Wat verdient een Nieuwslezer?

Veel mensen bekijken het nieuws en vragen zich af wat een nieuwslezer verdient. Het nieuws is een van de best bekeken programma’s op TV en wordt vaak door dezelfde mensen gepresenteerd. Deze mensen brengen, zonder daar zelf te laten blijven wat ze van iets vinden, het nieuws op een zo objectief mogelijk manier. Zodat de kijker zelf kan bepalen hoe hij of zij daar over denkt.

Als je zo naar het nieuws zit te kijken, zitten daar altijd keurig verzorgde mensen die op een manier praten waardoor het prettig is om naar te luisteren. Toen ik samen met mijn vriendin het nieuws ging kijken vroeg ze plotseling “Zouden die mensen nou veel verdienen”? Het antwoord moest ik haar schuldig blijven en dat heeft mij doen inspireren om dit uit te gaan zoeken. Hieronder geef ik antwoord op de meest gestelde vragen omtrent dit beroep.

Wat doet een nieuwslezer?

Een nieuwslezer leest de nieuwste nieuwsberichten voor op radio en TV. Dit kan bij een lokale omroep zijn, maar ook bij grote partijen als RTL en NOS. Een nieuwslezer heeft verder de taak om het nieuws in eigen woorden te volbrengen en nieuws te vergaren. 

Als nieuwslezer moet je een prettige stem hebben en het Nederlands tot in den kunde kunnen beheren. Daarnaast moet je regelmatig je performance oefenen en moet je niet bang zijn om een camera op je gericht te hebben.

Je dient onderzoeken te kunnen uitvoeren, analyses kunnen loslaten en kunnen improviseren mocht de autocue ineens wegvallen. 

Wat verdient een nieuwslezer aan salaris?

Een nieuwslezer heeft een gemiddeld salaris van ongeveer 2.500 euro per maand. Een beginnend nieuwslezer verdient zo’n 2.000 euro bruto per maand, terwijl bekende nieuwslezers tegen de 3.500 euro per maand zitten.

Je kunt jezelf ontwikkelen door eerst bij een lokale omroep te beginnen. Je gaat dan nog niet zo veel verdienen, of werkt zelfs op vrijwillige basis. Wanneer je regelmatig te zien bent, kun je jezelf opwerken naar een grotere omroep. Veel steden en provinciale omroepen kunnen je al een fulltime salaris geven en krijg je de mogelijkheid om door te groeien naar landelijk zenders. 

Je zit op de top in Nederland als je het NOS of RTL nieuws mag presenteren. Daarna kun je jezelf verder ontwikkelen in de showbizz wereld als dat je aanspreekt. Veel grote presentatoren zijn eerst begonnen met het presenteren van het nieuws.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Een nieuwslezer heeft een normaal maandsalaris. Een prima vergoeding, maar je bent wel een bekend persoon in Nederland of België. Veel mensen zullen je herkennen en dan is het niet zo prettig om met iedereen heel de dag op de foto te gaan. Je kunt namelijk ook geld verdienen, zonder dat je heel de tijd herkent wordt.

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het vermogen van andere bekende presentatoren:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *