dogecoin doge

Dogecoin (DOGE)

Alles over Dogecoin kopen, verkopen, wallets en mining

Dogecoin is begonnen als een parodie op de succesen van Bitcoin en Litecoin. De oprichters wilden een statement maken dat het voor iedereen mogelijk is om een eigen blockchain te starten. Deze cryptomunt is gebasseerd op de meme Doge (Japanse hond) en is, naarmate er meer geïnvesteerd werd in de munt, geevolueerd tot een betaalmiddel die zich richt op het uitvoeren van micro transacties.

Dogecoin heeft een aantal voordelen:

✅ Zeer geschikt voor het uitvoeren van micro transacties

✅ Lage transactiekosten

✅ Kent een zeer actieve community van ontwikkelaars

✅ Uitgegroeid tot één van de grotere cryptocurrencies


Voor diegenen die willen beginnen met cryptocurrencies, is er een stappenplan gemaakt dat kan helpen met het aankopen van Dogecoin en andere digitale munten. Ben je al overtuigd en wil je direct gaan handelen in deze munt? Klik dan op de knop hieronder om DOGE te kopen.

Dogecoin kopen

Dogecoin Koers

Dogecoin Verkopen

Dogecoin Mining

Hoe werkt Dogecoin?

Dogecoin is ontstaan uit de “Luckycoin”, dat op haar beurt weer is ontstaan uit de Litecoin. Het heeft daarmee dezelfde werking als het Bitcoin en Litecoin netwerk. Echter kent deze munt geen maximaal uit te geven aantal munten, waardoor er geen schaarste kan ontstaan.

De ontwikkelaars van de munt hebben de ambitie om DOGE in de toekomst het “online geld van de normale mens” te laten zijn. Er wordt namelijk verwacht dat de prijs van Bitcoins in de loop der jaren, flink in prijs zal stijgen.

Is Dogecoin een ERC20 token?

Nee, de munt is geen ERC20 token. Wel bestaat er een variant van de Doge munt die zichzelf “Dogecoin Ethereum” noemt. Deze draait op het netwerk van Ethereum waardoor er de mogelijkheid bestaat ERC20 tokens uit te geven.

Dogecoin op Social Media

De ontwikkelaars van de munt geven zelf regelmatig updates op social media en er is een DOGE forum beschikbaar waar crypto enthousiastelingen bij elkaar komen om het laatste nieuws omtrent de munt met elkaar te bespreken.

In 4 stappen starten met Cryptomunten

✅ Een complete handleiding hoe je kunt starten met crypto’s
Direct Cryptogeld kopen en investeren in je eigen toekomst
Eenvoudig handelen bij Europa’s grootste aanbieder
✅ Gebruik maken van de overzichtelijke online wallet
Eenvoudig Cryptomunten verkopen en omzetten naar Euro’s

Andere Cryptomunten: