Wat is het salaris in de Horeca?

Salaris Horeca

Werken in de horeca geeft een leuk salaris. Ben je sociaal ingesteld en kun je tegen tijdsdruk? Dan is een baan in de horeca helemaal iets voor jou. Naast de variatie aan gasten, zijn er ook diverse functies. Zo kun je ervoor kiezen om als gastvrouw aan de slag te gaan. Je verwelkomt dan de klanten.

Dit salaris ligt hoger dan als je werk in de bediening kiest. Een andere functie waaraan je kunt denken is kok of barista. Er zijn diverse banen in de horeca. Per functiegroep horeca salaris weten? Lees dan verder!

Salaris horeca

Per functiegroep horeca salaris weten, dat lees je hier. Maar de fooi die je ontvangt zorgt ervoor dat je uiteindelijk toch een hoger bedrag opstrijkt. We gaan op de volgende 3 functies en salarissen van de horeca nader in:

  • Medewerker bediening
  • Barista
  • Kok
  • Hotelmedewerker
  • Barmedewerker

Salaris medewerker in de bediening

Als medewerker in de bediening neem je de bestellingen bij de klanten op. Je zorgt ervoor dat de bestelling wordt doorgegeven aan de bar. En als er eten besteld wordt, aan de keuken. De drankjes en hapjes bedien je aan de klanten. Ook let je erop of alles naar wens is. Het afrekenen gebeurt ook vaak bij jou. Per uur verdien je gemiddeld:€11,56 en per maand €1842,-. Dit is gebaseerd op een 40-urige werkweek.

Salaris Barista

Een barista kan de heerlijkste koffie, cappuccino en andere soorten maken. Als barista heb je veel verstand van koffie. Ook ben je creatief. Denk aan een mooi figuur in de opgeklopte melk. Je bent sociaal en vriendelijk. Het uurloon als barista is €7,81. Per maand verdien je als barista €1620,- Het horeca salaris is voor een barista lager als voor een horecamedewerker.

Salaris horecamedewerker

Een horecamedewerker kan zowel achter de bar als in de keuken staan. Sta je achter de bar, dan schenk je de drankjes in. Je weet cocktails met flair in het glas te krijgen. Maar ook het tappen van bier is jouw specialiteit. En in de keuken snij je en help je mee met het bereiden van allerlei heerlijkheden. Het uurloon als horecamedwerker is €9,83. Per maand verdien je in deze functie €2189,-

Overzicht horeca salaris

  • Soort baan – Uurloon – Maandloon
  • Barista – €7,81 – €1620,-
  • Medewerker bediening – €11,56- €1842,-
  • Horecamedewerker- €9,83- €2189,-

Secundaire arbeidsvoorwaarden horeca

Als je in de horeca werkzaam bent, val je onder het CAO van de horeca. Je deelt in de opbrengst van de fooien. Werken op feest – en zondagen leveren je een extra percentage op. Overwerken wordt ook uitbetaald. Het horeca salaris is voor één jaar in de bijbehorende CAO vastgelegd.

Horeca vacatures

Denk je erover om in de horeca te werken? Op internet kun je veel vacatures voor werken in de horeca vinden. Van barista, kok, gastheer of barmedewerker. Er is een ruim aanbod. Je nieuwe collega’s wachten al op je.

Review Horeca salaris

Chris

Salaris
Werkzaamheden
Doorgroeimogelijkheden
Secundaire arbeidsvoorwaarden

Conclusie Horeca salaris

In de Horeca kun je best veel verdienen. Het is hard werken en het basisloon is niet al te hoog. Maar door middel van fooien kun je toch een aardig zakcentje bij elkaar verdienen. Houdt er wel rekening mee dat je bijna ieder weekend moet werken en dat je vrij bent, wanneer jouw vrienden en vriendinnen aan het werk zijn.

3.3

Wil jij makkelijker geld verdienen?

Als Horeca medewerker denk je misschien een goed salaris te hebben, maar eigenlijk valt dat heel erg tegen. Er zijn mensen tussen de 15 – 18 jaar die veel meer verdienen op die leeftijd. Jij kunt dat ook gaan doen!

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen van alle beroepen in de supermarkt: