Cryptocurrency koers

Op zoek naar de realtime cryptocurrency koers? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres. Hieronder vindt je een gedetailleerd overzicht van de huidige koersen van de belangrijkste cryptomunten.

Als je meer informatie wilt hebben, kun je bij de betreffende cryptocurrency meer informatie vinden. Op deze pagina vindt je de actuele live koers, interactieve grafieken en historisch prijsverloop. Daarnaast vindt je verschillende aanbieders waar je de betreffende munt kunt kopen, bewaren en/of verkopen.

cryptocurrency koers

Realtime cryptocurrency koers

Klik op een van de koersen hieronder om meer realtime informatie te krijgen over de betreffende cryptocurrency

  • Bitcoin koers
  • Ethereum koers
  • Ripple koers
  • Litcoin koers
  • Cardano koers
  • DASH koers
  • NEO koers
  • DigiByte koers
  • Verge koers
  • Dogecoin koers

Denk jij dat de koersen van Bitcoin, Ethereum of andere cryptomunten gaat stijgen? Begin dan gelijk met investeren in cryptomunten via een betrouwbare broker als Bitvavo. Bij Bitvavo kun je veilig via iDEAL de munten kopen en bewaren in jouw eigen wallet. Wil je de digitale munten weer verkopen? Dan gaat dat eenvoudig via één druk op de knop. Je kunt dan weer het geld uit laten betalen in Euro’s op je bankrekening.

Wat betekent “Market cap”?

Wanneer we het hebben over de “market cap”, wordt hiermee de totale marktwaarde van de betreffende cryptocurrency bedoelt. De marktomvang laat zien hoeveel geld er om gaat in de betreffende digitale munt.

De marktomvang is voor iedere munt anders. Bekende munten als de Bitcoin (BTC) hebben een grotere marktomvang dan bijvoorbeeld een kleinere digitale munt als Verge (XVG).

Hoe groter de marktomvang, hoe minder deze onderhevig is aan kapitaalinjecties. Dit betekent in de praktijk dat wanneer een investeringsfonds 100 miljoen euro aan Bitcoin koopt, dit weinig effect heeft op de prijs.

Wanneer dit gebeurd bij een kleinere munt, heeft dit vanzelfsprekend invloed op de koers.

Hoe worden de koersen bepaald?

De koersen van de digitale munten worden bepaald aan de hand van verschillende factoren. De cryptokoersen zijn erg volatiel en kennen sterke koersschommelingen.

De meesten van hen zijn puur speculatief, maar er zijn ook een aantal grote munten die goede “use cases” hebben en daadwerkelijk gebruikt worden voor verschillende toepassingen.

De cryptocurrency koersen worden het sterkst bepaald door vraag en aanbod. Omdat deze sterk kan verschillen, is de koers onderhevig aan koersschommelingen van 50% of meer in 24 uur.

Hoe kan ik beginnen met handelen?

Cryptocurrencies hebben één sterk voordeel. Je kunt namelijk 24/7 handelen. Alles gebeurt online en is voor heel de wereld bereikbaar. Je kunt beginnen met handelen door zelf je eerste cryptomunten te kopen. Dat kan bij een aantal betrouwbare brokers.

Het is ook mogelijk om te speculeren op de crypto koersen zonder daadwerkelijk de munt te kopen. Je kunt daar ook de bekende hefbomen en andere financiële constructies bij gebruiken.