Wat verdient Tom Dumoulin?

wat verdient tom dumoulin aan salaris

Nederland heeft een paar goede wielrenners in de gelederen. Tom Dumoulin is er daar één van. Velen vragen zich dan ook af wat Tom Dumoulin verdient met het fietsen. Mijn voormalige buurjongen is helemaal gek van fietsen en heeft Tom Dumoulin als grote voorbeeld. Ik vond het altijd bewonderenswaardig hoe mensen zo gefascineerd naar het fietsen kunnen kijken. 

Nadat hij voorstelde om een keer samen te gaan kijken bij de tour, heb ik me laten overhalen. We waren samen in de buurt van de Alpe d’Huez op vakantie en zijn voorstel was om een dag van te voren al de Alpe d’Huez op te rijden, om vervolgens bij Bocht 7 te overnachten. Ik had nog nooit van de “Nederlandse bocht” gehoord.

Daar aangekomen kwamen we in een oase zee van oranje mensen terecht. Wat een feest was het om daar te zijn. De polonaise kwam voorbij en er stonden honderden mensen bijeen om de tour te vieren. Daar sliepen we in een tent en de volgende dag kwam de tour voorbij met bekende wielrenners.

Ook Tom Dumoulin kwam naar boven gefietst en werd flink aangemoedigd. Je ziet zo’n man helemaal tot het gaatje gaan en toen rees bij mij de vraag. Waarom doet hij dit? Krijgt hij hier zo goed betaald voor of is het enkel prestige? Dat heeft mij doen inspireren om dat nader uit te zoeken. Ik probeer je zo goed mogelijk antwoord te geven op de volgende vragen.

Wat verdient Tom Dumoulin aan salaris?

Tom Dumoulin verdient momenteel een jaarsalaris van 1,5 miljoen euro. Er zijn echter geruchten dat Tom Dumoulin zou overstappen naar het Jumbo-Visma team, alwaar hij een jaarsalaris van 2,5 miljoen euro kan ontvangen (bron). 

Wanneer je 2,5 miljoen euro per jaar verdient, gaat daar veel belasting van af. Met een bruto maandsalaris van € 208.333, houdt je netto € 101.165 per maand over. Er gaat meer dan 50% belasting van af. Echter met een netto jaarinkomen van ongeveer 1,2 miljoen, zit Tom er heel het jaar door warmpjes bij. 

Inkomsten uit de Tour de France

In 2019 moest Tom Dumoulin helaas afzeggen voor de Tour. Kleine blessures hielden hem van zijn fiets nadat hij zo succesvol was in de Giro. Dat is zonde want Tom Dumoulin heeft in de tour al 230.000 euro bij elkaar gefietst. Een hard gelach voor de sportman dat hij in 2019 niet mee kon doen.

Prijzengeld van de Giro d’Italia

In 2017 won Tom Dumoulin de Giro d’Italia. Het team van Dumoulin streek een prijzengeld van 206.000 euro op. Ook streek Tom zo’n 9.000 euro op aan prijzengeld voor het rijden in de roze trui (9 dagen * 1.000 euro per dag). De tijdrit in de bergen leverden nog eens zo’n 10.000 euro extra op.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Tom Dumoulin heeft natuurlijk een riant salaris, maar je moet wel één van de beste wielrenners ter wereld zijn om een om zover te komen. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Wil jij ook veel geld verdienen, maar dan op een veel makkelijkere manier?

Bekijk dan even de cursus van Jacko! Hij legt je stap-voor-stap uit hoe je eenvoudig een eigen website op kunt zetten die een maandelijks inkomen voor jou kan generen.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere wielrenners:

  • Wat verdient Tom Dumoulin?
    Nederland heeft een paar goede wielrenners in de gelederen. Tom Dumoulin is er daar één van. Velen vragen zich dan ook af wat Tom Dumoulin verdient met het fietsen. Mijn voormalige buurjongen is helemaal gek van fietsen en heeft Tom Dumoulin als grote voorbeeld. Ik vond het altijd bewonderenswaardig hoe mensen zo gefascineerd naar het […]
  • Wat verdient een Wielrenner?
    Voor velen is het niet bekend wat een wielrenner nou verdient. Dat is ook logisch want de salarissen van wielrenners lopen erg uit een. De topwielrenners hebben een zeer riant salaris, terwijl andere profwielrenners het moeten doen met een normaal inkomen. De meeste wielrenners zijn in dienst bij hun ploeg. Deze draagt vaak de naam […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *