Wat is het salaris in de kinderopvang?

salaris kinderopvang

Hoe het salaris in de kinderopvang in elkaar zit, is een onderwerp waar mensen altijd wel nieuwsgierig naar zijn. Werken in de kinderopvang is een beroep wat vooral vrouwen uitoefenen omdat zij zich vaker sneller en betrokken voelen tot kinderen.

Als kinderopvang medewerker draag je een grote verantwoordelijkheid omdat er van je verwacht word dat je de kinderen goede zorg geeft, zorgvuldig met hen omgaat en het gevoel aan hun geeft dat je een vertrouwenspersoon bent.

Bij een kinderopvang komen kinderen terecht als hun ouders niet in de gelegenheid zijn om voor hen te zorgen, als voornaamste reden dat de ouders moeten werken. In principe werkt een medewerker in de kinderopvang voornamelijk met baby’s en peuters.

Wat is het salaris in de kinderopvang?

Het salaris in de kinderopvang is ingedeeld in schaal 1 t/m 15. Afhankelijk van het salarisschaal ligt het salaris tussen de 1800 en 2600 euro bruto per maand op basis van een 40 urige werkweek. Het uurtarief varieert van 11 tot 19 euro per uur. In de opvang heb je verschillende beroepen binnen dezelfde branche.

Pedagogisch medewerker

Een pedagogisch medewerker is echt bezig met het verzorgen, begeleiden en bijstaan van de kinderen. Als taak heeft de medewerker ook om te zorgen voor een goede sfeer binnen de groep en ook het informeren van ouderen over de ontwikkeling van hun kind.

Gastouder

Tevens bestaat ook het beroep gastouder, dit is eigenlijk een oppas maar dan aan huis. Dit kan zowel een gastouder zijn dat thuis kinderen ontvangt als een gastouder op bezoek gaat bij het kind. Er kunnen meerdere kinderen aanwezig zijn maar niet zoveel als op een kinderopvang.

Indien een gastouder thuis op zichzelf werkt (ZZP-er), dan is een salarisindicatie lastig in te schatten omdat het aantal kinderen de hoogte hiervan bepaald. Het ligt er dan ook nog eens aan hoe vaak de kinderen komen. De ene maand kan een gastouder 3000 euro hebben verdiend, maar als er een aantal kinderen stoppen kan dit al aanzienlijk dalen de maand erop naar 2000 euro.

Directeur / eigenaar

Een directeur kan natuurlijk niet ontbreken in een kinderopvang, die coördineert hoe de medewerkers hun werkzaamheden uitvoeren, staat paraat als zowel medewerkers als ouderen van kinderen iets heel belangrijks te melden hebben.

Documentatie van het personeel en de bepaling van middelen(materialen, voorraden etc) behoort ook tot het takenpakket. Op basis van 40 uur verdient een directeur 3500-4000 euro per maand, is het uurloon rond de 16 euro.

Secundaire arbeidsvoorwaarden kinderopvang

De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn in ieder geval prima te noemen. Er is een ziektekostenverzekering, waarin je korting krijgt op maanpremies van basisverzekeringen en aanvullende pakketten.

Een vitaliteitsbudget(een soort minibonus) kan je zeker ook verwachten, dit word meegerekend met je salaris en hebt zo kunt zo dus prima erbij sparen(percentages kunne verschillen.

Vacatures kinderopvang

Aangezien werken met kinderen altijd zou blijven bestaan, is het vacatureaanbod ruim. Indien je de geschikte opleiding(mbo niveau 4), voldoet aan de eisen en affiniteit met kinderen hebt kun je op de functie solliciteren. Er zijn veel websites waarop solliciteren voor deze functie mogelijk is.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als medewerker in de kinderopvang heb je niet zo’n goed salaris, en je hebt veel uren nodig om om een modaal salaris te kunnen verdienen. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen met kinderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *