Wat verdient Neymar?

wat verdient neymar aan salaris

Veel mensen zijn benieuwd wat de stervoetballer Neymar verdient. Hij is een van de beste spelers ter wereld samen met Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. De voetballer van het Braziliaanse elftal en Paris Saint Germain is berucht onder verdedigers en staat bekend als moeilijk af te stoppen.

Door zijn transfer van Barcelona naar Parijs, heeft hij een duizelingwekkend salaris gekregen. Heel de voetbalwereld vond het schandalig dat één iemand zoveel kon verdienen omdat hij of zij toevallig goed kan voetballen. 

Wat veel mensen niet beseffen is dat ze zelf debet zijn aan deze salarissen. Clubs investeren veel in goede spelers, niet alleen omdat ze dan beter gaan voetballen, maar ook omdat de sponsorinkomsten en shirtverkoop omhoog gaat. Zo kunnen ze de komst van een sterspelers redelijk eenvoudig financieren. 

Wat verdient Neymar aan salaris?

Neymar geniet van een salaris van iets meer dan 3 miljoen euro per maand bij PSG. Dat is meer dan 36 miljoen euro per jaar! Om je een duidelijker beeld te geven hebben we de cijfers hieronder weergegeven:

TijdseenheidBedrag
Inkomen per jaar€ 36.000.000, –
Salaris per maand€ 3.050.000, –
Geld per dag€ 100.000, –
Bedrag per uur€ 4.000, –
Inkomen per minuut€ 66, –

Naast het vast inkomen, kan Neymar ook nog rekenen op bonussen vanuit de club die kunnen oplopen tot 20 miljoen euro per seizoen.

Sponsorinkomsten

In 2019 haalde Neymar ongeveer 20 miljoen euro aan sponsorinkomsten binnen. Hij wordt onder andere gesponsord door grote bedrijven als Volkswagen, Gilette, Nike, Beats by dr. Dre en Unilever.

Ook heeft hij een eigen kledinglijn gekregen bij Nike en doet hij zelfs dienst als acteur in de film “xXx Return of Xander Cage”. 

Wat is het vermogen van Neymar?

Er wordt geschat dat het vermogen van Neymar ongeveer 110.000.000 euro bedraagt. Dat is bijna om misselijk van te worden. Je kunt het hem niet kwalijk nemen, ik denk dat iedereen in zijn positie gelukkig zou worden van zo’n bedrag. 

Ondanks zijn vermogen wordt hij nog vaak in verband gebracht met rechtszaken omtrent bonussen die hij van oude werkgevers nog moet ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *