Wat verdient een Straatmuzikant?

Je ziet ze op iedere hoek in een drukke stad midden in het centrum. Een straatmuzikant. Maar ik vraag me dan af, wat verdient een straatmuzikant nou op zo’n dag? Ik kan me voorstellen dat als het drukker is, de kans groter is dat mensen geld in het bakje leggen. Zeker als je ook nog eens heel erg goed bent en mensen blijven staan kijken.

Toen ik laatst op een feestje stond sprak ik met iemand die vertelde dat hij straatmuzikant was. Het verbaasde me, hij was goed gekleed en zag er zeer verzorgd uit. Op de een of andere manier heb ik altijd het idee dat straatmuzikanten dakloos of met weinig geld te besteden door het leven gaan.

Niets blijkt minder waar… Hij vertelde dat hij samen met zijn band regelmatig midden in de stad optreed. En dat daar zelfs vergunningen voor worden uitgegeven door de gemeente. 

Wat is een straatmuzikant?

Een straatmuzikant is iemand die muziek maakt op openbare plekken waar veel mensen langs lopen. Dit kunnen mensen zijn die door het leven gaan als zwerver, tot uitgerangeerde professional artiesten en jonge talenten die hun kunsten willen vertonen. 

Ze proberen daarmee een extra zakcentje te verdienen in de tijd dat ze anders toch niets te doen hebben. Zo hebben staan veel studenten van de muziekschool regelmatig op stations en in verschillende winkelcentra te spelen om wat extra geld bij elkaar te verdienen.

Wat verdient een straatmuzikant aan salaris?

De straatmuzikant waarmee ik gesproken had geeft aan dat hij met zijn band ongeveer 3 euro per minuut verdient. Ze zijn met zijn vijven, dus dat is eenieder 60 cent per minuut. Op drukke dagen kan dat zelfs oplopen naar € 1, – per minuut. Dat is wel 60 euro per uur per muzikant! Ervan uitgaande dat zo’n muzikant 5 uur op een dag speelt, harkt een muzikant op een normale zaterdag zo’n 300 euro binnen. 

Andere straatmuzikanten moeten het minder doen. Een zwerver verdient ongeveer 30 tot 40 euro per dag als muzikant. Dat is niet veel, maar nog steeds meer dan met bedelen. Een muzikant die terrasjes afgaat verdient bij goed weer zo’n 60 euro op een dag. Bij slecht weer daalt dat al snel naar 25 euro per dag. 

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als straatmuzikant ben je heerlijk vrij en heb je zelf in de hand wat je gaat verdienen. Maar wanneer het regent, zal je weinig inkomen kunnen realiseren. Je bent dus behoorlijk afhankelijk van een aantal factoren. Daardoor is je inkomen niet stabiel. Dat moet toch anders kunnen niet?

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Hier vindt je het inkomen en vermogen van andere bekende artiesten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *