnen enkele minuten terug te zien. Vaak moet de desbetreffende blockchain de transactie nog (een aantal keer) bevestigen voordat je de munten terug ziet in je wallet.

Geld verdienen met Crypto? Volg de GRATIS Crypto Masterclass

Je wilt geld verdienen met Cryptomunten. De harde werkelijkheid is echter dat veel mensen geld verliezen met crypto. Dit komt omdat mensen zich onvoldoende inlezen en er te weinig verstand van hebben.

Om jouw die kennis en strategieën te geven, kun je nu tijdelijk GRATIS onze Crypto Masterclass volgen. Hierin leer je met welke strategieën je geld kunt verdienen met cryptomunten. Met winstgevende tips uit de praktijk.

 • Heb jij je eerste crypto gekocht voor 1 euro!
 • Weet je met welke strategie je geld gaat verdienen!
 • Begrijp je precies hoe Bitcoin en crypto werken!
 • Weet je welke sleeping giant wij hebben ontdekt
 • Snap je hoe je de beste cryptomunten vindt!

Slechts 50 plekken beschikbaar

Crypto verkopen via LiteBit

Alle crypto’s die je in de LiteBit Wallet hebt staan, kunnen via het platform ook weer verkocht worden. Je ontvangt dan credits die je weer uit kunt laten betalen in Euro’s.

Vanuit je Wallet kun je de in bezette cryptomunten direct verkopen voor de huidige verkoopkoers. De verkoopkoers ligt, net als bij traditionele geldwisselkantoren, lager dan de aankoopkoers.

De coins zullen dus eerst een paar procent moeten stijgen, voordat je rendement hebt uit de gedane investeringen. Houdt hier zeker rekening mee tijdens het handelen.

litebit verkopen

LiteBit uitbetalen

litebit uitbetalen

Nadat je de cryptomunten verkocht hebt voor LiteBit credits, kun je deze omzetten naar Euro’s en laten storten op je bankrekening. Iedere werkdag wordt 3x per dag een uitbetaling gedaan. Vaak gebeurd dit rond 09.00 uur, 13.00 uur en 16.00 uur. Het kan in sommige gevallen 1 of 2 werkdagen duren voordat jij je geld op je bankrekening hebt staan (dit ligt niet aan LiteBit maar aan jouw betreffende bank).

LiteBit fees en transactiekosten

LiteBit verdient geld aan het faciliteren van transacties. Bij iedere transactie die er plaats vindt, pakt LiteBit een fee. Deze fee is vaak in de prijs inbegrepen en dit zorgt ervoor dat de cryptomunten kopen en verkopen bij een broker vaak wat duurder is, dan rechtstreeks bij een exchange.

In ruil daarvoor krijg je wel de service die je van een broker mag verwachten. Je kunt altijd bellen met de klantenhelpdesk en je kunt je munten bewaren in de self-hosted LiteBit wallet. Een dienst die uniek is t.o.v. andere brokers.

De fee die LiteBit hanteert is ongeveer 2%. Dit is niet bij alle munten het hetzelfde. Bij de Bitcoin is de fee een stuk lager. De grootste crypto broker heeft in 2018 / 2019 zijn algehele fee tarieven naar beneden geschroefd, waardoor je nu voordeliger crypto kunt kopen en verkopen. Daarnaast is er nog een gat tussen vraag- en aanbod.

Verificatie en limieten

litebit verificatie en limieten

Door de Wwft wetgeving (Wet witwassen en financiering terrorisme) is het niet meer mogelijk zonder jezelf te verifiëren, cryptomunten aan te kopen. Wanneer je een account hebt aangemaakt wordt je door een handig programma heen geloodst.

Aan de hand van je identiteitsbewijs en een selfie wordt jouw identiteit vastgesteld en kun je zonder limieten starten met traden.

Dagelijks kun je tot wel € 35.000, – per dag aan cryptocurrencies kopen op het platform.

Veiligheid LiteBit Wallet

LiteBit onderscheid zich door de self-hosted LiteBit Wallet. Deze wallet is eigenlijk een verzameling van meerdere wallets waarin je jouw cryptomunten kunt opslaan. Iedere cryptocurrency heeft namelijk zijn eigen wallet.

LiteBit heeft er voor gezorgd dat al deze losse wallets, in één LiteBit wallet beschikbaar komt. De munten worden op een zeer veilige manier opgeslagen, waardoor de kans zeer klein is dat hackers onrechtmatig met jouw munten er van door gaan. De LiteBit hosted wallets zijn terug te vinden in je account.

veiligheid litebit wallet

Je account kun je beveiligen door het gebruik van veilige wachtwoorden tweestapsverificatie (2FA). Hierdoor kunnen hackers niet zo maar toegang krijgen tot je account en is deze (veel) beter beveiligd.

LiteBit Wallet review

Verschillende cyber security bedrijven reviewen regelmatig de code van de LiteBit wallet. En volgens deze bedrijven is de LiteBit Wallet uitermate veilig. Het is vaak te weiden aan menselijke fouten van gebruikers, waarom cryptomunten soms op illegale wijze ontvreemd worden.

We kunnen dus concluderen dat de LiteBit Wallet uitermate veilig is.

Waarom is Litebit een veilig platform?

LiteBit ging in 2013 van start als een van de eerste Nederlandse cryptoplatforms, waar klanten veilig en eenvoudig cryptomunten kunnen kopen, verkopen en bewaren.

In een artikel “Waarom LiteBit veilig” wordt uitgelegd hoe ze bij LiteBit er voor zorgen dat je tegoeden veilig zijn. 

Conclusie: is LiteBit betrouwbaar?

LiteBit is een serieuze cryptobroker dat gevestigd is in Rotterdam. Het bedrijf heeft ca. 60 – 80 medewerkers en is één van de eerste brokers met een banklicentie.

Het aanbod van LiteBit is gevarieerd en up-to-date. Het is eenvoudig om je eerste cryptocurrencies aan te kopen en een goed platform om deze weer in te wisselen voor euro’s. Dagelijks zetten ze grote hoeveelheden euro’s om in crypto en andersom.

De support afdeling van LiteBit is uitzonderlijk goed te noemen. Dat blijkt ook uit de Trustpilot score die het bedrijf. Je krijgt snel antwoord op je vragen en je wordt snel geholpen. Wanneer je de reviews er op na leest, zie je sommige mensen die ontevreden zijn. Het valt echter op als je de klacht leest, dat ze zelf onzorgvuldig met de gegevens om zijn gegaan. Zoals het gebruiken van een onveilig wachtwoord of het invullen van een verkeerd wallet adres. Het is in onze ogen onredelijk om dan van LiteBit te verwachten dat ze de schade, die klanten zelf hebben aangericht, te vergoeden.

Review LiteBit

Chris

Crypto aanbod
Veiligheid
Transactie fee & Kosten
Klantenservice

LiteBit is veilig en betrouwbaar

Wij hebben goede ervaringen met LiteBit. Het is een betrouwbare aanbieder en je coins zijn er veilig opgeslagen. In 2016 heb ik mijn eerste digitale munten hier gekocht en ben er nog steeds erg tevreden over.
Ik kan LiteBit voor de beginnende crypto enthousiasteling zeker aanraden.

4.5

Alternatieven LiteBit:

Hieronder vindt je verschillende alternatieven van LiteBit.

Is LiteBit betrouwbaar?

Ja, LiteBit is een legitieme cryptocurrency broker uit Nederland. Je kunt er veilig digitale valuta kopen, bewaren en verkopen. Als je er even niet uit komt, staat de klantvriendelijke helpdesk altijd voor je klaar.

Wat is LiteBit?

LiteBit is een Nederlandse Cryptocurrency broker waar je Bitcoin, Ethereum en andere bekende cryptomunten kunt kopen, verkopen en bewaren.

Is er een LiteBit app?

Jazeker, LiteBit heeft een eigen goedwerkende app waar je makkelijk je eigen portfolio kan inzien en snel kunt handelen. Je kunt de app hier downloaden.

Wat betekent “LiteBit 0 beschikbaar”?

Wanneer een cryptomunt in onderhoud is of het handelsbudget is op, staat er boven een cryptomunt “0 beschikbaar”. Geen zorgen, vaak is in korte tijd weer voldoende budget beschikbaar om cryptomunten te kopen.

Heeft LiteBit een storing?

Het kan zijn dat de website even tijdelijk uit de lucht is. Maar vaak is de helpdesk wel te bereiken via: +31 (0) 10 310 41 75.

Wat zijn LiteBit credits?

LiteBit credits zijn virtuele credits op het LiteBit platform. 1 credit vertegenwoordigd de waarde van 1 euro. Je kunt met deze credits crypto’s kopen of inwisselen tegen euro’s op je bankrekening.

Is er een LiteBit kortingscode?

LiteBit heeft officieel geen coupon code. Maar je kunt wel veilig en snel via deze link handelen op het LiteBit platform.

Hoe hoog zijn de LiteBit transactiekosten / fees?

LiteBit pakt gemiddeld 2% commissie op iedere transactie. Bij grote munten als Bitcoin is deze commissie lager.

Is LiteBit gehackt?

In het verleden hebben er hacks plaatsgevonden op het platform. De oorzaak lag hierin echter buiten het platform, zonder dat men daar invloed op had. Ze hebben te kennen gegeven dat funds van klanten nooit in gevaar zijn geweest. Hedendaags is het door de beste cyber security experts beveiligd, maar kan 100% veiligheid nooit gegarandeerd worden. De Rabobank en ABN Amro worden immers ook gehackt.

Is de LiteBit wallet veilig?

Ja, de LiteBit wallet is veilig om te gebruiken. De coins worden op een zeer veilige manier opgeslagen. Waardoor je veel minder risico loopt om je coins kwijt te raken. Het is veiliger om je coins bij LiteBit te bewaren dan zelf thuis op je computer met beperkte beveiliging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *