Wat verdient een Militair?

Wat verdient een militair? Dat is een vraag die veel mensen stellen en het antwoord op willen weten. Ze zijn benieuwd naar wat ze verdienen of willen bepalen aan de hand van het salaris, of ze misschien zelf in het leger willen gaan.

Laatst sprak ik met iemand die militair is bij de Nederlandse krijgsmacht en hij vertelde over de werkzaamheden die hij moet doen. Zo moeten ze vaak op trainingsmissie en slapen ze in weer en wind buiten. In de winter kan het wel eens zijn dat ze enkel met een slaapzak buiten in de kou liggen te slapen. Hij was begonnen als personal trainer, maar heeft later besloten om dit beroep te gaan uitoefenen.

Dat heeft mij doen inspireren om eens te kijken wat dit beroep inhoudt. Ik geef antwoord op vragen die bij me naar boven kwamen en deze zijn hieronder te vinden. Heb je zelf nog vragen omtrent dit beroep, aarzel dan niet om ze onderaan het artikel te stellen.

Wat doet een militair?

Een militair is iemand die in dienst is van de krijgsmacht van een officiële staat. Dat is wat anders dan iemand die militair is in een privé-, rebellen-, of terroristische leger. Je hebt een verschil tussen militairen die daadwerkelijk in dienst zijn (zij hebben specifiek voor dit beroep gekozen) en mensen die dienstplichtig aan de slag moeten.

Verder voert een militair vredesmissies uit en zorgt voor de veiligheid van een land. Wanneer het vaderland direct of indirect wordt bedreigd, wordt het leger ingezet om de veiligheid te waarborgen. Het Nederlandse Leger is lid van de NAVO en heeft samen met andere landen een pact afgesloten. Intensieve samenwerking zorgt ervoor dat ieder land zich kan verdedigen en elkaar helpt bij interventies. Een aanval op één is namelijk een aanval op iedereen.

Wat verdient een militair?

Wanneer je start in de krijgsmacht ontvang je een startsalaris van ongeveer 900 euro per maand. Naarmate je in rang groeit, groeit ook het salaris van een militair. Dit kan oplopen tot zo’n 3.000 euro per maand. Tijdens vredesmissies krijg je als militair een extra bonus omdat je het land vertegenwoordigt en verdedigt. 

Officiers en bevelhebbers genieten van een (veel) hoger salaris. Zij kunnen tot wel een salaris van 9.000 euro per maand verdienen. De hoogste rang van het leger (Bevelhebber der strijdkrachten) kan zelfs van een salaris van maximaal 19.000 euro per maand genieten.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als militair heb je een redelijk salaris, maar je moet wel in rang groeien om verder te komen. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen bij Defensie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *