Wat verdient een Vlogger?

Veel jongeren vragen zich af wat een vlogger verdient. En dat is ook niet zo verwonderlijk want heel het internet staat vol met jongeren die aan het vloggen zijn. Dit zie je terugkomen op platformen als Youtube en Vimeo, maar ook op de social media kanalen Facebook en Instagram. 

Een vlogger is dus iemand die persoonlijke video’s maakt waar dagelijks onderwerpen besproken worden die de vlogger inspireren, interesseren, irriteren of prikkelen. Je wordt als het ware meegenomen in het dagelijks leven van de persoon. 

Wat verdient een Vlogger aan salaris en inkomen?

Een vlogger heeft vaak niet zo’n hoog inkomen als de meeste denken. Er zijn in Nederland en België maar een klein percentage mensen die meer dan 1.000 euro per maand verdienen. Er wordt wel eens gezegd dat een vlogger ongeveer 1 euro per 1.000 views verdiend

Ervan uitgaande dat je ongeveer 1.500 euro als volwassene nodig hebt per maand om minimalistisch te kunnen leven, heb je dus zo’n 1,5 miljoen views per maand nodig! Dat is een gigantisch aantal waar veel vloggers niet aan toekomen.

Hoe verdien je geld met vloggen?

Voor vloggers zijn er een aantal modellen om geld te verdienen met vloggen. Deze worden hieronder benoemd:

 • Sponsoren. Vloggers worden ook wel social influencers genoemd en kunnen een groot bereik hebben. Bedrijven vinden het daarom interessant om een gesponsorde video te laten maken door een vlogger.
 • Producten promoten. Bedrijven betalen vloggers om onopvallend over hun product te praten of in beeld te brengen. Een soort sluikreclame, maar dan op het internet
 • Affiliate marketing. Dit is de meest ideale manier om geld te verdienen met vloggen. Jij maakt een eerlijke review over een product en promoot dit product met jouw promotielink in de beschrijving. Je krijgt een commissie van alle mensen die via jouw link het product kopen.
 • Eigen diensten promoten. Goede vloggers hebben vaak een eigen bedrijfje dat ze promoten. Zo kunnen grote bedrijven ze bijvoorbeeld inhuren om een vlog te maken. 
 • Merchandise. Bekende mensen die geld verdienen met YouTube hebben hun eigen merchandise kleding of gadgets. Daar krijgen ze dan een bepaald percentage van de omzet van. 

Bekendste vloggers in Nederland

Hieronder vind je de bekendste vloggers van Nederland. Zij verdienen een royaal inkomen met vloggen en kunnen goed voor jou als voorbeeld dienen.

 1. Kwebbelkop
 2. Nikkie Tutorials
 3. Jelly
 4. Siv HD
 5. Enzo Knol
 6. StukTV
 7. KwebbelCop
 8. Dylan Haegens
 9. DagelijksHaaDee
 10. DusDavidGames

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het vermogen van andere bekende presentatoren: