Wat verdient een Hoofdagent?

wat verdient een hoofdagent aan salaris en inkomen

Veel mensen vragen zich af wat een hoofdagent verdient. Hij of zij heeft namelijk een uitgebreid takenpakket. Het is een uitgebreidere functie dan een politieagent of een surveillant.

De hoofdagent stuurt een team aan en moet ook een plan bedenken om het werk allemaal uit te voeren. Daarnaast moeten ze de meldingen en problemen oplossen. Ook moeten ze de risico’s goed inschatten en hier correct op reageren. Het is daarnaast belangrijk dat ze verdachte situaties signaleren en in kaart hebben.

De hoofdagent is verantwoordelijk voor veel meer zaken. Hij moet daarnaast ook goed kunnen improviseren. Een hoofdagent staat midden in de samenleving samen met de surveillant en de agent. Hij kan hier ook goed mee omgaan.

Vaak draait de agent onregelmatige diensten. Een hoofdagent kan ook specialisten aantrekken binnen het team om daarmee samen te werken. Denk ook aan de ME of de Recherche.

Wat doet een hoofdagent?

In Nederland zijn er 26 politiekorpsen en hier kan een hoofdagent werken. Ook kan de hoofdagent werken bij het Korps Landelijke Politie Diensten. In Nederland heeft een hoofdagent een wapenstok, pepperspray en ook een pistool. Ze hebben allemaal speciale bevoegdheden. Een Hoofdagent en een agent is trouwens gelijk. Een hoofdagent stuurt de agenten aan.

Wat verdient een hoofdagent aan salaris en inkomen?

Direct vanaf de eerste dag van de opleiding krijg je betaald. Het is afhankelijk van de ervaring en de leeftijd wat je exact verdient. Het kan van 1400 tot 2300 euro per maand zijn (bruto). Na de opleiding verdien je maximaal 3000 euro. Er zijn flexibiele arbeistijden. Er zijn ook toeslagen buiten de reguliere uren van 9 tot 17 uur. Ook worden alle kosten voor de opleiding, het uniform en de boeken plus sportkleding door de politie voldaan.

Daarnaast is er een ABP pensioen, een dertiende maand en een reiskostenvergoeding. Ook is er een betaald ouderschapsverlof. Tevens kun je meedoen aan een collectieve zorgverzekering met korting en is er toegang tot sportfaciliteiten.

https://youtu.be/paOp5Of-Sas

Competenties en vaardigheden van een hoofdagent

Als hoofdagent moet je discipline kennen, integer zijn, een leider zijn, stressbestendig zijn en ook conflicten kunnen beheersen.

Opleidingen voor hoofdagent

De opleiding voor hoofdagent wordt verzorgd door de politie zelf. Er zijn geen specifieke vooropleidingen. Natuurlijk moet je wel van onbesproken gedrag zijn om een agent te worden. Anders zijn er eigenlijk geen mogelijkheden om een agent te worden. Het is dus goed om je netjes te gedragen als je een agent wilt worden. Het zal jammer zijn als je een fout maakt en daardoor geen agent of hoofdagent kan worden.

Vacatures hoofdagent

Er worden jaarlijks 1600 agenten aangenomen. Er gaan ook volop agenten met pensioen. Er zijn dus altijd mogelijkheden om door te groeien en om hoofdagent te worden. Het start allemaal door eerst een normale agent te zijn. Er zijn daarna volop mogelijkheden om jezelf te specialiseren.

Het is mogelijk om hoofdagent te worden en ook om verkeersagent, hondenbegeleider, groepscommandant bij de ME te worden of bijvoorbeeld bij de waterpolitie, spoorwegpolitie of binnen de vreemdelingenpolitie.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als hoofdagent heb je een prima salaris, maar je hebt veel ervaring nodig om zover te komen. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen bij de Hulpdiensten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *