Geld verdienen met Enquetes

geld verdienen met enquetes

Wil jij Geld verdienen met Enquêtes? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Een beetje extra geld verdienen: daar is niemand vies van; helemaal niet wanneer het kan vanuit huis. Wanneer je denkt aan geld verdienen vanuit huis, denk je wellicht aan het starten van een blog of het openen van een webshop.

Maar wist je dat je ook geld kunt verdienen met het invullen van vragenlijsten? Je krijgt dan simpelweg betaald voor het geven van je mening. Benieuwd of er addertjes onder het gras zitten? Hieronder lees je alles over het verdienen van geld met enquêtes. Daarbij zullen onder meer wat betrouwbare websites worden genoemd.

Zo werkt het

We leven in een maatschappij waarin bedrijven steeds meer macht hebben. Deze bedrijven verkopen producten of diensten aan mensen en genereren hiermee geld. Je zal vast begrijpen dat de meeste bedrijven simpelweg zoveel mogelijk producten of diensten willen verkopen. Dit kunnen zij realiseren door enerzijds kwalitatieve producten of diensten aan te bieden en door deze anderzijds te laten aansluiten op wensen van consumenten.

Je kunt bijvoorbeeld een geniaal product hebben, maar dit zal niet leiden tot een succesverhaal wanneer het niet aansluit op de wensen van de consument. Maar hoe weet je wat consumenten willen? Ter beantwoording van deze vraag, volstaat één woord: marktonderzoek. Wanneer je marktonderzoek verricht, houd je je bezig met het verzamelen van informatie over markten en klanten.

Informatie over de markt en haar consumenten, is voor bedrijven zeer waardevol. Het zal je dan ook niet verbazen dat bedrijven geld overhebben voor potentiële consumenten die graag hun mening geven over een bepaalde product of dienst. En dat is precies waar het verdienmodel ligt.

Jij helpt een bedrijf aan zeer waardevolle informatie en het bedrijf geeft jou hiervoor een beloning: geld!

Het feit dat je geld kunt verdienen met het invullen van enquêtes, is dus niet geheel vreemd.

Addertjes onder het gras?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is het verdienen van geld met enquêtes een legitiem verdienmodel. In principe zitten er dus zeker geen addertjes onder het gras, mits je natuurlijk kiest voor een betrouwbaar en geschikt platform. Later in dit artikel zullen aantal van deze platforms worden besproken, zodat je een duidelijk beeld hebt van waar je al dan niet terecht moet.

Rijk worden met enquêtes?

Enquêtes invullen en daar geld voor krijgen is wel héél chill. Iets té chill eigenlijk. Het kan toch niet zijn dat je hier rijk van kunt worden? En dat klopt; althans, in de praktijk. In theorie zou je namelijk overal rijk van kunnen worden. Als je door de stad loopt met je hoofd naar beneden, in de hoop dat je geld op de grond vindt, zal je niet rijk worden in de praktijk. In theorie zou je een miljoen euro kunnen vinden op de stoep, maar dat is natuurlijk niet realistisch.

Alvorens in zal worden gegaan op verschillende platforms, is een stukje verwachtingsmanagement hier dus wel op zijn plek. Het komt er op neer dat je geen grote bedragen zal gaan verdienen met het invullen van enquêtes. Als je €100 of €200 per maand verdient aan enquêtes, is dat al heel wat. Je moet het zien als een extraatje, bijvoorbeeld om te sparen voor een leuke vakantie of ter aanlegging van een noodpotje.

Enquêtes invullen is ook geen fulltime baan. De meeste mensen doen het ‘voor erbij’. Zal je er wel een fulltime baan van willen maken, dan is het nog maar de vraag of dit gaat lukken. Er zijn waarschijnlijk niet genoeg enquêtes beschikbaar om jou 40 uur per week bezig te houden. Het is dan ook aan te raden om het invullen van enquêtes voor te behouden aan de avonduurtjes en weekenden. Zo maak je het ook niet te frustrerend voor jezelf.

Doelgroep per enquête

Waarom er niet genoeg enquêtes zijn om er een fulltime baan van te maken? Bedrijven zijn natuurlijk ook niet gek. Zij willen namelijk slechts potentiële consumenten hebben, die ook daadwerkelijk enige mate aan affiniteit hebben met een bepaalde product of dienst. Wanneer je een hekel hebt aan paarden, en je zou je mening geven over een specifiek sportzadel, dan zal het bedrijf in kwestie hier – zeer – weinig aan hebben.

Of je een enquête al dan niet mag invullen, hangt af van het feit of je tot een bepaalde doelgroep behoort. Bedrijven targeten heel gericht. Sommige doelgroepen zijn wat ruimer dan andere. Onder de doelgroep ‘mannen tussen de 30 en 40’ vallen logischerwijze meer mensen dan onder de doelgroep ‘professionele sportruiters’. Je behoort altijd wel tot een doelgroep. De doelgroep bepaalt echter wel hoe snel de enquêtes ‘op’ zijn. Sommige mensen zijn voor onderzoeksbureaus helaas nou eenmaal wat minder relevant.

Beste websites voor geld verdienen met enquêtes

Wanneer je geld wil genereren met het invullen van vragenlijsten, is het belangrijk dat je – zoals gezegd – kiest voor een betrouwbaar platform. Zo weet je zeker dat je ook daadwerkelijk wat terugkrijgt voor de kostbare uren die je stopt in het invullen van verschillende enquêtes. Hieronder staan een aantal websites/platforms die als betrouwbaar en effectief gezien kunnen worden.

1. Opinieland

Opinieland is één van de grotere spelers als het gaat om online geld verdienen met enquetes. Het bedrijf is onderdeel van een ander bedrijf dat zich inmiddels al 30 jaar richt op online marktonderzoek, te weten Survey Sampling International. De aanmeldprocedure is relatief simpel, door de mogelijkheid om te registreren middels je Google-account. Na aanmelding dien je nog even je account te activeren via een mail die je hebt ontvangen. Gelukt? Dan kan je direct aan de slag. Het is aan te raden om te beginnen met het invullen van je profiel, zodat het duidelijk is tot welke ‘doelgroep’ je behoort.

Uit verschillende Opinieland ervaringen blijkt dat er op dagelijkse basis meer dan genoeg enquêtes beschikbaar zijn. Je komt niet snel zonder enquêtes te zitten. Een prettige bijkomstigheid is hierbij het feit dat je mailtjes ontvangt bij nieuwe enquêtes. Zo hoef je niet de hele dag de website te verversen. Dat scheelt weer. Hoe de uitbetaling werkt? Je kan simpelweg je geld opnemen (Paypal), maar je kunt je ook laten uitbetalen in waardebonnen.

2. Toluna

Toluna is een gevestigde speler binnen de wereldwijde industrie van online enquêtes. Het platform gaat inmiddels ruim 18 jaar mee en kan gezien worden als betrouwbaar. Toluna lijkt een iets hippere en speelsere invalshoek te hanteren. Zo worden enquêtes soms afgewisseld met (simpele) spelletjes die je geld op kunnen leveren. Daarnaast oogt de omgeving ook relatief gestroomlijnd.

Op Toluna heb je een saldo in punten. Je kunt ervoor kiezen om deze punten om te zetten in geld. Uitbetaling gaat dan, net als bij Opinieland, via Paypal. Heb je geen Paypal rekening of heb je geen behoefte aan cash geld? Dan kan je er voor kiezen om je uit te laten betalen in de vorm van cadeaubonnen. Wil je echt opgaan in het speelse element van Toluna, dan biedt het platform je ook de mogelijkheid om je punten te vergokken.

3. Ipsos I-Say

Ipsos I-Say is een prettig platform waarop de vergoedingen meer dan degelijk zijn en de vragenlijsten niet te moeilijk. Zoals de naam al doet suggereren, is I-Say onderdeel van het bekende marktonderzoeksbureau Ipsos. Met bijna 20.000 medewerkers, is dit één van de grootste onderzoeksbureaus wereldwijd. Je zal begrijpen dat er een sterke wisselwerking bestaat tussen I-Say en Ipsos als zodanig. De bevindingen uit onderzoeksenquêtes, worden verwerkt via Ipsos.

Het wordt wellicht wat eentonig, maar uitbetaling bij Ipsos I-Say, gaat ook weer middels waardebonnen of cash geld. Ga je voor de weg van het cash geld, dan gaat het om Paypal tegoed. Heb je het geld overigens liever op je bankrekening, dan kan je dit simpelweg overboeken vanuit je Paypal rekening.

Conclusie

Is enquetes invullen voor geld de moeite en tijd waard? Dat hangt er vanaf. Als je op zoek bent naar een immens inkomen in de sfeer van the sky is the limit, dan zijn enquêtes wellicht minder geschikt voor jou. Heb je echter gewoonweg wat tijd over en zoek je naar een manier om gemakkelijk wat extra euro’s te verdienen, dan zou je het zeker kunnen overwegen. Enquetes invullen voor geld is betrouwbaar, gemakkelijk en bovenal laagdrempelig.


Andere manieren om geld te verdienen: