Parship review: Is Parship een betrouwbare datingsite?

Wanneer je op zoek bent naar een datingsite, is de kans groot dat je wel eens van Parship hebt gehoord. Parship weet zich in reclames altijd goed te profileren, maar hoe goed is Parship nou eigenlijk écht?

In deze Parship review zal nader in worden gegaan op de filosofie van deze datingsite en zullen ervaringen worden besproken. Daarbij zal mede worden gekeken naar de betrouwbaarheid en zullen de voor- en nadelen afzonderlijk de revue passeren. Geïnteresseerd? Lees dan snel verder!

parship review parship betrouwbaar
 • Alleen voor serieuze relaties
 • Veiligheid staat voorop
 • Komt heel betrouwbaar over

Let op: Tijdelijk Gratis een Parship account proberen.

Geschatte leestijd: 8 minuten


Over deze Parship Review

Parship is een populaire en gevestigde datingsite die al sinds jaar en dag meegaat. In 2001 lanceerde Parship zijn eerste datingsite in Duitsland. Het is in de basis dan ook een Duits bedrijf. Tegenwoordig is het bedrijf actief in meerdere landen op continentaal Europa; hieronder Nederland en België begrepen. Zowel de Nederlandse als de Belgische website mag rekenen op flinke bezoekersaantallen per maand. Het gaat dan over – minimaal – 250.000 bezoekers per maand. Een kleine speler is Parship dus absoluut niet.

De filosofie: voor wie is Parship?

Je zal natuurlijk begrijpen dat Parship is bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een relatie (het is immers een datingsite). De filosofie van Parship is echter iets specifieker. De datingsite lijkt zich namelijk met name te focussen op singles die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Zomaar een beetje willekeurig aanpappen zit er dus niet in op Parship.

Het feit dat Parship zich richt op mensen die graag een serieuze relatie willen, blijkt uit een aantal zaken. Zo lijkt het datingplatform trots te zijn op het feit dat meer dan driekwart van de leden ouder is dan 30 jaar. Daarnaast lijkt Parship ook een lichte focus te hebben op mensen die hoger opgeleid zijn. Dit is echter geen noodzakelijk vereiste voor een aanmelding.

Dus, voor wie is Parship geschikt? Kort gezegd voor de single die op zoek is naar een langdurige, serieuze relatie. Als je hoger opgeleid en ouder dan 30 jaar bent, val je perfect in het plaatje van een gemiddeld Parship lid.

Registratie op Parship

Stel, Parship lijkt je wel een interessante datingsite. ‘Even registreren’ denk je. Je kunt het ‘even’-gedeelte wel weglaten. Parship staat bekend om zijn (zeer) interessante en uitgebreide registratieprocedure. Het weet zich in dat opzicht wezenlijk te distantiëren van andere datingsites. Dit hoeft echter niet per direct slecht te zijn. Het zorgt immers voor een extra laag ‘beveiliging’ tegen mensen die niet erg serieus zijn. Wat men hier doorgaans van vindt, lees je later in deze review.

Je vraagt je wellicht af hoe zo’n registratie in zijn werk gaat. Het is een geruststelling dat de registratie op zichzelf niet per se moeilijk is, het kost gewoon eventjes wat tijd. Wil je alles goed invullen, ga er dan rustig een half uurtje voor zitten. De ’test’ bestaat uit vragen die zouden moeten duiden wat voor persoonlijkheid je hebt. Zo zal je bijvoorbeeld worden gevraagd of je liever in een grote stad woont of in een klein dorpje.

Ook zal je in de test wat minder duidelijke vragen op je bordje krijgen. Zo kan je plots worden geconfronteerd met twee plaatjes, waarvan je moet selecteren welke je het meest aanspreekt. De kans is groot dat de plaatjes je in principe niks zeggen. Tóch lijkt het zo te zijn dat Parship wat heeft aan die informatie. Het valt aan te nemen dat dit ook daadwerkelijk zo is.

De registratieprocedure komt wellicht wat omslachtig op je over, maar het heeft wel degelijk relevantie. Vul de vragen naar eerlijkheid in, want het zal voor een groot deel bepalen welke leden aan je worden voorgesteld door het algoritme van Parship. Wanneer je op zoek bent naar een serieuze relatie, is het belangrijk dat er ook een goede match is.

Parship ervaringen

Parship scoort vrij gemiddeld als het gaat om ervaringen. Een aantal websites op het internet beweren ‘echte’ reviews te plaatsen. Het gaat echter om kleinere websites, waarbij je niet kan controleren of deze reviews daadwerkelijk echt zijn. Een kijkje op Trustpilot verhult een vrij negatief beeld van Parship. Op basis van meer dan 2.000 reviews scoort Parship een 1,9. Waar komt dit vandaan?

Om te beginnen het volgende. Parship is absoluut geen oplichtersbende en ze lijken zeker wel betrouwbaar te zijn. Later zal daar nader op terug worden gekomen. De negatieve reviews komen met name voort van mensen die teleurgesteld zijn in de diensten. Je leest in veel Parship ervaringen terug dat mensen erg veel geld betalen, maar er praktisch niks voor terugkrijgen. Zo lijken er veel inactieve leden op het platform aanwezig te zijn, waar mensen vervolgens aan worden gematcht.

Negatieve reviews worden sneller geplaatst dan positieve reviews. Het is in die zin aan te raden om de verhouding tussen negatieve en positieve reviews niet al te serieus te nemen.

Dan nog even kort iets over de registratieprocedure. In veel reviews valt terug te lezen dat men zich lang niet altijd kan vinden in de multiple-choice antwoorden die worden aangeboden in de test. Als gevolg hiervan drukt men maar iets aan. Dit maakt dat het algoritme lang niet altijd goed zijn werk kan doen.

De rode lijn? Parship is duur voor wat je krijgt. Er zijn echter ook mensen die wel degelijk (erg) positieve ervaringen met de datingsite hebben. Zo zijn er aardig wat mensen opgelucht over het feit dat ze eindelijk iemand hebben kunnen vinden die wél serieus is. Wellicht is het dus wel het proberen waard.

Parship kosten

Veel mensen geven dus aan dat Parship eigenlijk té duur is. Maar waar praten we dan over? De volgende kosten gelden:

 • Parship premium lidmaatschap 24 maanden: €24,90 per maand
 • Parship premium lidmaatschap 12 maanden: €39,90 per maand
 • Parship premium lidmaatschap 6 maanden: €44,90 per maand

Goedkoop is Parship dus niet. Je kunt echter pas écht concluderen of iets goed geprijsd is, als je weet wat je ervoor terugkrijgt. Het is dan ook lastig om bovenstaande prijzen te beoordelen. Het is wel opvallend dat je aanzienlijk meer moet betalen wanneer je een iets korter abonnement wil. Zo betaal je bijna het dubbele per maand wanneer je een abonnement van 6 maanden wil, in plaats van een abonnement voor 24 maanden.

Het is echter relevant om je bewust te zijn van het volgende. Parship is een datingsite voor mensen die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Wanneer je deze ook daadwerkelijk vindt, zijn het de kosten naar waarschijnlijkheid dubbel en dwars waard. Daarnaast vormt ook het kostenplaatje een barrière voor mensen die niet serieus zijn. Laat je dus niet al te veel afschrikken door de kosten.

Betaalmethoden

Parship ondersteunt in principe alle reguliere betaalmethoden. Zo kun je bijvoorbeeld betalen met iDeal, creditcard en Paypal. Hier geen bijzonderheden dus.

Parship ervaringen

Hoe betrouwbaar is Parship?

De betrouwbaarheid van datingsite Parship lijkt aardig goed in orde te zijn. De datingsite gaat – zoals gezegd – al lang mee en het is een gevestigde naam binnen de ‘datingwereld’. Grote partijen worden per definitie onder een vergrootglas gehouden. Was er iets fundamenteel louche geweest aan Parship, dan was dit inmiddels al lang aan het licht gekomen.

Vanuit een meer technisch oogpunt beschikt Parship over de nodige keurmerken. Het gaat dan met name om het feit dat Parship is aangesloten bij Thuiswinkel en dat ze beschikken over het keurmerk Veilig Daten. Aangenomen wordt dat ze voldoen aan de voorwaarden om dergelijke keurmerken te mogen voeren.

Het bestaan van dergelijke keurmerken is prettig voor leden. Bij geschillen kun je immers gemakkelijk contact opnemen met Thuiswinkel. Daarnaast garandeert het Keurmerk Veilig Daten dat alle profielen worden gecontroleerd op echtheid. Je zal dus geen bots en nepprofielen tegenkomen. Het is opvallend om te zien dat slechts 9 Nederlandse datingsites laatstgenoemde keurmerk mogen voeren.

Voor- en nadelen van Parship

 • Serieuze relaties
 • Goede helpdesk
 • Betrouwbaar en veilig
 • Kan hoog in de kosten lopen
 • Veel negatieve ervaringen van gebruikers

Conclusie Parship Review

Onze ervaringen met Parship

Chris

Aanbod van profielen
Veiligheid
Helpdesk
Kosten

Parship review

Parship is een bekende naam als het gaat om datingsites. Ze richten zich met name op singles die op zoek zijn naar een serieuze relatie voor op de lange termijn. Dat Parship zich hierop richt, blijkt onder meer uit de registratieprocedure en de kosten. De ervaringen en reviews die zien op Parship geven een relatief matig beeld van de datingsite weer. Dit heeft met name te maken met de hoge kosten. Qua veiligheid en betrouwbaarheid zit het in ieder geval wel goed. Parship is in die zin wellicht het proberen waard.

3.3

Let op: Tijdelijk Gratis een Parship account proberen.

Veelgestelde vragen over Parship

Is Parship betrouwbaar?

Ja, Parship is een betrouwbare datingsite. Er zit een groot team achter de website die alles veilig en netjes wil laten verlopen. Niet serieuze accounts zul je er niet snel vinden.

Waarom is Parship zo duur?

Parship zit in een hoger prijssegment omdat de service op de website van een hoog niveau is. Daarnaast willen ze enkel serieuze mensen op de website hebben. En deze mensen zijn bereid om net wat meer te betalen dan mensen die geen serieuze relatie willen.

Hoe kan ik Parship opzeggen?

Je kunt je account opzeggen door dat in de instellingen van je account te doen. Daar kun je jouw maandelijkse plan wijzigen. Wanneer je er niet helemaal uitkomt, kun je snel contact opnemen met de helpdesk.

Voor wie is Parship de juiste keuze?

Parship is de juiste keuze voor mensen die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Je vindt hier in de regel geen mensen die op zoek zijn naar snel en plat vertier, maar wel mensen die juist een aanvulling willen in zijn of haar leven.

Is er een Parship kortingscode?

Op dit moment is niet bekend dat Parship ook een eigen kortingscode heeft. Als die er is, kun je die vinden op deze pagina.

Meer reviews over andere Datingsites

Hier vindt je meer reviews over andere datingsites:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *