Wat verdien je bij de Marechaussee?

Werken bij de koninklijke marechaussee is voor veel mensen een droomberoep. Toch weten Nederlanders vaak niet wat de marechaussee precies doet en wat je er voor moet doen om je aan te kunnen sluiten bij de marechaussee.

De voornaamste taak van de marechaussee is de veiligheid van Nederland en het Caribisch gedeelte van Nederland waarborgen. Er zijn 3 hoofdtaken waar de marechaussee zich mee bezighoudt. De eerste van deze taken is de grenspolitietaak. Bij deze taak houden leden van de marechaussee de grenzen in de gaten naar verdachte en criminele praktijken. Denk hierbij aan drugssmokkel of mensensmokkel.

Ook voert de marechaussee controles uit bij de grenzen. De tweede voorname taak is bewaken en beveiligen van bijvoorbeeld belangrijke personen of objecten. De laatste voorname taak van de marechaussee zijn internationale en militaire politietaken. Bij militaire politietaken moet je denken aan patrouilles, onderzoek van strafbare feiten en escorteren. Ook werkt de marechaussee samen met de politie en geven ze bijstand bij interventies.

Denk aan de dienst speciale interventies. Marechaussees kunnen op missie naar het buitenland worden uitgezonden. Nu je een beeld hebt bij wat de marechaussee inhoudt kun je verder lezen over Salaris bij de marechaussee en de opleiding voor marechaussee.

Wat verdien je bij de marechaussee aan salaris en inkomen?

Het salaris bij de marechaussee kan erg uiteen lopen. Dit komt omdat er erg veel verschillende ranken zijn bij de marechaussee, waarbij allemaal een ander salaris komt kijken. Als je begint met de opleiding tot marechaussee wordt je meteen betaald.

Het loon zal dan rond de 900 euro liggen. Na afronding van de opleiding wordt dit salaris meer. Het startsalaris als je de opleiding hebt afgerond is 2.300 euro per maand. Hoe hoger je rank hoe hoger je salaris als marechaussee. Naast loon krijg je ook reiskostenvergoeding en wordt je uniform voor je betaald. Ook wordt de opleiding vergoed.

Opleiding marechaussee

Voor je wordt toegelaten tot de opleiding marechaussee wordt er een check uitgevoerd. Je moet namelijk een Nederlandse nationaliteit hebben, je moet tussen de 17,5 en 26 jaar oud zijn, je mag geen oogafwijking hebben wat meer is dan -2 of +2 en je moet in het bezit zijn van een zwemdiploma. Qua vooropleiding dien je minimaal een vmbo diploma te hebben met Nederlands, een algemeen vormend vak en een vreemde taal als Engels Duits of Frans. Tevens moet er voor Nederlands een voldoende zijn behaald.

De opleiding zelf duurt 7 maanden. De opleiding bestaat uit 2 belangrijke delen van 16 weken. Het eerste gedeelte bestaat uit algemene militaire vaardigheden. Het tweede gedeelte bestaat uit een functieopleiding in Apeldoorn. Als je de opleiding succesvol tot een einde hebt gebracht is er een dienstplicht van 4 jaar. Ook is er de mogelijkheid door te groeien binnen de marechaussee of defensie.

(Doordat ik niet gebruik kon maken van verbindingswoorden heb ik: Salaris marechaussee maar 1 keer in de tekst kunnen verwerken. Wel heb ik soortgelijke termen in de tekst verwerkt in combinatie met verbindingswoorden. Tip voor volgende opdracht, zet verbindingswoorden aan dit maakt het voor schrijvers gemakkelijker).

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als marechaussee heb je een redelijk salaris, maar je moet heel hard werken om verder te groeien. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen bij Defensie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *