Wat verdient een Schaatser?

Toen ik laatst in de trein naar Leeuwarden zat, was heel de coupé gevuld met Nederlandse fans. Zij stapten allemaal in Heerenveen uit om naar het schaatsen te gaan kijken. De treinmachinist wenste de mensen veel plezier en het Thialf stadion zat helemaal vol met schaats-fans. Omdat daar de Nederlandse Kampioenschappen werden gereden. 

Nederland is een bekend schaatsland en veel buitenlanders denken dat wij hier in de winter veel aan het schaatsen zijn. Dat dit een misvatting is weten wij natuurlijk allemaal, omdat de strenge wintervorst zich niet meer zo vaak voordoet in ons land. Toch hebben wij als Nederland één van de beste schaatsploegen ter wereld. 

Dat inspireerde mij om eens uit te gaan zoeken wat een schaatser verdient. Hieronder geef ik zoveel mogelijk antwoord op vragen die we van mensen hebben binnen gekregen. 

Wat verdient een schaatser aan salaris?

De salarissen binnen de schaatswereld lopen heel erg uit een. Sven Kramer verdient veel meer salaris dan iemand die net in de schaatswereld komt kijken. Je kunt ervan uitgaan dat de Nederlandse topschaatsers meer nog een miljoen per jaar verdienen. 

Deze torenhoge salarissen zijn ontstaan omdat commerciële partijen de schaatswereld hebben overgenomen. Vroeger kreeg je nog een vergoeding van 18.000 gulden per jaar als schaatser. Inmiddels zijn sommige vergoedingen hoger dan één miljoen euro per jaar

Gouden, zilveren en bronzen medailles

Naast een basissalaris ontvangen schaatsers prijzengeld voor behaalde resultaten. Logischerwijs kunnen deze topsporters op de olympische spelen de hoogste vergoedingen tegemoet zien. Voor de volgende medailles ontvangen schaatser een vergoeding van:

  • Gouden medaille: 25.500 euro
  • Zilveren medaille: 19.125 euro
  • Bronzen medaille: 12.750 euro

Wanneer een sporter meerdere medailles wint, wordt het prijzengeld per medaille lager.

Welke sponsorcontracten heeft een schaatser?

Naast het salaris hebben veel schaatsers ook sponsorcontracten. Deze schaatsers komen regelmatig in commercials naar voren op tv en op de radio. De vergoeding voor deze commercials ligt vaak hoger dan het salaris van het team waar ze voor schaatsen. Een simpele commercial kan al meer dan 50.000 euro opleveren. Vaak betalen bedrijven ook de schaatsers een grote som geld om de portretrechten over te nemen.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als schaatser heb je een redelijk salaris, maar je moet wel bij de Nederlandse topschaatsers horen om een goed salaris te krijgen. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen in de Schaatssport:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *