Wat verdient Michael van Gerwen?

wat verdient michael van gerwen aan salaris

Veel mensen vragen zich af wat Michael van Gerwen verdient. Hij is een wereldberoemde topdarter en al jaren aan de top. Hiermee heeft hij veel prijzen en geld verdient. Bij grote dartwedstrijden is hij vaak op TV en wordt zijn naam in de zaal vol dart fans gescandeerd.

Dat hij hiermee ook een aardig salaris binnen harkt, is voor velen geen geheim. Maar hoeveel hij verdient is voor velen een raadsel. Daarom vertellen we je graag meer over de darter Michael van Gerwen.

Wie is Michael van Gerwen?

Van Gerwen is een zeer succesvolle darter welke uit Noord Brabant komt. Zijn bijnaam is “Mighty Mike”. Eigenlijk komt de laatste jaren niemand dicht bij zijn niveau in de buurt. In Amerika heeft hij daarom ook wel de naam “Michael Jordan van het darten” gekregen in de New York Times.

Hij heeft veel prijzen gewonnen en daarmee ook veel geld. Het is een topdarter welke al veel prijzengeld bij elkaar heeft gedart. Daarnaast zijn er nog de demonstratie partijtjes die hij organiseert en ook de sponsorcontracten.

Hiermee casht hij ook aardig. Hij heeft er een mooie villa van weten te bouwen in Vlijmen met een buitenzwembad en een rieten dak. Het is natuurlijk geweldig voor hem.

Wat verdient Michael van Gerwen?

De laatste twee jaar alleen al heeft Michael van Gerwen veel prijzengeld gewonnen. Hij heeft in 2018 en in 2019 zo’n 1,8 miljoen euro verdient bij de dartbond PDC. Naast zijn sponsorcontracten verwachten we dat van Gerwen zo’n 1 miljoen euro verdient per jaar.

Hij is daarmee een darter welke met stip op één staat op het gebied van best betaalde darters binnen de PDC. Hij heeft pas nog een half miljoen pond verdient met zijn laatste WK titel. 

Het vermogen van Michael van Gerwen

Als we naar de hele loopbaan van van Gerwen kijken dan heeft hij al bijna 7,5 miljoen euro bij elkaar gegooid. Hij is simpelweg de beste darter op de wereld.

Phil Taylor heeft in zijn hele loopbaan meer verdient. Hij staat op 7,6 miljoen pond (van Gerwen op 6,6 miljoen pond). Taylor is echter gestopt en van Gerwen nog niet. Hij kan hier dus nog overheen gaan. 

Als we hem ook vergelijken met Raymond van Barneveld dan heeft hij wel veel sneller zijn vermogen verdient. Het komt ook omdat het prijzengeld de laatste jaren veel hoger is geworden.

Sponsorgeld van Michael van Gerwen

Michael van Gerwen heeft een aantal sponsoren. Het gaat onder andere om Keukenconcurrent (ook uit Noord Brabant). Hij heeft er in 2017 een contract mee afgesloten voor drie jaar. Financiële details zijn niet bekendgemaakt. Het moet echter een goede verdienste zijn voor hem.

Daarnaast heeft hij nog een paar andere sponsors. Een Engelse verffabrikant Leyland en ook autobedrijf van Mossel en de dartshop.tv website. Ze helpen hem financieel om optimaal te presteren.

Hoe ziet zijn toekomst er uit?

We verwachten dat zijn inkomen en vermogen nog verder zal doorgroeien. Mede door de grote prijzenpotten en ook zijn uitstekende spel zal het vermogen van van Gerwen verder doorgroeien. Het is een wereldspeler welke met gemak nog vele jaren kan darten.

Het record van Phil Taylor zal dan binnenkort ook beslecht worden door van Gerwen. Hij zal de komende jaren zonder zorgen op vakantie kunnen gaan en genieten van zijn mooie Villa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *