Hoeveel verdient Dick Advocaat?

hoeveel verdient dick advocaat aan salaris en wat is zijn vermogen

Bij Champions League avonden schuift Dick Advocaat graag aan bij Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp. Vaak wordt er gerefereerd naar hoeveel Dick Advocaat verdient heeft in zijn leven. Hij schiet dan altijd in de lach en geeft eigenlijk nooit antwoord. Hij maakt er geen geheim van dat hij vroeger altijd veel geld verdiende in Rusland en als bondscoach, maar het exacte bedrag heeft hij nooit verteld.

Je vergeet het ook snel weer als je naar het programma van Veronica Inside of de Champions League avonden zit te kijken. De heren op TV maken er altijd een leuke boeiende show van en hebben een trouwe kijkers groep die geen uitzending willen missen. Met de humor van de heren kom je de avond wel door en is de voetbalwedstrijd eigenlijk minder van belang. Zelfs bij slechte wedstrijden moet je nog lachen om de directe humor van de heren. Ze steken niet onder stoelen of banken dat ze de wedstrijd om aan te gluren vinden. En Dick Advocaat? Die lacht vrolijk mee en geeft zijn scherpe analyses. 

Toen vroeg ik me af wat Dick Advocaat nou eigenlijk verdient? Hij heeft een geweldige trainerscarrière achter de rug en is vaak te zien op TV. Dit heeft mij doen inspireren om onderzoek te doen naar de volgende vragen:

Wat verdient Dick Advocaat

Dick Advocaat heeft in zijn werkzame leven heel wat geld bij elkaar gewerkt. Hij is altijd bezig met voetbal en heeft daardoor veel aanzien in de wereld van het voetbal. Het salaris wat hem toebedeeld was, is niet altijd zo hoog geweest. 

Salaris van Dick als voetballer

Dick maakte furore als rechtsbenige pitbull bij o.a. Ado, Roda JC, VVV, Sparta en FC Utrecht. Het salaris was in de tijd al bovenmodaal, maar niet zo exorbitant als de huidige salarissen van profvoetballers

Inkomen van Advocaat als trainer

Hoewel Dick Advocaat een redelijke voetballer was, heeft hij (veel) meer geld verdient met het trainerschap. Hij heeft een imposante lijst met clubs achter zijn naam staan en bij iedere (voornamelijk buitenlandse) club heeft hij veel geld kunnen verdienen. 

Zo schreef de Quote dat Dick advocaat een salaris van 7 miljoen per jaar in Rusland kon bijschrijven. We gaan er vanuit dat dit een van de hoogste bedragen is dat hij per jaar verdient heeft. 

Wat verdient Dick advocaat als TV analist?

Ook als TV analist kan Dick Advocaat een hoop bijschrijven op zijn bankrekening. Tenminste als hij dat zou willen. En dat wil Dick niet. Al het geld dat hij krijgt met zijn TV optredens schenkt Dick Advocaat aan het goede doel: “Support Casper” van Casper van Eijk (de sportarts van Feyenoord), die onderzoek doen naar verschillende vormen van kanker. Hier kun je enkel en alleen maar begrip voor hebben en we maken dan ook een diepe buiging voor Dick Advocaat. 

Wat is het vermogen van Dick Advocaat

Het vermogen van Dick Advocaat wordt door het AD geschat op 23 miljoen euro. Een hoop geld, maar daar heeft hij ook altijd hard voor gewerkt. Hij is nu op een respectabele leeftijd gekomen dat hij niet meer hoeft te werken voor het geld, maar lekker van zijn leven kan genieten. En al het geld dat hij krijgt voor het TV werk dat ie nog doet, schenkt Dick aan het goede doel. 

Een goed voorbeeld hoe geld, toch van grote waarde kan zijn voor de mensheid. Toch Dick? 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *