Second Love review: Is Second Love betrouwbaar?

Ben je op zoek naar een Second Love review en wil je weten of Second Love betrouwbaar is? Dan ben je hier aan het juiste adres.

‘Flirten is niet alleen voor singles’, luidt het motto van Second Love. Hier kun je direct uit afleiden dat Second Love een bijzondere speler is als het gaat om datingsites. Dit platform richt zich namelijk niet op singles. In tegenstelling zelfs; ze richten zich louter en alleen op mensen die al een relatie hebben.

Is de filosofie van Second Love een formule voor succes of eerder een recept tot ellende? En wat zijn de ervaringen met Second Love? Hieronder lees je alles over deze bijzondere – en voor sommigen interessante – datingsite.

Second love review
 • Niet alleen voor Singles
 • Veel positieve ervaringen van gebruikers
 • Komt heel betrouwbaar over

Let op: Momenteel een actie op Second Love

Geschatte leestijd: 8 minuten


Wat is Second Love?

Second Love is een datingsite die is opgericht in 2008. Het richt zich op mensen die al in een relatie zitten, maar die toch graag buiten hun relatie de grenzen ontdekken. In plat Nederlands zouden we dan gewoon zeggen: vreemdgaan. Deze term verdient volgens vele fanatieke Second Love-fans echter wat nuance. Zo is Second Love niet alleen een platform voor de mensen die expliciet willen vreemdgaan, maar ook voor mensen die graag wat flirten buiten hun relatie. Het is maar waar je de grens van ‘vreemdgaan’ trekt.

De filosofie van Second Love? Het aantrekken en koppelen van mensen die vastzitten in de sleur van een relatie. Daarbij dient direct gezegd te worden dat Second Love zeker niet voor iedereen even geschikt is. Er zal in veel gevallen immers sprake zijn van een emotionele barrière. Hierover later meer.

Is Second Love betrouwbaar?

Om de betrouwbaarheid van Second Love te beoordelen, volstaat om te beginnen de constatering dat het een grote partij betreft. Naar verluid zijn er om en nabij al meer dan een half miljoen mensen die een account hebben op Second Love.

Het is uiteraard logisch dat je waarde hecht aan je privacy; en dat natuurlijk al helemaal op een discreet platform als Second Love. Het is dan ook niet vreemd dat Second Love aangeeft dat ze goed met je gegevens zullen omgaan. Zo zullen je gegevens nooit doorgespeeld worden naar derde partijen. Dergelijke claims lijken ook waar te worden gemaakt. Er zijn geen gevallen bekend waarin Second Love ernstig heeft gefaald in de bescherming van persoons- en/of persoonlijke gegevens.

Meer informatie over de wijze waarop Second Love met je persoonlijke gegevens omgaat, is te vinden op hun website.

Ervaringen op Second Love

Wanneer je op zoek bent naar spanning buiten je relatie, lijkt Second Love op het eerste gezicht natuurlijk een geschikt middel. Dit is natuurlijk ook niet zo gek, want de kans dat Second Love zelf slechte publiciteit opzoekt, is niet groot. Wanneer je je slechts verdiept in Second Love als zodanig, beschik je niet over voldoende informatie om te beoordelen hoe goed het platform werkt in de praktijk. Mensen die inmiddels op Second Love ervaring op hebben gedaan, zullen meer weten met betrekking tot de ins en outs. Het is dan ook relevant om deze te behandelen.

Een blik op de ervaringen met Second Love, wekt op het eerste gezicht een vrij positief beeld. Weinig mensen lijken te klagen over de betrouwbaarheid van Second Love en reacties over een slechte klantenservice of iets dergelijks, lees je amper. Vrij snel valt dus te concluderen dat Second Love in de ogen van gebruikers een legitieme datingsite is.

Waar de valkuilen liggen? Je ziet veel gebruikers klagen over de verhoudingen tussen mannen en vrouwen. Mannen lijken veel meer moeite te moeten doen dan vrouwen en veel mensen lijken amper tot nooit een reactie te krijgen op de berichten die zij versturen. Desalniettemin zijn het vaak de mensen die weinig succes hebben op het platform die een dergelijke slechte review over Second Love plaatsen. Daarbij dient te worden meegenomen dat mensen met een slechte ervaring, veel sneller een review zullen plaatsen dan mensen met een positieve ervaring.

Er zijn namelijk ook – vrij veel – uiterst positieve reviews te vinden van mensen die wel degelijk succes hebben op het platform. De insteek is meestal: doe normaal, heb niet te veel verwachtingen en dring bovenal niks op. Second Love is geen Tindr.

Schuldgevoel

Deze review van Second Love zou niet compleet zijn, wanneer niet in zou worden gegaan op het emotionele en psychologische effect van deze datingsite. Eerder kwam al even aan bod dat Second Love absoluut niet voor iedereen even geschikt is. Veel mensen kunnen het op termijn niet aan en dat blijkt ook duidelijk uit heel wat recensies van mensen die op Second Love ervaring hebben opgedaan. Het komt vaak terug dat mensen uiteindelijk hebben moeten stoppen met hun ‘echte’ relatie.

De kans is immers groot dat je partner niet erg blij zal zijn wanneer je hem of haar vertelt dat je je bevindt op het platform Second Love. Gewoon niet zeggen denk je? In de praktijk kan dat best lastig zijn. De kans is aanwezig dat je je vroeg of laat gaat bevinden in een conflict van emoties en gevoelens, waardoor je je verplicht voelt om opheldering te bieden aan je partner. Ook is de kans goed denkbaar dat je partner er op de harde manier achter moet komen, bijvoorbeeld als hij of zij op je telefoon zit en Second Love op internet open ziet staan of wanneer je voor de zoveelste keer weer niet thuis bent.

Second Love kent tot op heden nog geen app. Velen vinden dit prettig, omdat een app de discretie zou kunnen doorbreken. Een pushmelding van Second Love zal bijvoorbeeld niet erg fraai staan. Wel kan je Second Love uiteraard gebruiken op de browser van je telefoon.

Het is aan te raden om je alleen aan te melden voor Second Love, als je zeker weet dat je tegen een eventueel conflict van emoties kan. Het is daarbij verstandig om eens kritisch te kijken naar je huidige relatie. Wat is de reden waarom je het überhaupt elders moet zoeken? Wat zou je er van vinden als je partner op Second Love zou zitten zonder dat jij dit weet?

Second Love kosten

Voor niets komt de zon op. Het hebben van een Second Love account kost simpelweg geld. Althans, als je gaat voor volledige functionaliteit. Het is ook mogelijk om een gratis lidmaatschap aan te gaan. Je hebt dan toegang tot alle profielen en je kan berichten ontvangen. Met de nadruk op ontvangen; als je wil chatten, heb je namelijk een premium lidmaatschap nodig. En zeg nou eerlijk: als je niet kan chatten, wat heb je dan aan het hele platform? Kortom, je hebt gewoon een premium account nodig wanneer je Second Love serieus wil nemen. Een gratis lidmaatschap volstaat niet.

Voordat het kostenplaatje zal worden behandeld, is het eerst belangrijk om te weten wat je nou daadwerkelijk krijgt (‘vrijspeelt’) met een premium account. Het gaat dan onder meer om de volgende opties:

 • Chatten
 • 15 nieuwe contactverzoeken per dag
 • 10 knipogen per dag
 • 15 foto’s uploaden
 • Het bekijken van privé albums (mits uitgenodigd)
 • Bovenin de zoekresultaten verschijnen

Goed, nu je weet waarvoor je betaalt, is het relevant om te kijken hoeveel je moet betalen. De kosten zijn als volgt. Wil je een lidmaatschap voor de duur van 1 maand, dan betaal je voor deze ene maand €74,90 (!). De kans is groot dat je hier van schrikt. Van een dergelijk bedrag verzeker je immers een mooie auto of sluit je welgeteld 5 Spotify-accounts af. Het wordt echter al een stuk goedkoper wanneer je een lidmaatschap voor een langere periode aangaat. Zo betaal je €31,64 per maand voor 3 maanden en betaal je €25,83 per maand voor 6 maanden. Relevant om op te merken is het feit dat je het totaalbedrag in één keer dient te betalen. Je betaalt dus niet maandelijks.

Het valt hier – net als bij veel andere datingsites – op dat men wil voorkomen dat je slechts een lidmaatschap voor een maandje sluit. Met dergelijke verschillen in prijzen, word je bijna gedwongen om een lidmaatschap voor meerdere maanden aan te gaan. ‘Even uitproberen’ zit er in die zin dus niet echt in. Is dit dan heel vervelend? Voor veel mensen niet, gezien een eerste maand op Second Love je naar verwachting niet bijzonder veel zal opleveren. Je zal een beetje actief moeten zijn. Daarnaast hebben de hogere prijzen een soort zeeffunctie. Mensen die niet serieus (genoeg) zijn, worden ontmoedigd tot het aangaan van een lidmaatschap.

Second Love betaalmethodes

Wil je een Second Love eens uitproberen, dan is het mogelijk om te betalen middels de reguliere betaalmethoden. Zo kan je betalen met iDeal, bankoverschrijving, Creditcard, PayPal en contant geld. Voor Belgische leden is het verder nog mogelijk om te betalen met Bankcontact/Mister Cash en KBC betaalknop. Gezien het ruime aanbod van betaalmethoden, is de kans niet erg groot dat hier moeilijkheden ontstaan.

Na betaling zal je profiel binnen enkele minuten actief zijn en kan je deze direct gebruiken. Niet tevreden? Dan mag je ingevolge Nederlandse wet- en regelgeving gebruik maken van het zogeheten herroepingsrecht. Binnen een termijn van 14 dagen mag je zonder opgave van reden, de overeenkomst herroepen.

Voor- en nadelen van Second Love

 • Niet alleen voor Singles
 • Veel positieve ervaringen van gebruikers
 • Komt heel betrouwbaar over
 • Veel mannen ervaren weinig succes bij vrouwelijke leden
 • Verdeling man – vrouw niet helemaal gelijk

Conclusie Second Love Review

Onze ervaringen met Second Love

Chris

Aanbod van profielen
Veiligheid
Helpdesk
Kosten

Is Second Love wat voor jou?

In deze Second Love review stonden verschillende aspecten met betrekking tot deze bijzondere datingsite centraal. Duidelijk is dat Second Love een grote en betrouwbare partij is die goed met je gegevens omgaat. Vanuit de zijde van Second Love zit het dus wel goed. Wel dien je jezelf serieus af te vragen of Second Love wat voor je is. Uit veel Second Love ervaringen blijkt in ieder geval dat het een prettig platform is waar mensen veel uit hebben gehaald

3.9

Let op: Momenteel een actie op Second Love

Veelgestelde vragen over Second Love

Is Second Love betrouwbaar?

Ja, Second Love is een betrouwbare datingsite. Je kunt er veilig en anoniem op zoek naar een (nieuwe) aanvulling in je leven.

Wat kost Second Love?

Het maandelijkse lidmaatschap kost je ca. € 75,00 per maand.

Hoe kan ik mijn Second Love account opzeggen?

Je kunt je account opzeggen door dat in de instellingen van je account te doen. Je kunt daar je account beëindigen en worden eventuele abonnementen stopgezet.

Voor wie is Second Love de juiste keuze?

Second Love is er voor mensen die op zoek zijn naar nieuwe spanning in de relatie. Door andere mensen te ontmoeten zou je jouw liefdesleven een nieuwe boost kunnen geven.

Is er een Second Love kortingscode?

Op dit moment is niet bekend of Second Love een kortingscode heeft. Als die er is, kun je die vinden op deze pagina.

Meer reviews over andere Datingsites

Hier vindt je meer reviews over andere datingsites:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *