DEGIRO Review – Onze ervaringen bij DEGIRO (upd 2022)

Ben je als particuliere belegger op zoek naar een betrouwbare en veilige broker die lage kosten hanteert? Dan is de kans groot dat je in je zoektocht al meerdere keren bent gestuit op DEGIRO. Deze populaire broker staat bekend om haar gebruiksvriendelijkheid en lage tarieven. Deze twee factoren zeggen echter lang niet alles. Want hoe goed is DEGIRO nou eigenlijk écht? Hieronder vind je een inzichtelijke, eerlijke en feitelijk kloppende DEGIRO review.

DEGIRO Review en ervaringen
 • DEGIRO is de grootste broker op de Nederlandse markt
 • Met name binnen de DEGIRO kernselectie kan je uiterst voordelig beleggen
 • De omgeving van DEGIRO is gebruiksvriendelijk, maar niet alomvattend voor de veeleisende belegger
 • De Nederlandstalige klantenservice heeft verstand van zaken en voorziet je snel van kloppende informatie

Met beleggen kunt u uw inleg verliezen

Geschatte leestijd: 11 minuten

Het verhaal achter DEGIRO

In 2008 werd de online broker DEGIRO opgericht door oude werknemers van Binck. Sinds 2013 kunnen ook particuliere beleggers bij deze broker terecht. De website van DEGIRO verhult dat inmiddels 1 miljoen beleggers hebben gekozen voor de broker.

DEGIRO wordt in Nederland gereguleerd door de toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM) en staat onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB).

Unique Selling Points: DEGIRO lijkt zicht met name te onderscheiden als het gaat om de zeer lage tarieven en de simpliciteit waarmee zij hun broker presenteren. Desalniettemin lijken zij voldoende mogelijkheden te bieden voor beleggers die niet iets meer verwachten van een broker (waarover later meer).

Bedrijfsgegevens:
DEGIRO BV,
Rembrandt toren 9e verdieping
1096 HA Amsterdam
Nederland
KvK nr: 34 34 28 20
Geregisterd in het register van de AFM.
T: 020 535 34 96


DEGIRO review – software en interface

Bij DEGIRO beleggen doen veel mensen wegens de fijne en goed werkende interface. Dit heeft met name te maken met de simpliciteit van de software. Alles is goed te vinden en het kost niet veel tijd om het goed onder de knie te krijgen. Dit komt de gebruiksvriendelijkheid ten goede.

Wel, dient gezegd te worden, is het interface niet bijzonder uitgebreid. Zo zal je bijvoorbeeld geen uiterst complexe tools voor ingewikkelde technische analyses vinden. Veel beleggers kiezen er dan ook voor om elders dan op DEGIRO technische analyses uit te voeren. Een platform die in dat opzicht geregeld wordt genoemd is Tradingview. Betekent dit dat DEGIRO geen goede broker is? Absoluut niet; de lage tarieven en het simpele gebruik compenseren een gebrek aan technische analyse-tools volledig.

Let wel op het feit dat DEGIRO uiteraard wel reguliere grafieken aanbiedt; deze bieden alleen geen mogelijkheden tot complexe technische analyses. Dit zal voor de meeste beleggers niet voor problemen zorgen.

DEGIRO ervaringen met Tradingview

Is DEGIRO dan slechts geschikt voor het openen en sluiten van posities en zal je alle informatie van externe bronnen moeten halen? Nee, gelukkig niet. DEGIRO biedt genoeg handige beleggingstools die door veel beleggers worden gewaardeerd. Ze houden je namelijk goed op de hoogte van actuele beurshoogtes.

DEGIRO Beleggersacademie

Vaak wordt het verwijt gemaakt dat zij niet beschikken over educatieve aspecten. Er zijn zelfs DEGIRO ervaringen die beweren dat de broker hierdoor niet compleet is. Dit klopt echter niet helemaal. DEGIRO biedt namelijk wel degelijk educatieve informatie omtrent het beleggen. Deze informatie is online te raadplegen in hun beleggersacademie. Onder meer passeren de volgende onderwerpen aldaar de revue:

 • Ontdekken wat voor belegger je bent en het benoemen van verschillende beleggingsstijlen
 • Het geven van een inleiding in de verschillende beleggingsproducten en financiële instrumenten
 • Het uitleggen van het belang van fundamentele beleggingsprincipes, zoals risicospreiding en compound interest
 • Aanvullende artikelen omtrent diverse onderwerpen

Een fijne bijkomstigheid is dat je geen klant hoeft te zijn om inzicht te krijgen in deze duidelijke en ondubbelzinnige online beleggersacademie. Daarnaast wordt de beleggersacademie van DEGIRO aangevuld met handige en veelzeggende video’s. Hieronder zie je één van die video’s.

DEGIRO review – Wat zijn de kosten?

Wanneer je het overweegt om te beleggen bij DEGIRO, ben je wellicht geïnteresseerd in de DEGIRO tarieven die worden gehanteerd. Hier is echter geen eenduidig antwoord te geven. Welke DEGIRO tarieven gelden voor de beleggingen die je doet, hangt af van een aantal factoren:

 • In wat voor producten handel je? Voor aandelen gelden bijvoorbeeld andere kosten dan voor hefboomproducten of ETF’s.
 • Maken de producten waarin je handelt deel uit van de DEGIRO kernselectie? Zo ja, dan worden er in beginsel geen tarieven geheven.
 • In welk land bevindt de beurs zich? De tarieven (kunnen) verschillen per land.

Omdat er veel verschillende DEGIRO tarieven gelden, is een uitputtende opsomming wellicht wat veel van het goede. Een volledig overzicht vind je in de volgende PDF van DEGIRO zelf. Hieronder vind je een selectie van de meest relevante DEGIRO tarieven. Let op: tarieven kunnen wijzigen; ga altijd uit van de tarieven die DEGIRO zelf verschaft.

DEGIRO Kosten | beurzen

 Beurzen Tarief Maximum
Nederland en België€2,00 + 0,03%  €30,00
Duitsland XETRA€4,00 + 0,05% €60,00
Denemarken, Finland, Frankrijk, Ierland, Italië, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Zwitserland €4,00 + 0,05% €60,00
Verenigde staten €0,50 + USD 0,004 per aandeel –

DEGIRO kosten | hefboomproducten

Hefboomproduct  Tarief
DEGIRO Hefboomproducten kernselectie GRATIS*
Euronext Access Paris €2,00 + 0,038%
CATS €2,00 + 0,019%
* Het tarief voor de DEGIRO Hefboom Kernselectie is gebaseerd op een Fair Use Policy. Dit wil zeggen dat u het handelsgedrag vertoont met inachtneming van de reguliere kosten. Voor Hefboomproducten die niet in de DEGIRO Kernselectie staan geldt het standaard aandelentarief van de beurs waarop het product genoteerd staat.

DEGIRO Kosten | ETF’s (trackers)

Binnen deze DEGIRO review volstaat een korte constatering dat DEGIRO Trackers Kernselectie een tarief kent van 0%; deze Kernselectie ETF’s zijn onder bepaalde voorwaarde (zie tabel hierboven) gratis te verhandelen. Bij DEGIRO beleggen houdt voor fanatieke ETF-beleggers dus in dat deze niet geconfronteerd zullen worden met hoge kosten wanneer men binnen de Kernselectie blijft. Voor trackers die niet vallen binnen de kaders van de DEGIRO Kernselectie, geldt dat het reguliere aandelentarief geldt. Deze wordt gebaseerd op de beurs waarop de tracker genoteerd staat.

De laatste jaren is er een beweging/lifestyle in opkomst waarin men maandelijks structureel investeert in ETF’s met als doel het behalen van een vervroegd pensioen en financiële vrijheid. Deze beweging gaat onder de naam FIRE (Financial Independence Retire Early). Met name op sociale media als Reddit is veel informatie te vinden over FIRE en ETF beleggen.

Wellicht ten overvloede een kleine lijst met wat populaire ETF’s die worden verhandeld via DEGIRO:

 • Vanguard FTSE All-World (meest verhandeld)
 • Vanguard S&P 500
 • iShares MSCI World
 • iShares AEX UCITS

Het uitlenen van effecten

Als je op internet zoekt naar DEGIRO ervaringen, zal je ongetwijfeld wat lezen over het uitlenen van effecten. Wanneer je kiest voor bij DEGIRO beleggen, brengt dit (zeer kleine) risico’s met zich mee.

Het uitlenen van effecten (securities lending) houdt in dat DEGIRO effecten aan een belegger of beleggingsonderneming uitleent. De lenende partij zal effecten in onderpand moeten plaatsen.

Hoewel het voor iedereen beter is om binnen deze DEGIRO review de technische en juridische details van dergelijke effectenleningen achterwege te laten, verdient het toch even kort de aandacht. Zoals beschreven in de algemene voorwaarden, zal DEGIRO in dit geval het bedrag terugbetalen. Enkel wanneer DEGIRO niet in staat is om het bedrag terug te betalen, loop je een risico. Dit klinkt wat griezelig, maar in de praktijk heeft het over het algemeen nog nooit echt voor problemen gezorgd.

Custody profiel

Het is op DEGIRO zowel mogelijk om een zogenoemd custody als een standaard profiel aan te maken. Het standaard profiel is het meest uitgebreid en het biedt je de mogelijkheid tot het aanschaffen van praktisch alle producten die DEGIRO aanbiedt, waaronder derivaten. Daarnaast biedt een standaard profiel de mogelijkheid om short te gaan (speculeren op een koersdaling). Deze short posities moeten worden gefinancierd en dus worden aandelen soms uitgeleend.

Het uitlenen van effecten is echter niet mogelijk wanneer je gebruik maakt van een custody profiel.

Een custody profiel biedt dus meer veiligheid. Dit gaat wel ten koste van je mogelijkheden. Met een custody profiel kan je bijvoorbeeld niet meer handelen in derivaten en kan je niet meer short gaan.

Bij DEGIRO beleggen kan je dus op twee manieren doen: (1) met volledige functionaliteit, mét het uitlenen van effecten, of (2) met een beperktere functionaliteit zonder het uitlenen van effecten.

Het aanmaken van een DEGIRO account

Veel mensen zien op tegen het aanmaken van een account bij een broker. Men lijkt namelijk in de veronderstelling te zijn dat het erg lastig is en dat het veel tijd kost. Bij DEGIRO valt dat in de praktijk gelukkig wel mee. Hieronder wordt stapsgewijs uiteengezet hoe het proces in zijn werk gaat. Zo heb je het alvast een keertje gezien.

 1. Maak een account aan. Ga naar de website van DEGIRO en druk op ‘open een rekening’. Geef vervolgens aan uit welk land je komt, bijvoorbeeld Nederland.
 2. Bepaal je inloggegevens. Kies een gebruikersnaam en wachtwoord en koppel deze aan een e-mailadres.
 3. Bevestig je account. Ga naar je mailbox en druk op de bevestigingslink in de mail die je van DEGIRO hebt ontvangen.
 4. Log in en vul je gegevens in. Nu dien je in te loggen en je persoonlijke gegevens in te vullen, zoals je naam en adres. Vul deze gegevens met zorg naar waarheid in.
 5. Koppel je rekeningnummer. Het gaat om het rekeningnummer waarmee je geld gaat overmaken naar DEGIRO.
 6. Verificatie. Je gegevens zullen door DEGIRO worden gecontroleerd. Daarnaast wordt je gevraagd om 1 cent over te maken naar DEGIRO ter verificatie van je rekeningnummer.

DEGIRO ervaringen worden positief beïnvloedt door de gemakkelijke wijze waarop een account kan worden aangemaakt. Wanneer je ergens niet uitkomt, is het niet lastig om contact op te nemen met de klantenservice. In de praktijk word je bij de klantenservice van DEGIRO goed geholpen.

Concluderend over DEGIRO review

Deze DEGIRO review richtte zich met name op de DEGIRO kosten en tarieven en op het behandelen van DEGIRO ervaringen. Met betrekking tot de DEGIRO tarieven kan gezegd worden dat ze over het algemeen erg laag zijn, met name wanneer het gaat om producten die vallen binnen de (ruime) Kernselectie van DEGIRO. Het is dan ook goed merkbaar dat één van de Unique Selling Points van DEGIRO ligt bij de lage tarieven.

Bij DEGIRO beleggen is mede wegens de kosten voor velen dan ook geen slecht idee. Daar komt nog eens bij dat de software erg gemakkelijk in gebruik is. Wel dient gezegd te worden dat het ontbreekt aan complexe en technische tools voor de meer gevorderde belegger. Deze tools zijn gelukkig op andere websites (kosteloos) te vinden.

Het aanmaken van een DEGIRO account is erg gemakkelijk. Je hebt na het aanmaken de keuze of je een custody of standaard account wil. Het standaard account biedt meer mogelijkheden, die effecten zouden uitgeleend kunnen worden. Dit zorgt in de praktijk voor weinig problemen.

Verder is het feit dat uit vele DEGIRO ervaringen blijkt dat men goed te spreken is over de klantenservice op het moment dat iets niet gaat zoals het hoort.

DEGIRO review – Wat zijn de voor- en nadelen?

 • Lage handelskosten
 • Nederlands
 • Gebruiksvriendelijke interface
 • Uitstekende klantenservice
 • Geen uitgebreide rapportage mogelijkheden
 • Bij reguliere accounts kan het effect door DEGIRO worden uitgeleend wat mogelijke risico’s met zich meedraagt

Ervaringen: DEGIRO

Chris

Handelingskosten
Klantenservice
Gebruiksgemak
Aanbod

Review DEGIRO

DEGIRO is een betrouwbaar Nederlandse platform waar je tegen lage kosten kunt handelen op de beurs. Het is uitermate geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Let op: beleggingen brengen risico’s met zich mee. Je kunt je inzet verliezen

4.8

Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Veelgestelde vragen over DEGIRO

Is DEGIRO betrouwbaar?

DEGIRO is een goedkope en betrouwbare broker. Het bedrijf is in Nederland enorm populair geworden door zijn lage handelingskosten en heeft de markt compleet op zijn kop gezet.

Is DEGIRO geschikt voor beginners?

Ja DEGIRO is uitermate geschikt voor beginners. Het kent lage kosten en je betaald geen kosten als je niet actief bent. Het is eenvoudig te gebruiken en er zijn verschillende handleidingen beschikbaar om te gebruiken.

Kan ik snel een account maken bij DEGIRO?

Ja je kunt snel een gratis account openen bij DEGIRO. Je gegevens worden dan gecontroleerd en er wordt een penny check gedaan. Je betaald dan €0,01 om je bankrekening te verifiëren. Je account is dan binnen 10 minuten geregistreerd.

Op welke beurzen kun je via DEGIRO handelen?

DEGIRO geeft je toegang tot meer dan 50 verschillende beurzen.

Wat zijn de kosten voor het beleggen bij DEGIRO?

DEGIRO rekent voor bijna elke beurs waarop je handelt €2.50 per jaar aan vaste kosten. Hierin zijn de transactiekosten en dividentkosten nog niet inbegrepen. De connectivity fee wordt niet geteld bij de lokale markt zoals de Euronext Amsterdam.

Meer reviews over andere brokers en beurzen:

Hier vindt je meer reviews over andere brokers en beurzen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *