Wat verdient een Douane medewerker?

wat verdient een douane medewerker salaris

Een Douane medewerker is werkzaam voor een handhavingsdienst, de dienst stelt de douanerechten en accijnzen vast en zorgt ervoor dat deze worden geint. De Douane is dan ook onderdeel van de Belastingdienst. Deze bedragen worden aan de schatkist van Nederland en de EU toegevoegd.

Daarnaast zorgen de medewerkers ervoor dat de samenleving zo goed als mogelijk wordt beschermt tegen onveilige goederen. Aangezien Nederland onderdeel is van de Europese Unie, zijn er nog maar weinig Douane medewerkers aan de landgrenzen werkzaam. Het meeste werk dient uitgevoerd te worden op havens en de internationale vliegvelden.

Wat verdient een Douane medewerker aan salaris en inkomen?

Nederland is één van de poorten naar Europe op het gebied van handel. Voornamelijk met, luchthaven Schiphol en de havens van Rotterdam en Amsterdam, komen er veel goederen binnen die door Europa gedistribueerd worden. Op dagelijkse basis gaan er miljoenen producten Nederland uit en in, daarom is er veel vraag naar Douane medewerkers. Maar wat verdiend een Douane medewerker eigenlijk?

Het salaris douane medewerker is vastgesteld tussen de 2.000 en 3.000 per maand, dit is sterk afhankelijk van kennis en ervaring. Er is een schaalindeling ingesteld bij de Douane, net als bij de Belastingdienst, waar niet vanaf wordt afgeweken.

Er zijn naast een salaris nog vele andere vergoedingen, zoals een vakantievergoeding en een eindejaarsuitkering. Door deze bonussen kan het salaris Douane medewerker nog aardig oplopen en er zijn veel mogelijkheden om in de organisatie door te groeien.

Opleiding Douane medewerker

Een Douane medewerker controleert alle goederen die Nederland in en uitgaan. Hierbij dienen de wetten die vanuit Nederland en Europa zijn opgesteld te worden gehandhaafd. Het is natuurlijk logisch dat je niet op de hoogte bent van deze soms nogal ingewikkelde wetgeving.

Voor het leren van de regels en de vele andere taken omtrent de werkzaamheden van een Douane medewerker is er een opleiding Douane medewerker beschikbaar. Het volgen van een gedegen opleiding is vaak een vereiste om een baan te kunnen bemachtigen in deze wereld. Er is ontzettend veel diversiteit in de opleidingen die betrekking hebben tot het werk.

Een goede analyse waarvoor jij eventueel een opleiding zou willen volgen is dan zéér belangrijk. Zo zijn er verschillende aanbieders van deze opleidingen, zodat er altijd wel een locatie is in de buurt. Er wordt ook veel digitaal les gegeven. Daarnaast zijn andere factoren als looptijd van de studie en de prijs die hieraan verbonden is heel verschillend.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als douane medewerker heb je een redelijk salaris, maar je hebt veel onregelmatige werktijden. Zeker op een vliegveld. Je zou toch denken dat het makkelijker moet zijn om geld te verdienen.

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen bij de Hulpdiensten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *