Geld verdienen met Youtube

geld verdienen met youtube

Geld verdienen met Youtube is een van de vele manieren om geld te verdienen. Veel influencers verdienen door het maken van Youtube video’s bakken met geld. Het is begrijpelijk dat je dit ook wil realiseren, maar wellicht weet je niet hoe je dit voor elkaar kunt krijgen.

Zo blijf je eeuwig video’s uploaden zonder dat je veel geld binnensleept, ook al heb je veel abonnees. Uiteindelijk zal je motivatie wegzakken en zal je misschien overwegen om er mee te stoppen.

Hoe doen andere Youtubers dat toch? Het kan toch niet zó lastig zijn? En dat laatste klopt! Het is namelijk veel makkelijker dan je denkt.

Hieronder beschrijven we de manier waarop de meesten af en toe wat geld verdienen (alleen de hele groten verdienen bakken met geld) en als klap op de vuurpijl laten we je zien hoe je met maar 100 views tot wel 1.000 euro kunt verdienen!

De meest voorkomende manier van geld verdienen met Youtube

De traditionele manier van geld verdienen met Youtube is simpelweg betaald krijgen per view. Je zult wellicht in de praktijk gemerkt hebben dat dit geen kapitaal oplevert.

Het bedrag dat je per 1000 kijkers verdient, wordt het CPM genoemd. In het meest gunstige geval verdien je €4 per 1000 views. In de meeste gevallen verdien je echter tussen de 30 cent en de euro per 1000 views op Youtube. Dit is ronduit matig.

Daar komt nog iets bij. Youtube hanteert een uitbetalingsdrempel van €70. In een rekenvoorbeeld waarin je 70 cent per 1000 views verdient, heb je 100.000 views nodig om aan die €70 euro te komen.

Je zult begrijpen dat geld verdienen met Youtube op deze wijze niet erg lucratief is. Wat is immers de laatste keer dat je 100.000 views hebt gekregen?

De BESTE MANIER om Geld te verdienen via Youtube

Als je echt geld wilt verdienen met Youtube, dan moet je andere manieren verzinnen als enkel advertenties bij je video’s. De meest winstgevende manier om geld te verdienen met Youtube is door middel van Affiliate Marketing.

Met affiliate marketing promoot je een product, dienst of cursus van iemand anders. Je krijgt daarbij je eigen unieke URL. Wanneer mensen iets kopen via jouw unieke URL, krijg jij daar een commissie over.

Voorbeeld van affiliate marketing i.c.m. YouTube:

Stel, je bent goed in piano spelen en je upload af en toe filmpjes op Youtube. Het leukste zou zijn dat andere mensen hierdoor geïnspireerd raken en ook goed piano willen leren spelen. Jij kunt ze daar bij helpen door bijvoorbeeld een piano cursus te promoten. Je hebt bijvoorbeeld digitale piano cursussen bij PayPro.

piano cursus promoten

Als mensen via jouw unieke affilitelink deze cursus kopen, krijg jij een vergoeding van €20,00! Check hieronder het stappenplan om dit in werking te zetten:

How to: Geld verdienen met Youtube d.m.v. affiliate marketing

In deze how to leggen we je precies uit hoe je een succesvol geld kunt verdienen met YouTube zonder dat je duizenden views nodig hebt.

 • 1. Kies je nichemarkt

  Waar ligt jouw hobby of jouw passie? En vooral waar ben jij net wat beter in dan de gemiddelde Nederlander of Belg? Want daar liggen de kansen.

  Als jij goed bent met fotografie, dan kun je andere mensen producten aanbevelen die te maken hebben met het maken van foto’s. Denk aan fototoestellen, cursussen en andere attributen

 • 2. Ga op zoek naar producten die je kunt promoten

  Op Bol.com, Coolblue en andere online warenhuizen vind je verschillende producten die jij op je YouTube kanaal kunt promoten. Je kunt bijvoorbeeld over verschillende camera’s een review maken en mensen naar de juiste producten sturen.

  Ook fotografie cursussen zijn hedendaags populair en bieden mooie kansen voor affiliate marketing. Als jij daar een review over maakt en ze promoot, heb je grote kans dat mensen via jouw link de cursus kopen.

 • 3. Doe marktonderzoek

  Voordat je video’s gaat maken, is het eerst handig om te weten waar mensen op zoeken in Youtube. Daarvoor heb je verschillende programma’s om te kijken wat bijvoorbeeld het maandelijks zoekvolume is. Je hebt betaalde software, maar ook gratis websites waar je een idee kunt krijgen waar mensen op zoeken.

  Answerthepublic.com

  Keywordtool.io

  Infinitesuggest.com

 • 4. Zet je YouTube kanaal op en maak video’s

  Zet je YouTube kanaal op en ga je video’s maken. Maak voor ieder onderwerp een aparte video en laat deze video’s ook naar elkaar linken. Maak gebruik van de zoektermen die je gevonden hebt en zorg er voor dat jouw video beter is dan de video’s van anderen.

  Ga eerst aan de slag met de algemene video’s, hierdoor kun je jezelf goed ontwikkelen en kun je nagaan wat voor type video wel werkt en wat niet.

 • 5. Ga je video’s monetizen

  Wanneer je de juiste format gevonden hebt en weet hoe je meer views op je video’s kunt krijgen, is het tijd om de money video’s te maken. Denk dan aan reviews van producten of diensten.

  Plaats jouw unieke affilitelink in de beschrijving van de video en refereer in de video naar deze link. Vertel wat voordelen zijn van de producten die je promoot en welke problemen ze wegnemen van de kijkers. Als je dit structureel blijft doen, ga je een structureel inkomen verdienen.

  Hoe meer goede video’s met reviews over producten en diensten die je plaatst, hoe groter de kans is dat je meer gaat verdienen.

Het resultaat: Blijvend passief inkomen via YouTube

Wanneer je alle stappen hebt genomen, ben je in staat om tientallen, honderden of zelfs duizenden euro’s per maand te verdienen met je video’s. Dat is leuk natuurlijk, maar je kunt het nog veel verder opschalen. Waardoor je nog veel meer kunt gaan verdienen.

Wij hebben veel baat gehad van onderstaande cursus. Met de tips die Jacko ons gaf, verdienen we nu enkele honderden euro’s per maand met één video.

Met deze video verdienen wij gemiddeld 127 euro per maand!

Schrik niet van het gebrek aan kwaliteit, de video is in 2015 gemaakt met een simpel videobewerking programma. Het is inhoudsloos en je begrijpt niet dat mensen aan de hand van deze video daadwerkelijk een cursus kopen…

Deze video levert ons iedere maand meer dan 100 euro per maand op! Hier hoeven we nooit meer iets voor te doen. In totaal hebben we nu enkele duizenden euro’s verdient met één video sinds 2015.

Ook in de maand januari 2021 was het goed raak. Hieronder zie je een screenshot die genomen is op 20-01-2021. We hadden op die dag al bijna 50 euro verdient met één video van dubieuze kwaliteit…

honderden euro's verdienen met youtube

Stel je voor dat jij wel een goede kwaliteit aan videomateriaal maakt. En niet één video, maar tientallen of zelfs honderden video’s plaatst. Met producten die een nog hogere commissie hebben?

Het is dus heel eenvoudig om geld te verdienen met YouTube als je gebruik maakt van Affiliate Marketing. Wij hebben heel veel geleerd van de cursus van Jacko. Met een kleine investering van €67, – hebben wij duizenden euro’s kunnen verdienen.

En als wij dit kunnen, kun jij het zeker! Wij zouden je daarom altijd adviseren om de Affiliate Marketing cursus te volgen om geld te verdienen met YouTube. Maar die keuze ligt bij jou 😉


Andere manieren om geld te verdienen: