Wat verdient Rihanna?

wat verdient rihanna aan salaris en inkomen en het vermogen van rihanna

Veel mensen zijn benieuwd naar wat Rihanna verdient en wat haar vermogen is. Die nieuwsgierigheid is niet zo gek, als je bedenkt dat Rihanna een van de bekendste popsterren is. Robyn Rihanna Fenty betrad voor het eerst de muziekindustrie door demotapes op te nemen onder leiding van platenproducent Evan Rogers rond 2003. Later tekende ze een platencontract met Def Jam Recordings. Dit leidde tot haar roem in 2005 met de release van haar debuutstudioalbum Music of the Sun en de opvolger A Girl like Me (2006). Met haar groeiende populariteit vraag je je ongetwijfeld wel eens het volgende af: ‘Wat verdient Rihanna? En wat is haar vermogen?

Wat verdient Rihanna aan salaris en inkomen?

Rihanna is uitgegroeid tot de rijkste zelfgemaakte vrouwelijke artiest aller tijden. Al haar harde ‘work work work work work’ heeft de afgelopen jaren absoluut zijn vruchten afgeworpen. Volgens het laatste nieuws op internet verdient Rihanna gemiddeld 3,8 miljoen dollar (3,2 miljoen euro) per maand.

In 2016 verdiende Rihanna aan haar muziek alleen al 22,3 miljoen dollar (18,7 miljoen euro) naar schatting. Daarnaast werd haar bankrekening verder aangevuld met wereld tours die goed waren voor zo’n 137 miljoen dollar (115 miljoen euro).

Niet alleen haar muziek telt mee, maar ook de contracten die ze aangaat. Zo tekende ze in 2015 een contract van 25 miljoen dollar (21 miljoen euro) met Samsung – en vele andere contracten volgden.

Rihanna heeft natuurlijk geen vast inkomen, dus een uurloon aan haar naam koppelen is wat lastig. Sterrenclub Bambooo in Liverpool betaalde echter eens 34.000 euro aan de zangeres om haar gezicht een uurtje te laten zien.

Een deel van haar fortuin omvat onroerend goed. Zo betaalde Rihanna in 2017 naar 5,7 miljoen euro voor een landgoed van 7.130 vierkante meter in Hollywood Hills. Na een inbraak in 2018 bracht ze het op de markt voor 6,3 miljoen euro. In datzelfde jaar kocht ze ook een pand in West Hollywood voor 2,25 miljoen euro, maar bracht het drie maanden later op de markt voor 2,35 miljoen euro. Dat is samen in een jaar tijd al een winst van 700.000 euro.

Ze is momenteel een van de rijkste vrouwelijke muzikanten ter wereld volgens Forbes’ jaarlijkse rich list. Zo heeft ze Madonna en Beyoncé ingehaald, die eerder bovenaan de lijst stonden. Vooral Fenty Beauty die ze in september 2017 lanceerde, draagt bij aan haar verdiensten. Naar schatting behaalde het een omzet van $ 100 miljoen (€ 85 miljoen) in de eerste paar weken. Dit is vorig jaar opgelopen tot $ 570 miljoen (€ 483 miljoen) volgens het bedrijf Forbes.

Wat is het vermogen Rihanna?

Naar schatting bedraagt het vermogen Rihanna ongeveer $ 600 miljoen (€ 508 miljoen), waarvan het grootste deel afkomstig is van haar Fenty-schoonheidssalon. Ze heeft talloze mogelijkheden geopend om haar geld te besteden aan de zorg voor haar gezin. Daarnaast creëert ze banen voor andere mensen. Als oprichter van Clara Lionel Foundation in 2012 gebruikt ze een deel van haar vermogen om de kwaliteit van onderwijs en gezondheidszorg voor kinderen in arme gemeenschappen te verbeteren.

Wil jij net zo veel geld verdienen als Rihanna?

Bekijk dan eens de affiliate marketing cursus van Jacko, hij verteld je precies hoe je een inkomen kunt realiseren die je verder helpt naar een financieel vrij leven.

Wil jij ook veel geld verdienen, maar dan op een veel makkelijkere manier?

Bekijk dan even de cursus van Jacko! Hij legt je stap-voor-stap uit hoe je eenvoudig een eigen website op kunt zetten die een maandelijks inkomen voor jou kan generen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *