Simpel review: Wat zijn onze ervaringen met Simpel?

Je bent op deze Simpel Review pagina omdat je wilt weten of Simpel betrouwbaar is. En in het algemeen wil iedereen natuurlijk zo min mogelijk betalen voor een telefoonabonnement. Budgetproviders als Simpel lijken hier op in te spelen. Een kijkje op de website van Simpel verhult namelijk dat deze provider tegen zeer scherpe prijzen telefoonabonnementen aan lijkt te bieden.

Maar is Simpel betrouwbaar? In deze review zal Simpel onder de loep worden genomen en zullen alle voor- en nadelen besproken worden. Is Simpel wel zo goedkoop als het lijkt? En hoe zit het met de klantenservice?

Simpel review
  • Een van de goedkoopste mobiele providers
  • Goede dekking in Nederland
  • Betrouwbare telefoon aanbieder
  • Onderdeel van T-Mobile

Let op: Tijdelijk extra kortingen bij het afsluiten van een mobiel abonnement

Geschatte leestijd: 8 minuten


Over Simpel.nl

Simpel is een budgetprovider die sim only telefoonabonnementen aanbiedt. Sim only houdt in dat je slechts een simkaart met een abonnement krijgt. Bij Simpel kun je dus geen smartphones aanschaffen. Je ontvangt dus slechts een simkaart die je dient te plaatsen in een simlockvrije telefoon. Simpel bestaat al sinds 2007 en fungeert op basis van het netwerk van T-Mobile. Dit houdt dus in dat Simpel geen eigen netwerk heeft, maar gebruik maakt van een reeds bestaand netwerk.

De samenwerking met T-Mobile leek zo goed te lopen, dat T-Mobile heeft besloten om Simpel over te nemen. Sinds 1 december 2020 maakt Simpel dan ook officieel onderdeel uit van T-Mobile Nederland. Wel, zo wordt aangegeven op de website van Simpel, blijft Simpel als afzonderlijk merk bestaan en zullen de diensten hetzelfde blijven.

Simpel kun je vinden op simpel.nl. Heeft Simpel dan ook fysieke winkels? Het antwoord hierop luidt negatief. In die zin zou je kunnen stellen dat Simpel het ook daadwerkelijk simpel houdt. Zo maken ze geen kosten voor het oprichten van een eigen netwerk en zo hoeven ze niet te investeren in fysieke winkelpanden en personeel.

De formule achter Simpel

Simpel lijkt te staan voor no-nonsense. Ze richten zich puur op het noodzakelijke, terwijl ze toch een aardige mate aan kwaliteit weten te leveren als het gaat om netwerk. Het netwerk van T-Mobile kan volgens verschillende bronnen immers worden aangemerkt als het beste netwerk dat Nederland rijk is.

Simpel biedt telefoonabonnementen aan tegen absolute bodemprijzen. De formule van Simpel doet dan ook veel eer aan hun naam: door het simpel te houden, kunnen ze de prijzen laag houden. Dit is in ieder geval hoe ze zich profileren naar de buitenwereld. Zo herken je vast de relatief simpele reclames en is hun website vrij recht toe recht aan. Een dergelijke presentatie lijkt vrij goed in te smaak te vallen, nu veel mensen gebruik maken van de diensten van Simpel.

Ook de Consumentenbond lijkt aardig te spreken te zijn over de diensten van Simpel. Recent gaven ze Simpel nog een 9,0 voor de diensten die ze aanbieden. Ze staan hiermee op de tweede plek. Simyo staat – volgens de Consumentenbond – op de eerste plaats.

Let op: Tijdelijk extra kortingen bij het afsluiten van een mobiel abonnement

Is Simpel daadwerkelijk goedkoper?

Wanneer je kiest voor Simpel, weet je dat je kiest voor een simpele en goedkope provider. Maar hoe goedkoop is Simpel nou daadwerkelijk? Hieronder volgt een korte vergelijking waarin Simpel tegenover andere providers zal worden gezet.

Stel, je zoekt een telefoonabonnement met 1GB data, 100 belminuten en 500 sms’jes. Simpel biedt een dergelijk pakket aan voor precies €6,-. Wel vermelden de kleine lettertjes: ‘exclusief eenmalige kosten’. In de voorwaarden is vervolgens te vinden dat je eenmalig €20,- administratiekosten betaalt. Verder wordt daar vermeld dat de prijs van €6,- geldt voor een contractduur van 2 jaar. Zou je een contractduur van 1 jaar willen, dan kost dit €7,- per maand. Op zich lijkt er dus weinig geks aan de hand te zijn. Wat wel opvalt, is het feit dat je €0,15 per MB moet betalen wanneer je buiten je bundel treedt, dit lijkt wat aan de hoge kant te zijn. Hoe zit dat eigenlijk bij andere providers? Is Simpel wel zo goedkoop als het lijkt?

Simpel versus Simyo

Bij één van de grotere concurrenten van Simpel, te weten Simyo, betaal je voor een eenjarig abonnement met 1GB data en 200 minuten/sms zo’n €9. De prijs ligt bij Simyo dus iets hoger dan bij Simpel, gezien je bij Simpel meer minuten en sms’jes krijgt. Bij Simyo worden de minuten en sms’jes samengenomen tot een max van 200. Opvallend is wel dat Simyo tijdelijk geen aansluitkosten rekent. Ook al dient gezegd te worden dat deze normaalgesproken 15 euro bedragen. Ook bij Simyo geldt: €0,15 per MB buiten de bundel extra. Dat maakt dat je met dit abonnement goedkoper uit bent bij Simpel.

is simpel betrouwbaar?

Simpel versus Tele2

Een tweede en laatste vergelijking is hier de vergelijking met Tele2. Hier kunnen we vrij kort over zijn. De kosten zijn namelijk hetzelfde als Simyo. Je betaalt voor 1GB en 200 belminuten/sms, €9,- per maand met een contractduur van 1 jaar. In tegenstelling tot Simyo kan je bij Tele2 ook een contractduur van 2 jaren kiezen. De prijs wordt dan €8,- per maand. Opvallend is dat je bij Tele2 niet buiten je bundel kunt internetten, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan. Tele2 rekent verder geen eenmalige kosten. Wederom is Simpel dus goedkoper als het op het pakket aankomt.

Simpel het goedkoopst? Let op bijkomende kosten

Wat uit bovenstaande vergelijking blijkt, is dat de bijkomende kosten bij Simpel wat aan de hoge kant zijn. Zo is het pakket in de basis – binnen het genoemde voorbeeld – aan de goedkope kant, maar zo betaal je wel direct €20,- administratiekosten. Dit lijkt op het eerste gezicht niet veel te zijn; maar over een periode van 2 jaar betreft het toch bijna een euro per maand. Dat maakt dat Simpel al meer in de buurt komt van de prijzen van andere providers. Daarnaast moet je bij Simpel €0,15 per MB extra betalen buiten je bundel. Dat is aan de hoge kant. Zo kost 1 MB buiten de bundel bij Youfone en Ben slechts €0,10. Je zou dus praktisch kunnen concluderen dat de meeste budgetproviders per saldo ongeveer dezelfde prijzen hanteren. Het verschil zit hem echt in de marges.

Let op: Tijdelijk extra kortingen bij het afsluiten van een mobiel abonnement

Is Simpel betrouwbaar?

In het algemeen volstaat hier een kort antwoord: ja, Simpel is een betrouwbare partij; helemaal nu het deel uitmaakt van T-Mobile Nederland. Wel is het opvallend om te zien dat relatief veel Simpel ervaringen vrij negatief gestemd zijn. Waar komt dit vandaan?

Natuurlijk plaatsen boze mensen wat sneller een recensie dan blije mensen. Dit is een effect wat je ziet optreden bij praktisch elk bedrijf. Iemand die blij is met een product of dienst, zal in de praktijk niet snel een recensie plaatsen, terwijl iemand die ontevreden is, zijn frustratie zal uiten. Meestal komen slechte recensies echter wel degelijk ergens vandaan, vooral als het er erg veel zijn.

De meeste negatieve Simpel ervaringen kennen allemaal dezelfde kern: een zeer matige klantenservice dat niet bereid is om uitleg te geven over kosten die ten onrechte in rekening zouden zijn gebracht. Het is natuurlijk nog maar de vraag tot in hoeverre die kosten inderdaad ten onrechte in rekening zijn gebracht; maar het zegt wel iets over de klantenservice.

Maar kies je dan voor Simpel voor de klantenservice? In eerste instantie niet. Service is waardevol, maar hier dien je wel voor te betalen. Zo staat bijvoorbeeld Vodafone bekend om zijn ijzersterke klantenservice. Simpel kies je dus niet voor de klantenservice.

bel simpel review is belsimpel betrouwbaar

Voor wie is Simpel geschikt?

Naar mate het einde van deze Simpel review nadert, komt een vrij eenduidig beeld van Simpel naar voren. Het gaat dan met name om het feit dat Simpel een goede, relatief goedkope en betrouwbare provider is die je niet moet kiezen voor de extraatjes. In die zin doet Simpel zijn naam wederom veel eer aan. Simpel lijkt dus een goede budgetprovider te zijn voor die mensen die op zoek zijn naar een provider die recht-toe-recht aan is. Je krijgt wat je koopt: deal with it.

Voor- en nadelen van Simpel.nl

  • Relatief goedkoop. Simpel hanteert relatief lage prijzen. Wel dien je rekening te houden met eenmalige kosten en vrij hoge kosten buiten de bundel.
  • Goede dekking. Omdat Simpel deel uit maakt van T-Mobile, profiteer je van de dekking van deze grote provider.
  • Betrouwbaar. Simpel is een betrouwbare partij, je krijgt wat je koopt.
  • Aanvullende kosten. Simpel hanteert goedkope pakketten, maar je dient goed te letten op de kleine lettertjes. Er komen vaak kosten bij en de kosten buiten de bundel zijn hoog.
  • Klantenservice. Uit verschillende Simpel ervaringen blijkt dat de klantenservice uiterst matig is. Neem dit echter wel met een korreltje zout, niet alle reviews zijn te vertrouwen. Vaak zijn ze geplaatst uit frustratie.

Conclusie Simpel Review

Onze ervaringen met Simpel.nl

Chris

Keuze uit abonnementen
Maandelijkse abonnementskosten
Dekking in Nederland
Betrouwbaarheid
Aanvullende kosten
Klantenservice

Simpel review

Simpel.nl is een goede provider voor mensen die niet te veel geld kwijt willen zijn voor gewoon een goede provider. Als je niet vaak naar het buitenland gaat en niet over je bundel heen gaat, is Simpel een goede aanbieder. De dekkingsgraad is goed, zeker nu deze is overgenomen door T-Mobile.
De klantenservice wordt minder gewaardeerd op het internet, maar dit komt vaak omdat een ander probleem daar aan ten grondslag ligt.

3.7

Let op: Tijdelijk extra kortingen bij het afsluiten van een mobiel abonnement

Veelgestelde vragen over Simpel.nl

Is Simpel betrouwbaar?

Ja, Simpel is een betrouwbare Nederlandse mobiele aanbieder die een goede dekking heeft. De prijzen zijn prima en de klantenservice is op orde.

Is Simpel van T-Mobile?

Simpel is onderdeel van T-Mobile. Net als bijvoorbeeld ook Tele2 onderdeel is van T-Mobile.

Hoe kan ik overstappen naar Simpel.nl?

Wanneer je telefonisch contact opneemt met de klantenservice, kun je aangeven dat je wilt overstappen van provider. Zij regelen de rest en je kunt je nummer behouden.

Is Simpel goedkoop?

Ja als je op zoek bent naar een goedkoop abonnement, ben je bij Simpel aan het juiste adres. Deze mobiele provider is prima geschikt voor mensen die gewoon op zoek zijn naar een stabiele en goede aanbieder.

Kan ik korting krijgen bij Simpel.nl?

Simpel heeft regelmatig acties op de website staan. Via deze link kun je alle acties van Simpel.nl bekijken.

Meer reviews over andere mobiele aanbieders

Hier vindt je meer reviews over andere mobiele aanbieders:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *