Wat verdient een Life Coach?

Wil je vanuit huis werken, eigen baas zijn en veel communiceren met anderen? Dan is geld verdienen als Life coach misschien geschikt voor jou.

Als jij denkt dat je anderen kunt helpen om hun leven te verbeteren, dan is dit vak je op het lijf geschreven. Maar wat levert het precies op?

Wat is een life coach?

Een lifecoach is iemand die anderen helpt om hun leven beter in te richten. Het is geen psycholoog of psychiater, maar iemand die puur helpt om praktische zaken in jouw leven te verbeteren. Ze spelen in op de wensen van hun cliënten.

Een life coach coacht mensen om zelf hun persoonlijke, zakelijke en maatschappelijke leven vorm te geven. Mensen worden zich bewust van bepaalde dingen door een life coach en gaan op zoek naar meer inhoud en zingeving. 

Hoe wordt je een life coach?

Wanneer schakel je er een in?

Als je het overzicht een beetje kwijt bent, is het handig om een lifecoach in te schakelen. Een heel chaotisch persoon kan bijvoorbeeld geholpen worden door een lifecoach, zodat hij of zij haar leven beter indeelt qua planning, zodat hij of zij stopt met hele vele overwerken en meer tijd heeft voor hobby’s.

De aanleiding kan ook zijn als je jezelf vaak vergelijkt met anderen en zij het in jouw ogen beter doen dan jij. Omdat dit beeld heel vaak geschetst wordt door jongeren, is lifecoaching in opmars, zeker omdat iedereen leeft in een rap tempo en omdat we leven in een maatschappij die heel snel verandert.

Veel mensen twijfelen steeds vaker over keuzes die ze maken en een lifecoach kan ze daarbij helpen.

Hoe word je een lifecoach?

In toenemende mate worden opleidingen aangeboden tot life coach. De opleidingen lopen sterk uiteen qua duur, inhoud en kosten. De meeste opleidingen zijn op hbo-niveau en voor sommige opleidingen zijn bepaalde praktijkgerichte vooropleidingen vereist.

Maar: je hoeft niet verplicht een opleiding te volgen, je kunt ook op een andere manier life coach worden. Om een life coach te worden hoef je geen opleiding te volgen: je hebt kennis en expertise nodig. In principe kan iedereen een onderneming openen waarin hij of zij zichzelf omschrijft als life coach.

Als je eenmaal hebt besloten welk aspect van coaching aantrekkelijk is voor jou, dan kun je jezelf gaan specialiseren. Doe kennis op door veel informatie door te nemen en dat kan via cursussen en boeken.

Hoeveel verdient een life coach?

Zodra je de kennis en een aantal eerste ervaringen hebt opgedaan als een life coach, dan ben je klaar om jouw bedrijf te starten en om te beginnen te werken met klanten. Start een website met goede content, vertel het nieuws aan iedereen, gebruik sociale media en adverteer in je omgeving. Zo bouw je een klantenkring op.

Mond-tot-mondreclame werkt uiteraard heel goed. Vaak zijn het rijkere mensen die een life coach kunnen betalen, dus jij kunt dan hoge tarieven opstellen.

De gemiddelde life coach verdient $ 40.000 per jaar in de Verenigde Staten en de mensen in hun netwerk verdienen veel geld. Als life coach werk je doorgaans als zelfstandig ondernemer en bepaal je dus zelf je arbeidsvoorwaarden. Het salaris is sterk afhankelijk van je behaalde opdrachten.

Dus: zorg voor een goed netwerk en bepaal wat je eigen tarieven worden. De meeste coaches werken tegen een afgesproken vergoeding en niet per uur.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als life coach heb je een redelijk salaris, maar je hebt wel kennis en een aantal ervaringen nodig om zover te komen. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen als coach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *