Wat verdient een Schrijver per boek?

Veel mensen zijn benieuwd wat een schrijver per boek verdient. En dat is ook niet zo gek, want er zijn veel bekende schrijvers op de wereld. Maar ook minder bekenden en een daarvan sprak ik toevallig op de voetbalclub toen hij bij zijn zoontje kwam kijken. 

Hij vertelde dat hij al verschillende boeken had geschreven en dat hij daar veel voldoening uithaalde. Daarnaast wordt hij regelmatig als zzp’er ingehuurd en als blogger ingezet om verhalen te maken op grote websites. De combinatie tussen beide vakken zorgt ervoor dat hij van een volwaardig inkomen kan genieten. 

Verder vertelde hij hoe alles in zijn werk gaat en dat het vaak tot wel een jaar duurt om een goed boek te schrijven. Dat zette me aan het denken en heeft mij doen inspireren om eens uit te zoeken hoeveel een schrijver per boek overhoudt. Ik probeer zo goed mogelijk antwoord te geven op de vragen die bij mij naar boven kwamen. Heb je zelf verder nog vragen? Stel ze gerust hieronder het artikel in het commentaar gedeelte. 

Wat verdient een schrijver per boek?

Het hangt volledig van de verkoopcijfers en afspraken af wat een schrijver per boek verdient. Normaal gesproken ontvangt een schrijver ongeveer 8% tot 15% aan commissie per boek. Ervan uitgaande dat een boek gemiddeld € 15,00 kost, houdt een schrijver daarvan € 1,20 tot € 2,25 per boek aan over.

Hieronder hebben we een handig overzicht gemaakt van de cijfers en de gemiddelde commissies per oplage:

OplagesPercentagesCommissie per boek (€20,-)
tot 1.000 stuks4% – 8% € 0,80 – € 1,60
tot  5.000 stuks6% – 10%€ 1,20 – € 2,00
tot 10.000 stuks8% – 12%€ 1,60 – € 2,40
tot 100.00 stuks10% – 15%€ 2,00 – € 3,00

Een boek waarvan 10.000 exemplaren zijn verkocht, kan tot wel €24.000, – opleveren. Dat is een maandsalaris van € 2.000, -. Veel mensen kunnen van dat bedrag al prima rondkomen.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als schrijver heb je een prima salaris, maar je moet wel veel boeken verkopen om zover te komen. Dat moet ook makkelijker kunnen (zeker als je goed kunt schrijven)…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen als schrijver:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *