Wat is het salaris van een Clown?

Veel mensen zijn benieuwd wat het salaris is van een clown. En dat is ook niet zo’n gekke gedachte want het onderwerp als “clown” komt vaak ter sprake. Mensen worden er voor belachelijk gemaakt en / of vergeleken met iemand die dit beroep uitoefent.

Maar stiekem vragen veel mensen zich af wat iemand als clown nu als maandelijks salaris verdient. Want de werkzaamheden, kinderen vermaken, is natuurlijk hartstikke leuk. Maar verdient het ook een beetje?

In deze blog gaan we je daar antwoord op geven. Hieronder vindt je antwoord op verschillende vragen als; wat het salaris is, hoe je clown kunt worden en wat dit beroep allemaal inhoudt.

Salaris van een clown

Een clown heeft een gemiddeld salaris van ongeveer 2.500 euro per maand. Dit salaris is afhankelijk van de ervaring, werkgever en het werkgebied waar iemand in werkzaam is.

Een beginneling heeft ongeveer een salaris van zo’n 2.000 euro per maand. Je werkgever kan je nog niet een volledige vergoeding geven, omdat je nog veel moet leren. Naarmate je meer ervaring hebt opgedaan, ga je naar een salaris van ongeveer 2.500 euro per maand.

Een ervaren clown in loondienst geniet van een salaris van maximaal 3.000 euro per maand. Je kunt dan volledig zelfstandig alle werkzaamheden doen in het bedrijf waarvoor je werkt.

WerkervaringMaandsalaris
Clown zonder ervaring± € 2.000, –
Clown met enige ervaring± € 2.500, –
Clown met veel ervaring± € 3.000, –

Verdiensten clown als ZZP’er

Het uurtarief van een clown als zelfstandige is ongeveer € 45,00 per uur. Wanneer we uitgaan van 20 uren die gefactureerd kunnen worden per week, komen we op een inkomen van 900 euro per week.

Een zelfstandige werkt gemiddeld 47 weken per jaar. Dat komt neer op een jaarinkomen van € 42.300, -. Het gemiddelde maandinkomen voor een clown als zzp’er bedraagt 3.525 euro per maand.

Review inkomen van een Clown

Chris

Salaris in loondienst
Inkomen als ZZP’er
Arbeidskansen
Werkzaamheden

Samenvattend

Als clown heb je een modaal salaris en heb je de luxe om altijd bezig te zijn met mensen entertainen. De meeste mensen die dit beroep uitoefenen geven aan dat ze hier het meeste energie van krijgen. En als dat ook nog maandelijks brood op de plank legt, is dat natuurlijk heel mooi meegenomen.

3.4

Veelgestelde vragen over dit beroep:

Hoe word ik clown?

Je moet een groot hart hebben en vreselijke nieuwsgierig zijn om überhaupt dit beroep te kunnen uitoefenen. Wanneer je aan deze voorwaardes voldoet, kun je jezelf aanmelden bij de theateropleiding. Hier kun je jezelf scholen tot clown en bij verschillende theater- en entertainmentbureaus gaan werken.

Waar komt het beroep als clown vandaan?

Het beroep als clown is ontstaan in de Romeinse tijd en in de Middeleeuwen. Iemand speelde in de theaters als “Stupidus” en was een komisch toneelfiguur. In de 18e eeuw werd dit beroep populairder en is hedendaags een artiest op straat of in het circus die grappen uithaalt met zijn of haar publiek.

Waar wordt een clown voor ingehuurd?

Een clown kan worden ingehuurd bij evenementen waar veel evenementenpubliek of kinderen op af komen. Dit kan in alle orders van groottes zijn. Zoals op een kinderfeestje, maar ook in een circus.

Zijn er verschillen tussen clowns uit het circus en als straatartiest?

Ja, in het circus houdt de clown een act die past in het beeld van de gehele voorstelling. Op straat heeft de clown meer improvisatie nodig om het publiek naar zich toe te trekken. Op bijvoorbeeld kinderfeestjes, moet je ook creatief kunnen zijn met bijvoorbeeld ballonnen en slingers.

Wat zijn de arbeidskansen als clown?

Je kunt als clown terecht bij verschillende arbeidsbureaus, maar de meesten kiezen er voor om als ZZP’er aan de slag te gaan. Afhankelijk van jouw doelgroep moet je jezelf kenbaar maken aan die mensen. Wanneer je bekend bent, is de kans op opdrachten vrij groot.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Ben jij niet zo’n goede voetballer, maar wil je wel veel geld verdienen? Dan heb je geluk! Er zijn namelijk andere manieren om veel geld te verdienen, zonder dat je daar heel hard voor hoeft te werken.

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Hier vindt je het salaris van andere bekende voetballers, trainers en spelersmakelaars:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *