Wat verdient een cassière?

wat verdient een cassiere aan salaris

Veel jongeren vragen zich af wat een caissière verdiend. En dat is ook niet zo verwonderlijk. Want iedere dag gaan mensen wel even langs de supermarkt en komen ze langs de kassa’s. Daar zitten dan de caissières die de boodschappen voor je afrekenen. 

Mijn vriendin was vroeger traceren vertelde dat dat echt een leuke tijd was. Je hebt namelijk veel contact met klanten en als het niet druk is kun je even rustig de tijd voor ze nemen. Zeker oudere mensen kunnen dat erg waarderen en dat geeft veel voldoening. Wanneer de drukker is probeer zo snel mogelijk iedereen te helpen en zit een praatje maken met iedereen en niet altijd in. 

Toen ik aan een vriendin vroeg wat ze dan per uur verdiende schrok ik een beetje. Wat heeft mij doen inspireren om eens typen in te gaan op het beroep van cassière. Hieronder probeer ik zo goed mogelijk antwoord te geven op vragen die mensen hebben omtrent dit beroep. 

Wat verdient een cassière aan salaris?

Een cassière verdient gemiddeld € 8,81 per uur. Dit is het gemiddelde van alle kassamedewerkers bij supermarkten in alle leeftijdscategorieën. Het kan dus zijn dat jij meer of minder dan dit bedrag verdient. 

Naast het uurloon krijg je ook vaak toeslagen als er tot laat gewerkt moet worden, winstuitkering en een 13e maand uitkering. De omloopsnelheid is relatief hoog in de supermarktwereld. Gemiddeld zijn kassamedewerkers niet langer dan 1 jaar werkzaam in de functie. 

Zit er verschil in caissières bij de Albert Heijn of Jumbo?

Naast dat de twee grootste supermarkten wat accenten anders leggen, is er geen groot verschil in cassiere zijn bij de Jumbo of bij de Albert Heijn. De manier van werken is bij de twee grootste supermarkten vrijwel hetzelfde. 

Bij lastige klanten of bij diefstal bel je de beveiligers die deze klanten verder begeleiden naar de uitgang van de winkel of de politie bellen.

Hoe kan ik cassière worden?

Je kunt cassiere worden door langs de supermarkt te gaan en vragen naar een invulformulier. Deze dien je in te vullen en weer in te leveren en wordt je gebeld of je op gesprek mag komen.

Je krijgt dan wat standaard vragen de supermarktmanager als: “Ben je betrouwbaar, werk je netjes” etc. Of vragen of je kamer goed is opgeruimd (a.h.v. deze vragen kunnen ze een inschatting maken of je netjes kunt werken).

Vaak hoor je dezelfde week nog of je bent aangenomen en beland je in de proeftijd. Na de proeftijd krijg je een tijdelijk contract. Wanneer men tevreden over je is, kan deze omgezet worden naar een contract voor onbepaalde tijd.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als caissière kom je met veel mensen in aanraking. Dat maakt je baan veel leuker dan andere beroepen in de supermarkt. Maar het verdient niet zo veel als je zou willen. Wist je dat je op een veel makkelijkere manier geld kunt verdienen, zonder in te boeten op je sociale leven?

Wil jij ook veel geld verdienen, maar dan op een veel makkelijkere manier?

Bekijk dan even de cursus van Jacko! Hij legt je stap-voor-stap uit hoe je eenvoudig een eigen website op kunt zetten die een maandelijks inkomen voor jou kan generen.

Hier vindt je het inkomen en het vermogen van andere bekende presentatoren:

 • Hoeveel verdien je bij de Jumbo?
  Sinds 1921 is de Jumbo hard aan het werk om de meest populairste supermarktketen van Nederland te worden en daarom is het niet zo gek dat je er inmiddels eentje vindt in bijna elke dorp of stad. Door de intensiteit van de groei telt het bedrijf inmiddels meer dan 90.000 medewerkers en 672 vestigingen. Er […]
 • Hoeveel verdien je bij de Lidl?
  Je bent opzoek naar een bijbaantje. Na wat onderzoek te doen lijkt werken in een supermarkt je echt een leuke bijbaan. Waarom ook niet? Je komt in contact met veel leeftijdsgenoten en het kan soms erg gezellig zijn. Werken in een supermarkt kan ook vaak na school, wat het een interessant bijbaantje maakt voor scholieren. […]
 • Hoeveel verdien je bij de Albert Heijn?
  Overweeg je om bij Albert Heijn te gaan werken en ben je benieuwd naar het Albert Heijn salaris? Het werken bij een supermarkt zoals de Albert Heijn is voor veel jongeren een voordehandliggend bijbaantje. Er is veel werk te vinden en er werken vaak veel meer jongeren. Daarnaast wordt er vaak genoemd dat werken bij […]
 • Wat verdient een supermarktmanager?
  Veel mensen willen weten wat een supermarktmanager verdient. Het is namelijk de leidinggevende van de supermarkt waar je regelmatig je boodschappen gaat halen. Toen ik op een feestje stond sprak ik met iemand die supermarktmanager is bij de Jumbo en hij vertelde ronduit over zijn functie.  Het allerbelangrijkste vond hij dat de klant met een […]
 • Wat verdient een filiaalmanager?
  Veel mensen willen weten wat een filiaalmanager verdient. En dat is ook niet zo gek, want in MKB Nederland zijn er veel bedrijven die meerdere vestigingen hebben. Wanneer de vestiging niet onder een franchiseformule valt, dient er een filiaalmanager aangesteld te worden.  Laatst sprak ik met iemand die filiaalmanager was bij de Albert Heijn. Hij […]
 • Wat verdient een vakkenvuller?
  Heb jij je altijd al afgevraagd wat een vakkenvuller verdient? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres. Mijn neefje van 16 vertelde laatst op een familieuitje dat hij vakkenvuller was bij de lokale supermarkt. Hij maakt in de vakanties veel uren en heeft van zijn supermarktmanager al een aantal complimenten gekregen. Ook […]
 • Wat verdient een cassière?
  Veel jongeren vragen zich af wat een caissière verdiend. En dat is ook niet zo verwonderlijk. Want iedere dag gaan mensen wel even langs de supermarkt en komen ze langs de kassa’s. Daar zitten dan de caissières die de boodschappen voor je afrekenen.  Mijn vriendin was vroeger traceren vertelde dat dat echt een leuke tijd […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *