Wat verdient Max Verstappen?

Wat verdient Max Verstappen, salaris max verstappen

Onze jongste nationale held Max Verstappen heeft nu al een topsalaris. Volgens ingewijden is hij nu al een van de best verdienende coureurs van het Formule 1 circuit. Toppers als Lewis Hamilton en Sebastian Vettel verdienen ongeveer dertig à veertig miljoen euro per jaar. Qua salaris komt de Limburger nog niet bij dit duo in de buurt, in tegenstelling tot op het circuit, waarop hij ze regelmatig passeert!

De coureur scheurt met zijn auto wel heel wat euro’s bij elkaar overigens. Hoe hoog het salaris van Max Verstappen en de ander coureurs is exact is, blijft voor de buitenwereld verborgen. Maar we kunnen wel een inschatting maken op basis van bronnen en berekeningen.

Inhoudsopgave: “Wat verdient Max Verstappen”

Het salaris van Max Verstappen

Volgens de BBC ligt het salaris van Max Verstappen ongeveer op de 10 miljoen euro. Dit zakcentje wordt verder aangevuld met premies voor behaalde punten in de klassering, podiumplaatsen en zeges. Max Verstappen krijgt zelfs een geldpremie als hij de snelste ronde rijdt tijdens een race.

Voor elk punt zou het 45.000 euro krijgen. Als je zijn punten optelt, kun je per seizoen dus uitrekenen wat Max Verstappen extra in zijn spaarvarken kan proppen (dat moet een flink beest zijn). In het seizoen 2017/2018 zou Max zo’n 21,6 miljoen euro verdiend hebben. Hoe beter hij rijdt, hoe meer hij dus verdient.

Hoeveel verdient Max Verstappen met sponsoring?

Max verdient niet alleen geld met racen. Hij heeft ook nog andere inkomsten, want buiten het zijn om heeft hij voldoende tijd voor sponsorverplichtingen.

De coureur had in 2019 onder andere horlogemaker TAG Heuer, het Nederlandse kledingmerk G-Star RAW en supermarktketen Jumbo persoonlijke sponsors.

En ook had hij een deal met softwarebedrijf Exact. Zowel Jumbo als Exact betalen volgens bronnen meer dan een miljoen voor hun logo op de pet van Max

Wordt hij de rijkste sporter van Nederland?

Max boert goed door de ‘Max mania’ in Nederland. Ongeveer 95 procent van onze landgenoten weet wie hij is. Hij is nog jong en zijn vermogen zal in de toekomst alleen maar gaan groeien. Waarschijnlijk gaat de jonge coureur nog heel vaak een grand prix winnen.

Hoe beter hij wordt, hoe meer hij gaat verdienen. En hoe bekender hij wordt, hoe interessanter Max is voor nog grotere sponsoren, die mondiaal in plaats van nationaal veel aanzien hebben.

Max is dus waarschijnlijk over een aantal jaren een nog grotere multimiljonair dan hij nu al is. Hij is zeker in de race om een van de meest rijke Nederlandse topsporters aller tijden te worden.

 

Bezoek eens de pagina van de Affilate Marketing Revolutie. Hierin leer je precies hoe je op het internet zo’n 250 euro per dag kunt verdienen!

Ik wil meer informatie