Wat verdient een Conducteur?

Wil je weten hoeveel een conducteur gemiddeld per maand en per jaar verdient? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Veel jongens en meisjes dromen ervan om aan het werk te gaan als hoofdconducteur. De speelgoedsetjes verraden dat er veel interesse is naar dit werk. Ook de speelgoedtreinen spelen erg mee. Waar het dan een grote droom is, zal het nog even duren voordat je het echt wordt.

Wat doet een (hoofd) conducteur?

De belangrijkste taak is om samen met de machinist mensen veilig te vervoeren. Vervolgens dient de hoofdconducteur de kaartjes te controleren. Een conducteur doet dit minimaal één keer per reis. Wanneer een traject vertragingen kent of andere bijzonderheden dan moet de hoofdconducteur dit duidelijk maken aan de reizigers. De conducteur moet daarnaast ook de vragen beantwoorden van de mensen.

Wat verdient een conducteur aan salaris en inkomen?

Een conducteur heeft een salaris van gemiddeld 2200 euro per maand bruto. Per jaar is dat 26400 euro bruto. Een startende conducteur verdient rond de 1800 euro bruto per maand. Een hoofdconducteur (iemand die al tien jaar in dienst is) verdient rond de 2500 euro bruto per maand. Het gaat hier dus om 30.000 euro per jaar.

Competenties en vaardigheden van een hoofdconducteur

Als hoofdconducteur moet je nauwkeurig werken en heb je een verantwoordelijke job. Het is belangrijk om verbaal sterk te zijn en je reizigers goed van dienst te kunnen zijn. Zeker het knippen van de kaartjes van aardige en de oudere mensen maken dit tot een leuk beroep.

Het is soms ook zo dat er minder vriendelijke mensen zijn of die zich niet aan de regels houden die gelden in de trein. Het is dan belangrijk om dit duidelijk te maken zonder de situatie te laten escaleren.

Opleidingen voor hoofdconducteur

Er is geen specifieke opleiding voor conducteur of hoofdconducteur. Het is niet zo dat er een school voor is. Wel is er een opleiding voor. Deze is te volgen bij de NS zelf. Het is een intern opleidingstraject waar je gebruik van kunt maken om vervolgens conducteur te worden. Het is mogelijk om de opleiding te volgen als je wordt aangenomen als conducteur bij de NS of een van de andere spoorwegmaatschappijen.

Vacatures hoofdconducteur

Om een baan als hoofdconducteur te krijgen is het goed om de websites van de verschillende spoorwegmaatschappijen in de gaten te houden. Op deze manier is het mogelijk om een baan te krijgen. Natuurlijk ligt het voor de hand dat je bij de NS (Nationale Spoorwegen) start. Het is immers de grootste spoorwegmaatschappij van ons land. Wanneer er geen vacatures zijn is het altijd mogelijk om een open sollicitatie te sturen.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als conducteur heb je een redelijk salaris, maar je moet wel Hoofdconducteur worden om verder te komen. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen in het openbaar vervoer:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *