Wat verdien je als salaris bij McDonalds?

salaris mcdonalds

Hoe hoog is het salaris als je bij McDonalds werkt? Naast het salaris, wil je dan ook meer weten over de CAO en arbeidsvoorwaarden. De grootste fastfoodketen ter wereld biedt verschillende functies aan.

Van de crew die het eten bereidt en zorgt dat het bij klanten komt tot managers. Ook zijn er kantoorfuncties en biedt McDonalds een leer/werktraject aan. Een divers aanbod dus qua banen!

Wat is het McDonalds salaris?

Bij de Mac zijn diverse functies mogelijk. We berekenen het salaris mcdonalds voor deze banen:

 • Crewlid
 • Floormanager
 • Schoonmaker

McDonalds salaris als Crewlid

Als crewlid verdien je gemiddeld €1.199,- per maand. Een crewlid heeft diverse taken. Eén daarvan is het bereiden van het eten. Maar ook het bedienen van de kassa en het opnemen van bestellingen hoort hierbij. Een voordeel is dat je snel verantwoordelijkheid krijgt.

Mac salaris als Floormanager

Als Floormanager bij de Mac heb je een salaris van gemiddeld €1.864,- per maand. Een floormanager bij de Mac is verantwoordelijk voor het omgaan met collega’s. Teamgevoel creëren en samen zorgen voor heerlijke maaltijden. De floormanager onderhoudt contacten met het personeel, managers en klanten. Daarnaast let de floormanager op het behalen van targets.

Schoonmaker Salaris McDonald’s per uur

Als schoonmaker verdien je gemiddeld €14,93 per uur. Je werkzaamheden zijn onder andere het schoonmaken van de tafels en stoelen. Ook het schoonmaken van de vloer en het legen van de prullenbakken hoort hierbij. Zo zorg je ervoor dat gasten in een schone omgeving eten.

In een overzicht zien de salarissen van McDonalds er zo uit:

 • Schoonmaker: €14,93 per uur (€2388,80 per maand)
 • Floormanager: €1864,- per maand.
 • Crewlid: €1199,- per maand.

Secundaire arbeidsvoorwaarden McDonald’s

De secundaire arbeidsvoorwaarden lijken wat mager, verwijzend naar deze bron op internet.

Gemiddeld heb je bij McDonalds wel recht op vrije dagen en vakantiegeld. Reiskosten en pauzes worden niet vergoed. Wel krijg je korting op het eten van het plaatselijke restaurant.

De CAO van McDonalds valt onder de horeca. In de horeca kan het zijn dat je een percentage van de fooien krijgt. McDonalds heeft voor alle fooien een goed doel ingesteld. Hier gaat het fooiengeld dus rechtstreeks naar toe.

Vacatures McDonalds

De grootste fastfoodketen ter wereld heeft vanzelfsprekend veel vestigingen in Nederland en België. Zo is er altijd wel één bij jou in de buurt. Er zijn diverse McDonalds vacatures beschikbaar. Zo kun je kiezen voor crewlid. Het eten bereiden, direct contact met klanten en het bedienen van de machines horen bij deze functie.

Liever een functie in het management? Dan kun je floormanager worden en zo de dagelijkse gang in de keuken leiden. Maar ook een kantoorfunctie is mogelijk bij McDonalds. Daarnaast zijn schoonmaakmedewerkers, hostess medewerkers en gastvrouw/heer voorbeelden van banen. Voor vacatures kun je hier klikken.

Review salaris McDonalds

Chris

Salaris
Werkzaamheden
Doorgroeimogelijkheden
Secundaire arbeidsvoorwaarden

Conclusie McDonalds salaris

Het salaris bij de Mac ligt gemiddeld iets lager dan bij andere restaurants. Dat komt vanwege het prijsniveau en dat er veel mensen er willen werken. Je hoeft geen speciale opleiding te hebben om in dienst te treden.

2.9

Veelgestelde vragen over werken bij de MAC:

Mag je de fooi bij Mac Donalds zelf houden?

Nee de fooi die je ontvangt mag je niet zelf houden. Deze wordt opgepot en gedoneerd aan een goed doel. Zoals het Ronald McDonalds huis vlakbij de Efteling.

Hoe kun je groeien binnen McDonalds?

De meesten beginnen als Crewlid. Naarmate je meer ervaring op doet en je laat zien dat jij geschikt bent, kun je doorgroeien naar floormanager. Wanneer je dit weer goed voor elkaar hebt, kun je zelfs doorgroeien tot filiaalmanager en uiteindelijk richting het hoofdkantoor.

Verdien je overal hetzelfde salaris?

Ja je verdient overal in Nederland en in België hetzelfde salaris. Er kunnen wel verschillen zitten tussen de salarissen in Nederland vs. België.

Waar is de McDonalds opgericht?

De Mac Donalds is op 15 april 1955 in San Bernardino (Californië) opgericht. Sindsdien heeft het mark een wereldwijde dekking kunnen behalen en is een groot deel van de mensen bekend met het merk.

Hoeveel filialen zijn er van Mac Donalds?

In Nederland zijn er zo’n 300 filialen van de Mac. In België zijn dat er ongeveer 100.

Wil jij makkelijker geld verdienen?

Als medewerker van de MAC denk je misschien een goed salaris te hebben, maar eigenlijk valt dat heel erg tegen. Er zijn mensen tussen de 15 – 18 jaar die veel meer verdienen op die leeftijd. Jij kunt dat ook gaan doen!

Wil jij ook veel geld verdienen, maar dan op een veel makkelijkere manier?

Bekijk dan even de cursus van Jacko! Hij legt je stap-voor-stap uit hoe je eenvoudig een eigen website op kunt zetten die een maandelijks inkomen van 10.000 euro voor jou kan generen. Super toch? Maar die keuze ligt bij jou… 😉

 • Wat is het salaris bij de Plus?
  Wat is bij PLUS het salaris? Dat is uiteraard een relevante vraag wanneer je je aan het oriënteren bent op een bepaalde functie bij deze supermarktketen. In onderstaand artikel lees je alles wat je moeten weten over het salaris bij de PLUS en over eventuele opleidingen die van toegevoegde waarde (kunnen) zijn. Genoeg reden om […]
 • Wat is het salaris bij de Action?
  Wil jij weten wat het salaris is bij de Action? Dan ben je hier aan het juiste adres. Op deze pagina vind je het Action salaris en de verschillende banen die je er kunt vinden.  De action is een van de grootste warenhuisketens in Nederland. Ze staan bekend om de goedkope producten, in allerlei soorten […]
 • Wat is het Jumbo salaris?
  Veel mensen willen weten wat het Jumbo salaris is. En dat is ook niet zo gek, want het salaris bij de Jumo kan behoorlijk verschillen ten op zichtte van het salaris van bijvoorbeeld de Lidl of de Albert Heijn. Sinds 1921 is de Jumbo hard aan het werk om de meest populairste supermarktketen van Nederland […]
 • Hoeveel verdien je bij de Lidl?
  Je bent opzoek naar een bijbaantje. Na wat onderzoek te doen lijkt werken in een supermarkt je echt een leuke bijbaan. Waarom ook niet? Je komt in contact met veel leeftijdsgenoten en het kan soms erg gezellig zijn. Werken in een supermarkt kan ook vaak na school, wat het een interessant bijbaantje maakt voor scholieren. […]
 • Hoeveel verdien je bij de Albert Heijn?
  Overweeg je om bij Albert Heijn te gaan werken en ben je benieuwd naar het Albert Heijn salaris? Het werken bij een supermarkt zoals de Albert Heijn is voor veel jongeren een voordehandliggend bijbaantje. Er is veel werk te vinden en er werken vaak veel meer jongeren. Daarnaast wordt er vaak genoemd dat werken bij […]
 • Wat verdient een Supermarktmanager?
  Veel mensen willen weten wat een supermarktmanager verdient. Het is namelijk de leidinggevende van de supermarkt waar je regelmatig je boodschappen gaat halen. Toen ik op een feestje stond sprak ik met iemand die supermarktmanager is bij de Jumbo en hij vertelde ronduit over zijn functie.  Het allerbelangrijkste vond hij dat de klant met een […]
 • Wat verdient een Filiaalmanager?
  Veel mensen willen weten wat een filiaalmanager verdient. En dat is ook niet zo gek, want in MKB Nederland zijn er veel bedrijven die meerdere vestigingen hebben. Wanneer de vestiging niet onder een franchiseformule valt, dient er een filiaalmanager aangesteld te worden.  Laatst sprak ik met iemand die filiaalmanager was bij de Albert Heijn. Hij […]
 • Wat verdient een Vakkenvuller?
  Heb jij je altijd al afgevraagd wat een vakkenvuller verdient? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres. Mijn neefje van 16 vertelde laatst op een familieuitje dat hij vakkenvuller was bij de lokale supermarkt. Hij maakt in de vakanties veel uren en heeft van zijn supermarktmanager al een aantal complimenten gekregen. Ook […]
 • Wat verdient een Cassière?
  Veel jongeren vragen zich af wat een caissière verdiend. En dat is ook niet zo verwonderlijk. Want iedere dag gaan mensen wel even langs de supermarkt en komen ze langs de kassa’s. Daar zitten dan de caissières die de boodschappen voor je afrekenen.  Mijn vriendin was vroeger traceren vertelde dat dat echt een leuke tijd […]