Wat verdient een Blogger?

wat verdient een blogger aan salaris?

Ik vroeg me laatst af wat een blogger eigenlijk verdient. Dat kwam omdat ik in de trein zat van Rotterdam naar Eindhoven ik naast iemand zat die teksten aan het schrijven was. Toen hij zag dat ik aan deze website aan het werk was vertelde hij dat hij deze website herkende. 

Mijn ego was gestreeld en raakte met elkaar aan de praat. Hij vertelde dat hij als blogger opdrachten had een grote bedrijven die teksten op een website wilde hebben. Hij had grote klanten uit de verzekeringswereld en reiswereld. Eenmaal in Tilburg verliet hij de trein en ik was vergeten om te vragen wat het nou uiteindelijk opleverde.

Dat heeft mij doen inspireren om precies uit te zoeken waar je aan ons blog aan moet voldoen, en wat het uiteindelijk oplevert. 

Wat is een blogger?

Een blogger is iemand die regelmatig teksten schrijft voor zijn eigen website of dat van anderen. Hij of zij krijgt bijvoorbeeld de opdracht van een bedrijf om over een bepaald onderwerp te schrijven. Deze teksten komen op het internet op de bedrijfswebsite of branche websites te staan. 

Deze teksten zijn zeer belangrijk voor de vindbaarheid van de website, bijvoorbeeld in Google. Daarna moeten deze teksten mensen ervan overtuigen om bepaalde producten of diensten af te nemen. Iemand die enkel teksten schrijft met als doelstelling omhoog te komen in Google,  Noemen we een SEO copywriter.  Een blogger schrijft content en een vlogger maakt video content.

Wanneer iemand persuasieve teksten schrijft met als doel om de lever te overtuigen om de dienst producten kopen,  noemen we dat een neuro copywriter. Dit soort copywriters zorgt ervoor dat mensen getriggerd worden om over te gaan tot koop. 

Wat verdient een blogger?

Een blogger kan betaald worden per uur of per woord. Een beginnend copywriter vraagt ongeveer 25 tot 45 euro per uur, of tussen de € 0,02 – € 0,04 per woord. Je kunt er vanuit gaan dat je een tekst van 1000 woorden ongeveer in een uur schrijft. Hij of zij moet het hebben van meerdere opdrachten en kan in een korte tijd een groot netwerk opbouwen.

Een ervaren copywriter heeft een gemiddeld uurtarief van €75 per uur. Hij of zij schrijft content voor grotere bedrijven die daar ook het budget voor hebben. Vaak zijn deze bloggers voor een aantal weken / maanden dedicated bezig voor één en maximaal 3 bedrijven. Zij weten of geen ander waarden testen aan moeten voldoen om hoger te komen in Google en heb ik kennis van persuasief schrijven. 

Hoe kan ik blogger worden?

On een goede blogger te kunnen worden, dien je de Nederlandse taal uitstekend te kunnen beheersten. Een spelvfout is zo gemaakt en dit kan een afknapper zijn voor de lezer van de tekst. 

Je kunt beginnen met een aantal teksten schrijven over bepaalde onderwerpen. Je kunt deze teksten online plaatsen en kijken of je verkeer krijgt op je website. Vraag ook anderen om kritisch naar de tekst te kijken en je feedback te geven.
Uiteindelijk ben je in staat om je diensten als blogger te verkopen en kun je bijvoorbeeld de website van sitedeals eens gaan bekijken. Daar kun je een advertentie plaatsen van je diensten en kunnen mensen je inhuren. Het kan een erg lucratieve business zijn.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als blogger kun je een prima salaris hebben, maar je moet heel wat content schrijven om zover te komen. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen als schrijver:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *