Wat verdient een Boswachter?

Veel mensen vragen zich af wat de lokale boswachter verdient. Je ziet hem of haar niet altijd als je in het bos bent. Maar dat betekent niet dat hij (of zij) er niet is.

Het is een leuke baan om als boswachter te zorgen voor de natuur. In een bos tref je vaak een diversiteit van dieren, planten en bomen aan.

Daarnaast worden de bossen ook bezocht door wandelaars, mountainbikers, mensen die houden van paardrijden en fietsers. In het bos gebeurt veel. Daarnaast zijn er nog de randgebieden waar de boswachters vaak te maken hebben met de boeren in de aangrenzende percelen.

Het is een zeer fascinerend en boeiend vak. Veel mensen zouden graag boswachter worden. Wat verdient een boswachter echter?

Wat doet een boswachter

De werkzaamheden van een boswachter zijn verschillend per werkgever en per werkplek. Geen enkel natuurgebied is eigenlijk hetzelfde. Hierom vraagt ook ieder natuurgebied zo zijn eigen taken en vaardigheden. In de basis is het natuurlijk wel volop gelijk. Een boswachter houdt in eerste instantie toezicht op het handhaven van de verschillende regels in een gebied.

De boswachter loopt ronden in het gebied om mensen aan te spreken op hun gedrag. Ze kunnen zelfs een bekeuring uitschrijven. Een boswachter moet daarna ook voorlichting geven. Het kan gebeuren door rondleidingen te organiseren of door een tentoonstelling te verzorgen. Het is ook mogelijk om een website te beheren, folders uit te delen of lezingen te houden voor mensen die meer willen weten over de natuur.

Het inventariseren van de flora en fauna behoort ook tot de taken van de boswachter. Het is zo mogelijk om zaken meer of minder aandacht te geven. Het is belangrijk om te weten hoeveel dieren of planten in het gebied voorkomen en wat de ontwikkeling is binnen het gebied. Het is zo mogelijk om op specifieke zaken punten bij te sturen. Zieke dieren worden naar een dierenarts gebracht, of wanneer het niet meer mogelijk is om het beest te redden, afgeschoten.

Ook moet de boswachter kijken welke bomen gekapt moeten worden. De bomen worden gemarkeerd welke weg mogen en welk nog niet. Het kleine snoeiwerk zal de boswachter zelf doen.

Wat verdient een boswachter aan salaris en inkomen?

Een boswachter heeft een inkomen wat is afgestemd op meerdere factoren. Het heeft te maken met de ervaring en ook de genoten opleiding. Een boswachter die factureert rekent rond de 40 euro per uur. Wanneer een boswachter in dienst is dan is het basis salaris 2500 euro per maand. Gemiddeld verdient een boswachter tussen de 2500 euro en de 3200 euro per maand.

Competenties en vaardigheden van een boswachter

Een boswachter moet een doorzetter zijn, initiatief tonen en onafhankelijk zijn. Daarnaast dient een boswachter vakkundig te zijn en ook klantgericht. Het is belangrijk voor de boswachter om een goed inzicht te hebben in zijn omgeving.

Opleidingen voor boswachter

Een boswachter moet de opleiding bos- en natuurbeheer volgen. Het is de basis om boswachter te worden. Daarnaast is het goed om op verschillende vlakken een extra cursus te volgen.

Vacatures boswachter

Er is geen hoog aantal vacatures voor boswachters. Het is belangrijk om een goed netwerk aan te leggen om een baan als boswachter te krijgen. Het is mooi en goed om de mogelijkheden te ontdekken om een boswachter te worden.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als boswachter heb je een prima salaris, maar er zijn niet veel vacatures voor boswachter. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen in de Agrarische wereld, Natuur of Milieu:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *