Wat verdient een Astronaut?

Veel mensen willen weten wat een astronaut verdient. En dat is ook niet gek, want veel mensen dromen ervan om later astronaut te worden. Wanneer je namelijk boven in het ISS (International Space Station) rondzweeft, heb je het mooiste uitzicht dat je je ooit kunt bedenken. 

Ik sprak laatst met iemand die vertelde dat hij voor de ESA (Europese Ruimtevaartorganisatie) werkt. Ik kon mijn ogen niet geloven want ik dacht dat ik met een echte astronaut te maken had. Dat was helaas niet het geval. Hij vertelde dat hij onderzoek doet namens de Europese Unie naar het heelal. Maar hij kon me wel alles over astronauten en de ruimtevaart vertellen. Ook het salaris. Toen ik het salaris hoorde schrok ik een beetje.

Dat heeft mij doen inspireren om hier een artikel over te schrijven. Ik geef antwoord op de financiële vragen en probeer deze hieronder zo goed mogelijk te beantwoorden.

Wat verdient een astronaut aan salaris?

Hij vertelde dat een Amerikaanse astronaut hetzelfde verdient als andere medewerkers in overheidsinstanties. Het is namelijk een beroep vanuit de overheid en zo wordt het ook betaald. Een astronaut verdient tussen de 50.000 en 110.000 euro per jaar. Dat is zo’n 4.100 tot 9.100 euro per maand. 

Het grote verschil daarin zit hem in het feit dat je voor verschillende departementen kunt werken en ook je scholing is een belangrijke factor. Logischerwijs verdient iemand die van de universiteit af komt meer, dan iemand van het praktischer onderwijs.

Russische astronauten worden anders beloond. Een kosmonaut (het russische variant voor astronaut) verdient daar een normaal salaris, maar krijgt een flink vergoeding wanneer een ruimtereis is volbracht. De vergoeding voor zo’n ruimtereis bedraagt iets meer dan 100.000 euro. 

Hoe wordt je astronaut?

Voor velen is astronaut worden een kinderdroom. De realiteit is echter hard en je moet aan een flink aantal voorwaarden voldoen om überhaupt in aanmerking te komen voor dit beroep. Zo moet je onder andere:

 • Minimaal een bachelordiploma op zak hebben in wiskunde, biologie engineering of fysica. 
 • Piloot zijn en minimaal 1.000 vlieguren achter je naam hebben staan.
 • In uitstekende fysieke gesteldheid zijn
 • Niet kleiner dan 1.56 meter en ook niet groter dan 1.91 meter. 

Wanneer je hieraan voldoet, kom je in aanmerking om astronaut te worden. Er kunnen uiteindelijk maar tussen de 15 en 20 mensen meedoen aan de uiteindelijke opleiding. De selectiecriteria zijn streng en velen zullen het niet redden. Zij die het wel redden en daadwerkelijk afreizen naar het ISS, hebben een prachtig uitzicht over de hele wereld.

Geen astronaut, wel veel geld willen verdienen?

Bijna iedere jongeman heeft vroeger de droom gehad om astronaut te worden en verre ruimtereizen te maken. Grote kans dat jij het niet geworden bent en dat is erg jammer. Maar heb je wel interesse om net zo veel geld te verdienen als een astronaut? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

 • Wat verdient een F16 piloot?
  Veel mensen willen weten wat een F16 piloot verdient. En dat is ook niet zo raar, want veel mannen hadden vroeger de wens om F16 piloot te worden. Zittend in een straaljager die meer dan 2000 kilometer per uur vliegt en je het mooiste kantoor ter wereld hebt. Helaas is dit beroep slechts voor enkelen […]
 • Wat verdient een Astronaut?
  Veel mensen willen weten wat een astronaut verdient. En dat is ook niet gek, want veel mensen dromen ervan om later astronaut te worden. Wanneer je namelijk boven in het ISS (International Space Station) rondzweeft, heb je het mooiste uitzicht dat je je ooit kunt bedenken.  Ik sprak laatst met iemand die vertelde dat hij […]
 • Wat verdient een Luchtverkeersleider?
  We kregen de vraag wat een luchtverkeersleider verdient. En dat zette ons tot denken. Want het is een beroep waar je niet zo vaak van hoort en al helemaal niet die je dagelijks bezig ziet. Velen vragen zich af hoe het uitzicht in de luchtverkeersleiding toren op Schiphol is en de vliegtuigen zien landen en […]
 • Wat verdient een Stewardess?
  Wat zijn ze altijd mooi in films: die stewardessen. Met hun strakke, slanke lijven en hagelwitte tanden flirten ze met de mooiste mannen en in Hollywoodfilms beleven ze soms zelfs avontuurtjes op de krappe wc’s met passagiers of piloten. Bovendien vliegen stewardessen (ook mannelijke uiteraard) de hele wereld over en slapen ze in dure hotels. […]
 • Wat verdient een Piloot?
  Veel mensen willen weten wat een piloot verdient aan salaris. En dat is ook niet zo gek, want voor veel jongens en meisjes is piloot worden dé ultieme droom. Logisch ook: want wat is er mooier dan de hele wereld over te vliegen, alle mooie landen te bezoeken en ook nog eens de skills hebben […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.