geld verdienen met instagram

Geld verdienen met Instagram in 2022

Geschatte leestijd: 15 minuten

Veel mensen willen geld verdienen met Instagram. Lekker met je drankje op het strand en genieten van de zon, terwijl jouw foto’s en post je ondertussen schat hemeltje rijk maken. Hetzelfde leven net als alle andere influencers die met hun Instagram account bakken met geld verdienen.

Klink erg gaaf natuurlijk, maar hoe ga je hier voor zorgen? Wat je niet zo goed ziet is wat er achter de schermen gebeurd. Want voordat je online geld kunt verdienen, moet je eerst een grote groep volgers krijgen. En op welke manier In dit artikelen nemen we je bij de hand en leren we je hoe je geld kunt verdienen via Instagram.

Hoeveel Instagram volgers heb je nodig om geld te verdienen?

Veel mensen denken dat je veel volgers nodig hebt om geld te verdienen met Instagram. Dit is juist niet het geval! Het is belangrijker om betrokken volgers te hebben en dat deze comments achterlaten op je post. Wanneer je dit structureel vol kunt houden, kun je per maand grote hoeveelheden nieuwe volgers op je eigen Instagram account verwelkomen.

Daarnaast is het belangrijk welke type producten je promoot, of je gesponsorde posts wilt plaatsen of je eigen producten promoot. Bedrijven betalen enorme veel geld veld voor een gesponsorde post als je een groot aantal volgers hebt.

Een groot onderzoeksbureau heeft onlangs een grafiek uitgebracht met de gemiddeld geschatte verdiensten per post. Dit is van toepassing voor insta posts die producten promoten.

Hoeveel Instagram volgers verdiensten per post
Instagram volgers en de verdiensten per post

Volgens de grafiek hierboven wordt het vanaf 100.000 volgers pas echt interessant die willen geld verdienen via Instagram. Het is daarbij wel belangrijk dat je het product op een natuurlijke manier promoot. Soortgelijke accounts kunnen succesvol geld verdienen bij het promoten van bepaalde producten met een miljoen volgers.

Hoeveel geld verdienen de beroemde personen op Instagram?

Er zijn veel bekende mensen die miljoenen per jaar opstrijken als ze producten of diensten promoten van andere bedrijven. Naast hun dagelijkse werkzaamheden is het hen ook gelukt om met het Instagram account geld te verdienen. Hieronder zie je de top 10 meest bekende Instagram influencer accounts die enorm veel geld verdienen met Instagram

Top 10 meest verdienende Instagram accounts per post

 1. Christiano Ronaldo (€ 450.000 – € 730.000)
 2. Ariana Grande (€ 375.000 – € 625.000)
 3. Dwayne Johnson (€ 360.000 – € 600.000)
 4. Kylie Jenner (€ 355.000 – € 590.000)
 5. Selena Gomez (€ 350.000 – € 585.000)
 6. Kim Kardashian (€ 345.000 – € 575.000)
 7. Lionel Messi (€ 300.000 –€525.000)
 8. Beyonce (€ 280.000 –€ 490.000
 9. Justin Bieber (€ 270.000 – € 460.000)
 10. Neymar da Silva (€ 265.000 – € 455.000)

De bedragen die omgaan in voor deze posts zijn gigantisch. Maar schijnbaar is het voor de merken en bedrijven die hun producten of diensten willen promoten op Instagram interessant om dit via deze bekende mensen te doen. Ze willen hebben dat het product onder de aandacht komt van een grote groep mensen.

Je Instagram account opzetten

Instagram geld verdienen

Om geld te verdienen met Instagram dien je jouw account zo op te zetten dat deze interessant is voor bedrijven om te adverteren of om zelf producten aan te gaan bieden. Voor adverteerders ben je pas interessant als je veel volgers hebt. Voor affiliate marketing is het niet noodzakelijk om veel volgers te hebben, maar het is wel handig om ze wel te hebben.

Hoe je ook geld wilt verdienen, je dient in ieder geval rekening te houden met het volgende:

1. Kies je niche markt

Bepaal over welk onderdeel je posts wilt gaan maken. Dit is het makkelijkste als de niche dicht bij je interesses ligt. Houd je bijvoorbeeld van lekker eten en wilt daar over posten? Dan kun je hier je account op inrichten.

Wanneer de niche markt heel erg breed is, zoals het voorbeeld hierboven, kun je kiezen voor een sub-niche. Bijvoorbeeld: lekkere gerechten maken, de beste restaurants, vegan food of juist alles wat met vlees te maken heeft. Hoe specifieker je bent, hoe meer kans je hebt om voor bepaalde bedrijven interessant te zijn.

Hier heb je een aantal voorbeelden van bepaalde niche markten:

 • Ondernemen
 • (Online) Marketing
 • Mode
 • Sport
 • Fitness
 • Websites maken
 • Vrijetijd besteding
 • Wonen en slapen
 • Religie
 • Fotografie
 • Food
 • Healthy lifestyle
 • Natuur
 • Dieren
 • Kunst en toneel
 • Celebrities
 • Zelfontwikkeling
 • Etc. etc.

2. Kies je doelgroep

Heb jij al besloten welke mensen je wilt bereiken met jouw posts? Is deze groep heel breed? Bijvoorbeeld alle mensen die houden van lekker eten? Of heb je jouw doelgroep precies helemaal afgebakend? Zoals: Mensen tot 35 jaar die houden enkel vegan eten en op zoek zijn naar vegan gerechten of restaurants…

De tweede doelgroep is veel specifieker en is voor bedrijven die vegan producten aanbieden veel interessanter om op gevonden te worden. Als jij op Instagram foto’s hebt met van allerlei Vegan food, is het minder relevant hoeveel volgers je hebt, maar eerder hoe actief die volgers zijn.

3. Maak jezelf zo onderscheidend mogelijk

zogenaamde micro influencers

Maak je altijd gebruik van dezelfde filter? Plaats jij altijd je posts op een bepaald tijdstip? Gebruik jij altijd relevante hashtags? Dit zijn allemaal factoren die helpen om jouw aantal volgers te laten groeien. Door hier consistent in te zien kun je dagelijks tientallen, honderden of wel duizend volgers verwelkomen. Deze gaan je helpen om geld verdienen via Instagram een stuk makkelijker te maken.

De allerbelangrijkste tip we je kunnen meegeven is door waardevolle tips te delen met je doelgroep. Een post waarin je jouw volgers helpt en waardevolle inzichten deelt is goud waard. Het is soms lastig om een product te zoeken die hier aan voldoet. Maar jouw echte volgers hebben op het begin veel meer aan jouw tips dan aan jouw eigen product of dienst.

Nu is het tijd om zo veel mogelijk extra volgers te verzamelen zodat je kunt beginnen met influencer marketing. Hoeveel volgers dat zijn, lees je in het gedeelte hieronder.

Hoe krijg ik meer Instagram volgers?

Zeker een beginnend account moet eerst heel veel waarde bieden, voordat je kunt geld verdienen met Instagram. Jouw Instagram account is nog helemaal niet geschikt voor gesponsorde posts of het promoten van eigen producten.

Het doel is om zo snel mogelijk naar de 10.000 volgers te gaan zodat je op verschillende manieren geld kunt verdienen met Instagram. Daar zijn verschillende manieren voor.

“Het is belangrijk dat je account bestaat uit echte volgers. Maak niet de fout om volgers te kopen, want dit kan de kwaliteit van jouw account drastisch doen dalen. Bovendien hebben bedrijven niets aan accounts met nepvolgers. Volgers kopen raden we dus ten zeerste af, het is enkel bedoeld om je ego te strelen…

Hier heb je een aantal manieren om wel op een goede manier aan meer volgers te komen:

 • Maak gebruik van de juiste categorie hashtags bij jouw posts. (maximaal 8 per foto)
 • Plaats meerdere hashtags als reactie op je foto wanneer je deze wilt gebruiken
 • Zorg dat je interactief bent en vergelijkbare accounts volgt
 • Vraag aan die vergelijkbare accounts om dingen over jouw te delen
 • Reageer op trending hashtags en doe aan follow back acties
 • Ga grote Instagram accounts regrammen en tag deze

Nu je weet hoe je structureel meer volgers kunt krijgen, is het tijd om te leren hoe het geld verdienen met Instagram in zijn werk gaat.

Geld verdienen met Instagram op 6 manieren

Geld verdienen met Instagram kan op meerdere wijzen. Hieronder vind je 6 manieren praktische en bruikbare manieren. Zo kun je op Instagram geld verdienen waar je een passief inkomen uit kunt halen.

1. Gesponsord bericht plaatsen

geld verdienen met instagram met sponsored posts

Wanneer je een grote schare trouwe en actieve volgers hebt kun je geld verdienen met Instagram door gesponsorde posts te plaatsen. Je kunt hiermee geld gaan verdienen door meerdere producten te gaan promoten.

Dit doe je meestal door een normale post te plaatsen of deze te zetten in je verhaallijn. Ook kun je een reel maken om meer op te vallen. Vaak krijg je van het bedrijf een kortingscode die je kunt delen met je volgers. Je plaatst een link naar de website of tagt het betreffende Instagram account om mensen kennis te laten maken.

Wanneer je als ‘influencer’ dit product of dienst promoot, kan het bedrijf binnen no time veel mensen bereiken. Je volgers zien dat je gebruik maakt van hun producten of diensten en dit moet hun er van overtuigen om precies hetzelfde te gaan doen. Dit gaat bedrijven helpen om uiteindelijk meer omzet te genereren.

2. Rechtstreeks je eigen producten of diensten verkopen

Instagram daadwerkelijk geld verdienen

Instagram is ook een goed kanaal om rechtstreeks je eigen producten of diensten te verkopen. Heb jij bijvoorbeeld een account over Cryptocurrencies en wil je leren hoe je mensen hiermee kunt helpen?

Je kunt dan een eigen website of webshop opzetten waarbij je jouw producten of diensten gaat aanbieden. Je kunt dan vervolgens je eigen Instagram account gebruiken om je product onder de aandacht te brengen bij jouw volgers.

Jouw doelgroep van je Instagram account is namelijk hetzelfde als die van je website of webshop. Daarmee sla je 2 vliegen in één klap. Omdat de doelgroep van je account overeenkomt met de ideale doelgroep van je webwinkel, kan dit leuke resultaten opleveren. Nikkie Tutorials is een groot voorbeeld hiervan.

3. Producten verkopen via Instagram Shop

producten verkopen in de instagram shop

Naast dat je jouw eigen producten kunt verkopen via je eigen website of webshop, is het ook mogelijk om producten te verkopen via Instagram Shop. Met de shop van Instagram kun je rechtstreeks jouw producten aanbieden aan je volgers of andere belangstellenden.

Een voordeel hierbij is dat potentiële kopers ook jouw producten rechtstreeks via de zoekbalk kunnen vinden. Je kunt eventueel gebruik maken van sponsored products, maar dit is voor velen nog een brug te ver.

4. Gebruik maken van Affiliate marketing

affiliate marketing en instagram

De meest eenvoudige manier om geld te verdienen is door andermans producten te promoten via jouw Instagram kanaal. Je kunt je aansluiten bij verschillende affiliate programma’s en dan een affiliate link plaatsen in één of meerdere posts.

Je verdient hiermee een commissie wanneer iemand via jouw unieke link een product heeft gekocht. Dit zorgt voor een win-win situatie. Je haalt jouw unieke affiliate link op bij een affiliate netwerk en gaat starten met het promoten van de producten of diensten.

De meest winstgevende manier is om digitale producten te promoten. Hiermee kun je als influencers het meeste invloed uitoefenen. Hier zijn ook goede cursussen en programma’s voor. Het beste affiliate programma die je dit leert is de Affiliate Marketing Revolutie.

5. Verdienen met Instagram TV

instagram tv

Dit is hetzelfde principe als als gesponsorde posts, maar hebt op IG TV meer tijd om het product nader toe te lichten. Je hebt hiermee ook meer tijd om jouw volgers te overtuigen van het product of van de dienst die je promoot.

Je moet hiermee opletten dat je wel relevant blijft voor je doelgroep. Irrelevantie kan namelijk de kwaliteit van je account ver naar beneden halen. En dan blijft er niet veel van het online geld verdienen over.

6. Verkoop je eigen foto’s

instagram foto's geld verdienen

Instagram heeft als doel om gebruikers zo vaak en lang mogelijk actief te laten zijn op het platform. De mooiste video’s en foto’s komen naar boven als je bijvoorbeeld in de zoek tabblad kijkt.

Op alle foto’s die je maakt schuilt een auteursrecht. Je kunt de mooiste foto’s gebruiken om te verkopen op platformen als Twenty20 of 500px. Op deze websites zijn bedrijven actief die op zoek zijn naar foto’s die ze mogen gebruiken.

Ze betalen hiervoor (veel) geld waarbij een groot gedeelte van die inkomsten naar jou toe gaan. Een leuke manier om extra geld te verdienen!

Pas op voor te veel (zelf)promotie…

Er zijn verschillende manieren om veel geld te verdienen met Instagram. Je moet er echter voor waken dat je Instagram account niet geblokt wordt omwille van te veel promotionele activiteiten. Ook je doelgroep zal het niet waarderen en je gaan ontvolgen.

Wanneer dit in gang treed, ben je roofbouw aan het plegen op je eigen volgers. De daling is dan ingezet en je moet nog harder werken om het vertrouwen van je volgers weer terug te winnen. Dit heeft een averechts effect en je toekomst kan zomaar als een kaartenhuis in elkaar zakken.

Je begrijpt dus dat je hiermee balanceert op een heel dun lijntje. Voor je het weet kan het voorbij zijn.

Om je hiervoor te behoeden zijn we op zoek gegaan naar mensen die je daarbij kunnen helpen. Deze hebben we gevonden in Nies. Een Belgische madam die precies weet hoe jij je Instagram account kunt boosten.

The Instagram Academy

instagram academy

Met het programma van ‘The Instagram Academy‘ heb je een online cursus waarin je leert hoe je via Instagram geld kunt gaan verdienen. Je moet deze site bewaren als je jouw account naar een hoger plan wilt tillen.

Je leert:

 • Hoe je jouw account naar the nex-level kunt brengen
 • Hoe je meer volgers kunt krijgen
 • Hoe je op een authentieke manier volgers kunt omzetten in klanten
 • Hoe deze klanten jou meer omzet opleveren
 • Hoe je hier oprecht plezier aan beleeft

Nies heeft het Geld verdienen met Instagram uitgevonden en ze neemt jou bij de hand hoe jij ook kunt gaan verdienen. Je kunt jezelf eenvoudig met je e mailadres aanmelden.

Al meer dan 700 mensen (ondernemers) gingen je voor…

Wat anderen van de cursus vinden:

Ik had tijdens de maanden van de lockdown een top omzet zonder klanten te zien, allemaal dankzij Instagram! Al mijn nieuwe klanten komen door Instagram en we zijn de afgelopen maanden zo hard gegroeid dat we serieus zijn uitgebreid: zowel ons team als het huidatelier is veel groter geworden!
ILSE VAN DER VELDEN – Poppy and Blush huidatelier
The Instagram Academy was de beste investering die ik ooit in mezelf en mijn bedrijf deed! Ik weet nu dat ik de expert ben en mensen veel kennis kan bijbrengen! Ook heb ik nu heel duidelijk wie mijn doelgroep is en hoe ik hen nog beter kan aanspreken en bereiken.
LORAN VANGENECHTEN – diëtiste

Check alle recensies van de cursisten –>

Conclusie: Is geld verdienen met Instagram betrouwbaar?

Het is helemaal aan jouw of je geld verdient met Instagram. Als Influencer is het heel goed mogelijk om online geld te verdienen, maar het is wel hard werken. We hebben alles samengevat in een recensie.

Recensie ‘Geld verdienen met Instagram’

Chris

Mogelijkheid om veel geld te verdienen
Passief inkomen
Makkelijk te doen
Fun factor

Samenvattend

Het is goed te doen om zelf geld te verdienen met Instagram. Je moet alleen wel de juiste volgorde de stappen volgen en niet andersom. Het heeft geen zin om meteen producten te gaan promoten als je nog geen volgers hebt. Dit werkt alleen maar averechts en hiermee zal je account nooit gaan groeien. Via onderstaande knop kun je de stap gaan zetten en jouw leven naar financiële vrijheid tegemoet komen.

3.5

Veelgestelde vragen over geld verdienen met Instagram:

Hoe krijg ik veel volgers op mijn account?

Dit doe je door de stappen die zijn uitgelegd in de juiste volgorde te volgen. Als je zeker wilt slagen, raden we je aan om de Cursus van Nies te volgen.

Hoe word ik influencer?

Dit wordt je door waardevolle content te delen met jouw volgers. Wanneer je doelgroep groot genoeg is kun jij invloed uitoefenen en bepaalde producten of diensten promoten. Hiervoor kun je een vergoeding vragen waarmee jij veel geld kunt verdienen.

Hoeveel kan ik vragen per post op Instagram?

Dat ligt helemaal aan het aantal volgers dan je hebt en hoe specifiek jouw doelgroep is. Een doelgroep met alleen maar hondenliefhebbers is waardevoller voor een dierenspeciaalzaak dan een groep met die veel meer divers is. Reken er op dat je met 10k volgers ongeveer 125 euro per post kunt vragen.

Hoe vind ik adverteerders?

Door je stoute schoenen aan te trekken en op zoek te gaan naar bedrijven die producten of diensten online verkopen. Doe dit bij bedrijven die met producten tot ongeveer max 200 euro. Tot dit bedrag zijn mensen bereid om het product online te kopen. Bij een hoger bedrag wordt de klantreis al wat moeilijker.

Kan iedereen geld verdienen met Instagram?

Ja, iedereen kan geld verdienen met Instagram. Van de jongeren die 12 jaar oud zijn tot senioren die de 65 ruim zijn gepasseerd. Het ligt helemaal aan jezelf hoe je hierin gaat staan en wat je gaat doen om je doelen te bereiken. The sky is letterlijk the limit!

Andere manieren om geld te verdienen: