Hoeveel verdient Ronnie Flex?

hoeveel verdient ronnie flex aan salaris en wat is zijn vermogen

Veel mensen willen graag weten hoeveel Ronnie Flex verdient met zijn liedjes en optredens. En dat is ook niet zo raar, want Ronnie Flex is een van de meest populaire artiesten op dit moment. Hij werd bij het grote publiek bekend met het nummer “Drank en Drugs” dat hij samen geschreven heeft met Lil Kleine

Ook met artiesten als Famke Louise en Rapper Boef heeft hij verschillende nummers geschreven. Dit zijn bijna allemaal nummers die in de top 40 van Nederland hebben gestaan. Verder heeft Ronnie zowel een Surinaamse als Molukse achtergrond en is hij geboren in Capelle aan de Ijssel.

Hoeveel verdient Ronnie Flex?

Volgens verschillende media vraagt Ronnie Flex ongeveer €12.750,- per optreden van een half uur. Wanneer hij met zijn volledige band “Dieuxperience” komt, vragen ze tot wel € 22.500,- voor een optreden van een half uur.

We kunnen ervan uitgaan dat Ronnie zo’n 20% overhoudt van de optredens die hij doet. Sommige media geven aan dat hij zo’n 16 optredens per maand geeft. Dat betekent dat hij ongeveer 40.000 euro per maand verdient aan optredens.

Inkomsten uit Youtube

Naast de optredens verdient hij ook geld met zijn nummers op streamingdiensten als YouTube en Spotify. We weten dat een youtuber ongeveer 1 euro per 1.000 views verdient.

Op het moment van schrijven zijn de video’s van Ronnie Flex ongeveer 200 miljoen keer bekeken, dat betekent dat er zo’n 200.000 euro is verdient. Dit geld gaat niet allemaal naar Ronnie, ook zijn managers en andere artiesten delen mee in de opbrengsten.

Er wordt geschat dat hij zo’n 20% van deze inkomsten zelf mag houden. Dat betekent dat Ronnie Flex ongeveer 40.000 euro met Youtube video’s heeft verdient. Dit zijn de totale inkomsten die hij heeft verdient. Hij is inmiddels al 5 jaar bezig, dus we ronden dat voor het gemak af op 8.000 euro per jaar.

Inkomsten uit Spotify

We weten dat Spotify je ongeveer €0,003 betaald per stream. Ronnie Flex heeft ongeveer 2 miljoen streams per maand op Spotify. Dat betekent dat zijn bureau ongeveer € 6.000,- per maand aan inkomsten genereert. Ook hiervan gaat een groot gedeelte niet naar Ronnie Flex zelf.

Verschillende media gaan er van uit dat hij zo’n 50% zel mag houden. Dat betekent dat hij ook nog ongeveer 1.500 euro per maand overhoudt aan inkomsten uit Spotify.

ActiviteitenInkomen per maand
16 optredens€ 40.000, –
Spotify€ 1.500, –
Youtube€ 700, –
Totaal inkomen per maand€ 42,200

Wat is het vermogen van Ronnie Flex?

Nergens op het internet is informatie te vinden over het vermogen van Ronnie Flex. Wij vroegen ons ook af hij miljonair is. We weten wel zijn dat zijn jaarinkomen ongeveer 500.000 euro bedraagt. In theorie zou je dan na 2 jaar miljonair kunnen zijn. 

Alleen heeft Ronnie Flex ook een aantal dure hobbies. Zo zijn er beelden opgedoken waarin hij rijdt in een Lamborghini en draagt hij vaak dure kleding. Daardoor gaat er een behoorlijk deel van zijn inkomen op aan deze kostenposten. 

Daarom kunnen we enkel een inschatting maken van zijn vermogen. Wij vermoeden dat het vermogen van Ronnie Flex ongeveer 2-3 miljoen euro bedraagt. Dit is inclusief vastgoed en andere waardevolle spullen die hij tot zijn beschikking heeft.