Geld verdienen met Instagram? Zo werkt het!

Geld verdienen met Instagram, heel veel mensen zijn er ontzettend rijk mee geworden. Dat Instagram niet zomaar iets is, wordt duidelijk wanneer je kijkt naar hoe veel geld grote influencers er mee verdienen. Wist je bijvoorbeeld dat het voor Cristiano Ronaldo niet ongewoon is om gemiddeld zo’n $975.000 per post te verdienen? Met slechts één post op Instagram, verdient de voetballegende omgerekend dus al ruim 23 keer modaal.

Timothy Ferriss schreef in zijn bestseller boek The 4-hour Workweek over het efficiënt verdienen van geld, zonder dat je eindeloos veel uren hoeft te draaien. Waar het op neer komt? Vind iets wat je écht leuk vindt en word er zo efficiënt mogelijk in. Vind je het leuk om een social media account te onderhouden en droom je er van om hiermee een fortuin te vergaren? Dan is Instagram hiervoor bij uitstek het juiste middel.

Je zal echter begrijpen dat geld verdienen met Instagram geen gesneden koek is. Was het immers makkelijk geweest, dan was iedereen inmiddels miljonair door het plaatsen van een paar foto’s. Achter het verdienen van geld op Instagram zit meer dan je in eerste instantie zou denken.

In dit artikel wordt inzichtelijk uiteengezet hoe je precies geld kunt verdienen met Instagram. Twee meevallertjes:

 • Je hoeft niet bekend te zijn om geld te verdienen met Instagram
 • Wanneer je eenmaal doorhebt hoe het werkt, kan je eindeloos groeien. The sky is the limit!
geld verdienen via instagram

E-book: 30 Tips voor je Instagram-cursus

 • Leer in 30 tips hoe je zelf geld kunt verdienen met Instagram.
 • Werk vanuit huis, kantoor of vanaf je vakantieadres.
 • Schaalbaar product dat iedereen een lucratief verdienmodel kan opleveren.
 • Leer alle valkuilen, fuck-ups, tips en kennis van een selfmade instagram miljonair.

Wil je ook geld verdienen met Instagram? Dan is dit e-book voor jou!

Heb ik veel volgers nodig om geld te verdienen met Instagram?

Kort gezegd: nee, dat is niet nodig. Het is véél belangrijker om een specifieke doelgroep te hebben, dan om veel (algemene) volgers te hebben. Het volgeraantal zegt op zichzelf namelijk niks over de betrokkenheid van deze volgers.

Ook als het gaat om geld verdienen met Instagram geldt: kwaliteit boven kwantiteit (van de volgers). Zou je immers geld verdienen puur op basis van het aantal volgers, dan zou je deze simpelweg kunnen kopen. Zo werkt het niet helaas.

Kies een niche

Focus je niet op het behalen van zo veel mogelijk volgers, maar focus je op het domineren van een niche. Wees onderscheidend. Een paar voorbeelden:

 • Affiniteit met auto’s? Als je een algemeen account over auto’s opstart, zal je hier niet snel veel geld mee verdienen. Beter is om binnen het thema ‘auto’s’ een account te starten met betrekking tot een specifiek model. Bijvoorbeeld een account over de legendarische 1967 Ford Mustang.
 • Ambieer je het om geld te verdienen met een account over beleggen? Algemene beleggingstips kan iedereen overal wel vinden. Er zal weinig reden zijn om jouw account te volgen, tenzij je onderscheidend bent. Iemand met een account over het beleggen specifiek in een bepaald type aandelen (bijvoorbeeld farmaceutische bedrijven), heeft een veel hogere kans van slagen.
 • Je wil geld verdienen met Instagram door reisfoto’s te plaatsen en reisverslagen te doen? Dit doen al heel veel mensen, en je bent daarmee dus niet erg onderscheidend. Maar zoek je een niche uit, zoals het doen van reisverslagen op basis van trips met scooters, dan zal je veel meer volgers genereren.

Een niche zorgt voor een afgebakende doelgroep. Dit is precies wat adverteerders zoeken. Meer betalende adverteerders = meer geld. Zo simpel is het dan ook wel weer. Stop dus met het verspillen van je tijd aan het opzetten van algemene accounts, en focus je op een afgebakende doelgroep.

Wat is dé perfecte niche?

Omdat het belang van een niche zó ontzettend groot is, verdient het nog wat extra aandacht. Als je op zoek bent naar maximale potentie, is het verstandig om te beoordelen wat de kwaliteit van jouw gekozen niche is. Dé perfecte niche bevat vijf elementen:

 1. Minimale concurrentie: niet te veel concurrerende Instagram accounts met dezelfde strekking.
 2. Iets wat je zakelijk en persoonlijk aanspreekt: het onderwerp van je account moet je aanspreken.
 3. Hoge winstpotentie: kies een onderwerp waar geld mee te verdienen valt.
 4. Lost pijnpunten op: het account dient concreet een probleem op te lossen (geldt niet voor alle soorten accounts; later meer).
 5. Speelt in op de vraag in de markt: er moet vraag zijn naar de content die je post.
beste niche markt voor verkopen via instagram

Drie manieren van geld verdienen met Instagram

Oké, het belang van kwalitatieve volgers binnen een niche is nu duidelijk. Een relevante vervolgvraag is dan: op welke manieren kan ik op Instagram geld verdienen? In de basis zou je kunnen stellen dat er drie manieren zijn die in de praktijk effectief blijken:

1. Instagram gebruiken als middel om eigen producten/diensten te verkopen

Wanneer je een bedrijf hebt waarbinnen je producten of diensten verkoopt, is het mogelijk om deze producten of diensten te promoten op Instagram. Zo gebruik je het als een indirect middel om te verkopen via Instagram. Je verdient dus niet geld met Instagram als zodanig, maar je gebruikt het platform om geld te verdienen met je eigen producten of diensten.

2. Promoten van andermans producten op Instagram

Hierbij gebruik je je groep aan volgers om producten (of diensten) van andere bedrijven te promoten. Het is dan de kunst om als ‘influencer’ een product op natuurlijke wijze te tonen op Instagram, in de hoop dat je volgers dit ook aanschaffen.

Deze variant wordt ook wel social influencing genoemd. Dit is een psychologisch verschijnsel waarbij gedrag van mensen wordt gestuurd op basis van het gedrag van populaire mensen.

3. Gebruik maken van affiliate marketing

Dit is een laatste effectieve manier om op Instagram geld te verdienen. Het enige wat je hoeft te doen is het voorstellen van een product aan je following. Wordt dit product via jouw link door een volger aangeschaft? Dan ontvang je een percentage van de opbrengst.

Welke manier is het beste?

Nu je hebt gezien dat er in beginsel drie manieren zijn om met Instagram geld te verdienen, is het tijd voor een vergelijking tussen deze manieren. Hieronder vind je deze.

Eigen producten/diensten promotenPromoten van andermans producten (social influencing)Affiliate marketing
VoordelenJe kunt Instagram gebruiken om je bereik en naamsbekendheid te vergroten.Omdat jij een bepaald product hebt, zullen volgers het al snel aanschaffen. Daarnaast betalen bedrijven erg veel voor social influencing. Het is gemakkelijk en snel op te zetten. Je creëert zo vrij gemakkelijk een passief inkomen via Instagram. Affiliate marketing is erg toegankelijk.
NadelenHet is doorzichtig wanneer je volgers naar je eigen website leidt. Tip: dit kan je oplossen door je website aan Instagram te koppelen, zodat je kunt verkopen via Instagram. Je moet geloofwaardig zijn, helemaal nu social influencing aardig onder druk staat. Daarnaast word je makkelijk verleid door hoge bedragen voor promoties die wellicht de strekking van je account ondermijnen.Het kan soms even duren tot transacties zijn gecontroleerd en commissies zijn bijgeschreven. 

Nog een aantal tips

Begin je liever vandaag dan morgen met het creëren van een passief inkomen via Instagram? Hieronder vind je nog een aantal nuttige tips die er voor gaan zorgen dat je straks goed beslagen ten ijs komt.

 1. Onderschat het belang van consistentie niet. Als je structureel geld wil verdienen met Instagram, zal je consistent content moeten maken. Wanneer je eens in de zoveel tijd content post, zal het geen succesverhaal worden.
 2. Zorg voor interactie. Als je snel wil groeien op Instagram, zodat je snel (veel) geld kunt gaan verdienen, is het van belang dat je het algoritme begrijpt. Een belangrijke factor hierin is de interactie. Het is dan ook aan te raden om je volgers aan te sporen tot interactie, zoals het plaatsen van een reactie of het taggen van vrienden of familie.
 3. Maak gebruik van de functies van Instagram. Instagram is tegenwoordig veel meer dan slechts een platform met een feed vol foto’s. Een groot deel van de Instagram gebruikers bevindt zich bijvoorbeeld in het ‘verhalen’ gedeelte. Hier kan je korte video’s of foto’s plaatsen die voor een aantal seconden kunnen worden gezien. De mogelijkheden tot interacties zijn hier eindeloos. Zo plaats je bijvoorbeeld gemakkelijk een poll of doe je een vragenrondje.
 4. Link Instagram met Facebook. Wil je je bereik maximaliseren? Dan kan je Instagram met Facebook linken. Foto’s en video’s die je op Instagram plaatst, worden dan automatisch ook op Facebook geplaatst.
instagram analytics

Concluderend

Hopelijk heb je na het lezen van bovenstaande informatie veel nieuws geleerd over het verdienen van geld met Instagram. Het is veel informatie, dus hier vind je een korte samenvatting van de meest relevante punten:

 • Je hebt niet veel volgers nodig om geld te verdienen met Instagram; vind een niche.
 • Een goede niche kent niet te veel concurrentie, spreekt je aan, heeft een hoge winstpotentie, lost pijnpunten op en speelt in op de vraag in de markt.
 • Op Instagram kun je op drie manieren geld verdienen, namelijk door je eigen producten te promoten, door andermans producten te promoten en/of door gebruik te maken van affiliate marketing.
 • Wees bovenal consistent en zorg voor interactie met je following. Succes!
geld verdienen via instagram

E-book: 30 Tips voor je Instagram-cursus

 • Leer in 30 tips hoe je zelf geld kunt verdienen met Instagram.
 • Werk vanuit huis, kantoor of vanaf je vakantieadres.
 • Schaalbaar product dat iedereen een lucratief verdienmodel kan opleveren.
 • Leer alle valkuilen, fuck-ups, tips en kennis van een selfmade instagram miljonair.

Wil je ook geld verdienen met Instagram? Dan is dit e-book voor jou!

Andere manieren om geld te verdienen: