Wat verdient een Buschauffeur aan salaris?

wat verdient een buschauffeur aan salaris en inkomen?

De bedragen van een buschauffeur salaris kunnen ver uit een lopen. Een ervaren chauffeur kan tot wel 60% meer verdienen dan zijn of haar jongere collega. Daarnaast speelt de sector waar de chauffeur in werkt een grote rol. Zo kan een buschauffeur werkzaam zijn in het openbaar vervoer in een stadsbus. Of rijdt de chauffeur in een touringcar grote groepen mensen rond in binnen- en buitenland. 

Veel mensen denken dat het besturen van een bus een grote opgave is. Volgens buschauffeurs valt dit reuze mee. Het is een andere manier van een voertuig besturen en als je het eenmaal onder de knie hebt, is het een leuk voertuig om in te rijden.

Wat is het buschauffeur salaris in het openbaar vervoer?

Een buschauffeur heeft een gemiddeld salaris van € 2.100,- per maand. Dit is afhankelijk van de werkervaring, leeftijd, bedrijf en regio waar hij of zij werkzaam is.

Een beginnen buschauffeur heeft een startsalaris van ongeveer € 1.650, – per maand, terijl een ervaren buschauffeur ongeveer € 2.800, – aan inkomen per maand verdient.

ErvaringBrutoloonNettoloon
Beginnend chauffeur€ 1.650, – per maand€ 1.450, – per maand
Ervaren chauffeur€ 2.800, – per maand€ 2.086, – per maand

Hoe hoog is het touringcarchauffeur salaris?

Het touringcarchauffeur salaris ligt gemiddeld op 2.300 euro per maand. De regels voor leeftijd, ervaring en bedrijf zijn ongeveer hetzelfde als wanneer je werkzaam bent in het openbaar vervoer. Echter worden toeslagen voor onregelmatige werktijden en tripjes naar het buitenland bovenop je inkomen bijgeteld.

Hoeveel verdient een buschauffeur per uur?

Wanneer we uit gaan van het gemiddelde maandsalaris, kunnen we ook het gemiddeld uurloon berekenen. Het maandsalaris is op basis van 40 uur en we gaan uit van de standaard CAO. Dat betekent dat een chauffeur recht heeft op vakantiedagen en vrij op feestdagen, dus gaan we uit van 52 werkweken per jaar.

  • Een buschauffeur in het openbaar vervoer verdient ongeveer € 12,11 per uur.
  • Een touringcarchauffeur verdient ongeveer € 13,27 per uur.

Hoe kan ik buschauffeur worden?

Om buschauffeur te kunnen worden met je in bezit zijn van een geldig rijbewijs (D). Daarnaast moet je minimaal 21 jaar oud zijn en goed om kunnen gaan met mensen en stressvolle situaties. Zeker in het openbaar vervoer kan er onverhoopt vertraging ontstaan en kunnen reizigers hun aansluiting missen of zijn ze niet op tijd op bestemming. Een treinmachinist ervaart dezelfde problemen.

Je moet dan ook een buschauffeur opleiding volgen waarbij je sociale vaardigheden en vermogen tot verantwoordelijkheid getest worden. Je moet niet alleen agressieve passagiers tactvol benaderen, maar ook adequaat kunnen reageren bij verschillende calamiteiten. 

Als mens moet je dus sterk in je schoenen kunnen staan en begrip kunnen tonen naar je passagiers. Zij zijn diegenen die tenslotte je salaris betalen. 

Welke eisen worden van mij gevraagd?

Om buschauffeur te worden, moet je voldoen aan de volgende eisen:

  • Stressbestendigheid
  • Onafhankelijkheid
  • Sociale vaardigheden
  • Flexibiliteit
  • Goede rijvaardigheid, passagier vriendelijk
  • Kennis van verkeersregels en wegennet

Review salaris buschauffeur

Chris

Maandsalaris
Arbeidsomstandigheden
Secundaire arbeidsvoorwaarden

Conclusie salaris buschauffeur

Als buschauffeur verdien je een redelijk salaris, maar het is zeker geen vetpot. Je moet het leuk en ontspannen vinden om heel de dag op de weg rond te rijden en je moet sociaal vaardig zijn. Daarnaast moet jij je mannetje kunnen staan tegen lastige reizigers.

3.2

Veelgestelde vragen over het beroep buschauffeur:

Hoe word ik buschauffeur?

Je wordt buschauffeur door de opleiding te volgen tot dit beroep. Je haalt dan direct de benodigde rijbewijzen en je leert omgaan met stressvolle situaties.

Hoe lang mag een buschauffeur rijden?

Een buschauffeur mag niet langer dan 4,5 uur onafgebroken rijden. Na deze 4,5 uur moet de chauffeur verplicht 45 minuten pauze nemen. Wanneer de bus dubbel bezet is, dus er 2 chauffeurs meegaan, geldt deze regel niet. Dit gebeurd vaak bij lange vakantiereizen.

Is buschauffeur een zwaar beroep?

Als buschauffeur heb je fysiek geen zwaar beroep. Wel krijg je mentaal het e.e.a. te verduren. Stressvolle situaties met reizigers, files, tijdsdruk, agressie in het verkeer etc.

Welk rijbewijs heeft een buschauffeur nodig?

Als buschauffeur moet je in het bezig zijn van rijbewijs D. Deze kun je bij verschillende verkeersscholen in het land halen. Vaak is deze bij de opleiding inbegrepen.

Op welke leeftijd mag je buschauffeur worden?

Je moet tenminste 21 jaar zijn om buschauffeur te worden. Je kunt al eerder beginnen met de opleiding, maar je mag pas op je 21e het rijbewijs halen en ben je rijbevoegd om ergens in dienst te treden.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als buschauffeur heb je een redelijk salaris, maar je hebt wel veel ervaring nodig om verder te komen. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen in het openbaar vervoer: