Wat verdient een Koerier?

Veel mensen zijn benieuwd wat een koerier verdient. En dat is ook niet zo gek, want met enige regelmaat rijden er bestelbusjes door de straat met pakketbezorgers die een pakket komen afgeven

Maar toen ik iemand sprak die koerier is, bleek dat dit beroep veel meer is dan alleen het rondbrengen van pakketten. Ik raakte met hem in gesprek en vroeg hem van alles over dit beroep. Dat heeft mij doen inspireren om het een en ander uit te zoeken. Ik geef antwoord op vragen die bij me naar boven kwamen en heb ze hieronder beantwoord.

Wat is een koerier?

Een koerier is iemand die post en pakketten bezorgd bij de mensen thuis. Hij of zij dient de post zo snel mogelijk van het verzameldepot naar de klant toe te brengen. Daarbij dient er efficiënt gewerkt te worden en moet de route van te voren helemaal uitgestippeld zijn. Tijd is geld en met dit beroep verdien je vaak nog een extra commissie per uitgeleverd pakket.

Door de komst van het internet verloopt de communicatie steeds vaker digitaal en niet meer per post. Dit is geen goed nieuws voor de traditionele postbode. Daarom wordt deze vaker omgeschoold tot koerier.

Wat verdient een koerier aan salaris?

Een beginnend koerier ontvangt een salaris van ongeveer 1.500 euro per maand. Naarmate je ouder wordt en meer ervaring op doet, kun je stijgen naar een maandsalaris van 2.600 euro. Voor zelfstandigen is het vaak de regel dat je een basisvergoeding krijgt en betaald wordt per pakket dat je geleverd hebt.

Mensen in loondienst hebben prima secundaire arbeidsvoorwaarden en krijgen deze conform de CAO. 

Hoe kun je met koeriersdiensten beginnen?

Om koerier te worden heb je minimaal een geldig B-rijbewijs nodig. Om koerier te worden heb je geen verdere specifieke opleiding nodig. De MBO opleiding Logistiek kan je wel helpen om je verder te ontwikkelen in deze sector.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als koerier heb je een redelijk salaris, maar je hebt wel een lange ervaring nodig om zover te komen. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen bij de Post:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *